Η φωτογράφιση της Vogue του Zelenskys αποκαλύπτει σε τι παρωδία έχει γίνει η ουκρανική σύγκρουση


Του Andrew Korybko
Αμερικανός πολιτικός αναλυτής *  

Οι Δυτικοί έχουν μυηθεί στο να πιστεύουν ότι η Πρώτη Οικογένεια αγωνίζεται όπως και οι συμπατριώτες τους. Ο Ζελένσκι, για παράδειγμα, δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ το πουκάμισό του, έτσι οι άνθρωποι υπέθεσαν ότι η ζωή πρέπει να είναι πολύ δύσκολη για τον Ουκρανό Πρόεδρο αν δεν μπορεί καν να ασκήσει τη σωστή υγιεινή. Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσαν να περίμεναν είναι ότι στην πραγματικότητα ζει μια αρκετά τσαχπινιά ζωή με τη σύζυγό του, που είναι και οι δύο εντελώς ξέγνοιαστες και χαλαρές.

Οι Ζελένσκι επέτρεψαν στη Vogue να τους κάνει μια λαμπερή φωτογράφιση τις προάλλες, σε μια κίνηση που προκάλεσε απροσδόκητα έντονες επικρίσεις σε πολλούς Δυτικούς, με ακόμη και το Newsweek (το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περιγραφεί ως η λεγόμενη «ρωσική προπαγάνδα» ) αναφορά για το πόσα άτομα θεώρησαν ότι ήταν ακατάλληλο. Μέχρι αυτό το σημείο, θεωρούνταν «ταμπού» από την άποψη της δυτικής «πολιτικής ορθότητας» να ασκείται ποτέ κριτική σε οτιδήποτε κάνει αυτός ο ηγέτης εν καιρώ πολέμου και η οικογένειά του. Αυτοί που το έκαναν καταδικάστηκαν ως λεγόμενοι «Ρώσοι προπαγανδιστές» που υποτίθεται ότι προσπαθούσαν να «διχάσουν τη Δύση». Τώρα, ωστόσο, προφανώς είναι εντάξει να μαστιγώσεις σε αυτόν και τη γυναίκα του.

Είναι κατανοητό γιατί πολλοί Δυτικοί αναστατώθηκαν τόσο πολύ από τη φωτογράφιση της Vogue της Zelensky. Σε τελική ανάλυση, έχουν μυηθεί στο να πιστεύουν ότι η Πρώτη Οικογένεια αγωνίζεται όπως και οι συμπατριώτες τους. Ο Ζελένσκι, για παράδειγμα, δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ το πουκάμισό του, έτσι οι άνθρωποι υπέθεσαν ότι η ζωή πρέπει να είναι πολύ δύσκολη για τον Ουκρανό Πρόεδρο αν δεν μπορεί καν να ασκήσει τη σωστή υγιεινή. Ο κόσμος φαντάστηκε ότι κοπιάζει σε ένα μυστικό καταφύγιο κάπου ενώ οδηγεί τον πόλεμο με τους στρατηγούς του, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι στόχοι σκιωδών Ρώσων δολοφόνων. Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσαν να περίμεναν είναι ότι στην πραγματικότητα ζει μια αρκετά τσαχπινιά ζωή με τη σύζυγό του, που είναι και οι δύο εντελώς ξέγνοιαστες και χαλαρές.

Η Vogue προχώρησε υπερβολικά στη συμβολή της στη λατρεία της προσωπικότητάς του και έτσι άθελά του πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου αντίδραση εναντίον του ανθρώπου που η Δύση προσπάθησε με κόπο να παρουσιάσει στο κοινό ως « κοσμικό θεό ». Έχουν ήδη αποτύχει να πείσουν τους Αφρικανούς να ενταχθούν στη νέα τους λατρεία, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόνο τέσσερις από τους ηγέτες τους συντονίστηκαν για να ακούσουν την εικονική του ομιλία στην Αφρικανική Ένωση στα τέλη Ιουνίου, η οποία ήταν μια μεγάλη περιφρόνηση του ανθρώπου που η Δύση απαιτεί να όλοι αποτίουν τα σέβη τους ανεξαιρέτως. Ακόμα κι έτσι, οι Αμερικανοί μάνατζερ θεωρούσαν δεδομένο ότι η λατρεία τους θα συνεχίσει να ευδοκιμεί στις δυτικές μάζες, ωστόσο η Vogue απλώς τους τα χάλασε όλα με τεράστιο τρόπο.

Πολλοί Δυτικοί έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν για τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια των κεφαλαίων των φορολογουμένων που δόθηκαν στον Ζελένσκι χωρίς να έχουν λόγο σε αυτή τη διαδικασία, πόσο μάλλον να υπάρχει οποιαδήποτε εποπτεία σχετικά με το πώς χρησιμοποιεί τα χρήματά τους. Ωστόσο, ως επί το πλείστον παρέμειναν σιωπηλοί λόγω της λεγόμενης «αλληλεγγύης» με την «αιτία» του, ενώ όσοι μίλησαν ανοιχτά χαρακτηρίστηκαν ανελέητα ως «Ρώσοι πράκτορες», όπως εξηγήθηκε προηγουμένως. Τώρα, ωστόσο, το πλήθος των ανθρώπων που είχαν αρχίσει να αγανακτούν με τον Ζελένσκι, επιτέλους μιλάνε για το πόσο αηδιασμένοι ήταν με τη φωτογράφιση του και της συζύγου του στη Vogue, η οποία έδειξε ότι είναι απλώς άλλο ένα δικαιωμένο μέλος της ελίτ που δεν παλεύει καθόλου. .

Οποιοσδήποτε αξιοπρεπής άνθρωπος θα ήταν έξαλλος αν δει έναν αυτοαποκαλούμενο ηγέτη εν καιρώ πολέμου να ζει τη ζωή της πολυτέλειας που απολαμβάνουν οι Ζελένσκι, μερικά από τα οποία προφανώς χρηματοδοτούνται από δυτικούς φορολογούμενους. Υποτίθεται ότι ήταν ένα σύμβολο αγώνα, όχι ελιτισμού, ωστόσο αυτός, η σύζυγός του και η Vogue ήταν τόσο κωφοί και πιασμένοι με το να ανεβάσουν τη λατρεία της προσωπικότητάς του στο επόμενο επίπεδο που δεν σκέφτηκαν ούτε λεπτό πώς η Δυτική οι μάζες θα αντιδρούσαν στη φωτογράφισή του. Το μόνο που ήθελαν να κάνουν ήταν να κάνουν αυτόν και τη γυναίκα του να γίνουν οι πιο λαμπεροί άνθρωποι στον πλανήτη, κάτι που εξόργισε πολλούς Δυτικούς που αηδιάζουν ανοιχτά την εύκολη ζωή που έχουν σε βάρος των άλλων ενώ οι δικοί τους άνθρωποι αγωνίζονται.

Αυτό το σκάνδαλο είναι εμβληματικό του τι παρωδία έχει γίνει η ουκρανική σύγκρουση . Όλα όσα είπαν στους Westers από τα μέσα ενημέρωσης τους αποδείχθηκαν ψευδή. Από το Snake Island μέχρι το Ghost of Kiev και τώρα ο «λαϊκός θρύλος» των Zelenskys που υποτίθεται ότι «υποφέρει σε αλληλεγγύη με τον λαό τους», το όλο θέμα δεν ήταν παρά μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση διαχείρισης αντίληψης που έγινε από τις δικές τους κυβερνήσεις με σκοπό την παραπλάνηση. τους ανθρώπους τους. Τώρα που οι δυτικές μάζες ξυπνούν και δεν φοβούνται πλέον να μιλήσουν και να καταδικάσουν τις πολυτελείς υπερβολές των Ζελένσκι στη ζωή (μερικές από τις οποίες προφανώς πληρώνονται με τα φορολογικά τους δολάρια), και άλλες αντιλήψεις ενδέχεται να αλλάξουν σύντομα.

Για παράδειγμα, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν μερικοί από αυτούς τους ίδιους πρόσφατα εξαγριωμένους ανθρώπους αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί ξεκίνησε η σύγκρουση εξαρχής, αν όλα τα άλλα που τους είπαν για αυτήν έχουν αποδειχθεί ψευδή. Άλλοι μπορεί να αναρωτηθούν αν οι Ζελένσκι αξίζουν περισσότερους από τους φόρους τους αφού είδαν τη ζωή πολυτέλειας που απολαμβάνουν παρόλο που υποτίθεται ότι ζουν κάτω από ρωσικούς πυραύλους. Συνολικά, η «επίσημη αφήγηση» για την ουκρανική σύγκρουση αρχίζει να καταρρέει αφού η Vogue πήγε πολύ μακριά στις προσπάθειές της να πάει τη λατρεία της προσωπικότητας του Zelensky στο επόμενο επίπεδο, κάτι που ενέπνευσε αντιπαραγωγικά τις δυτικές μάζες να μιλήσουν επιτέλους εναντίον του και να αρχίσουν να ρωτούν άβολες ερωτήσεις σχετικά με τη σύγκρουση.

Του Andrew Korybko
Αμερικανός πολιτικός αναλυτής
loading...