Π.Πολάκης: «Διαδίδεται ότι παρακολουθείται και ο Κ.Καραμανλής – Θέλουμε και την λίστα με τα 15.000 ονόματα»


 


«Είμαι σίγουρος ότι παρακολουθούνται και τα δικά μου τηλέφωνα»

Αίτημα διαβίβασης στη Βουλή των ονομάτων και υποθέσεων 15.000 προσώπων που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από το επιτελικό παρακράτος διατύπωσε ο Παύλος Πολάκης κατά της διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη ενώ όπως δήλωσε με νόημα υπάρχουν φήμες ότι παρακολουθείται και ο Κ.Καραμανλής.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός ζήτησε από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος παρευρίσκεται στη διαδικασία, να διαβιβαστούν τα στοιχεία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς η εν λόγω Επιτροπή έχει το δικαίωμα έκφρασης γνώμης επί της τοποθέτησης του νέου διοικητή της ΕΥΠ, κάτι που προβλέφθηκε με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.

 «Θέλουμε να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι 15.000 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου», ήταν το αίτημα που φέρεται να διατύπωσε ενώπιον της Επιτροπής, με στελέχη της πλειοψηφίας -κατά τις πληροφορίες- να σπεύδουν για να εκφράσουν ενστάσεις και διαφωνίες.

Μάλιστα, πρότεινε να ελεγχθούν τα τηλέφωνα όλων των βουλευτών. «Εγώ τα δίνω τα τηλεφωνά μου. Είμαι σίγουρος ότι παρακολουθούνται» φέρεται να είπε.

Δήλωσε δε ότι την προηγούμενη μέρα έλαβε αρκετά ύποπτα sms που του ζητούσαν να πατήσει συγκεκριμένα links.

Επιπλέον, επισήμανε πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει διαψεύσει ακόμα το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που έκανε λόγο για παρακολούθηση ακόμα επτά με οκτώ προσώπων.

«Διαδίδεται ότι παρακολουθείτο και ο Κώστας Καραμανλής και κανείς δεν το διέψευσε…» φέρεται να επισήμανε με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :