ΣΥΡΙΑ: Ισλαμιστές χτύπησαν με UAV στα εγκαίνια του ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ναού της Αγίας Σοφίας στην Χάμα – ΒΙΝΤΕΟ

 Η επίθεση έγινε παρουσία Ελλήνων ανταποκριτών και αναλυτών…

Σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα στα θυρανοίξια Ελληνοορθόδοξης Εκκλησίας, του Ναού της «Αγίας Σοφίας», σημειώθηκε το μεσημέρι στην πόλη Σκέλπμια στην Βόρεια Συρία.

Από την επίθεση ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 9 τραυματίστηκαν, κάποιοι πολύ σοβαρά.

Στην εκδήλωση, που συμπίπτει με την επέτειο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε ισλαμικό τέμενος, ήταν παρών ο ανταποκριτής του OPEN Θανάσης Αυγερινός και ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, καλεσμένος του Πατριαρχείου Αντιόχειας.

Η επίθεση πιθανότατα έγινε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, την στιγμή που στο βήμα της εκδήλωσης ήταν εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων και εικάζεται ότι επρόκειτο για μήνυμα σε αυτούς, λόγω της στήριξής τους στο άνοιγμα μιας Ορθόδοξης εκκλησίας.

Η επίθεση καταγράφηκε σε κάμερα, ενώ οι πιστοί έτρεχαν για να σωθούν, ενώ υπάρχοπυν ερωτηματικά σε σχέση με το αν εμπλέκεται και η Τουρκία, η οποία ως γνωστόν στηρίζει τους ισλαμιστές στην Συρία.

Αρχικά, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεω ανέφερε δύο νεκρούς και δώδεκα τραυματίες εξαιτίας «ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον θρησκευτικής συγκέντρωσης στην πόλη ας Σουκαϊλαμπίγια, κοντά στη Χάμα».

Σε νεότερο τηλεγράφημά του, ανέφερε πως η επίθεση διαπράχθηκε με UAV παγιδευμένο με εκρηκτικά, ότι στοίχισε τη ζωή σε έναν πολίτη και τραυμάτισε άλλους δώδεκα.

Δείτε το βίντεο:

loading...