Η υπαναχώρηση Μασκ στην εξαγορά του twitter φέρνει αντιδράσεις: «Τέλος η ελευθερία σκέψης – Έρχονται διώξεις»

 «Η τελευταία ευκαιρία να σώσουμε κάτι από τον εφιάλτη των GAFΑ»

Η απόφαση του Έλον Μασκ να αποσύρει την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter ευχαρίστησε και δυσαρέστησε πολλούς.
«Η συμφωνία για το Twitter πέθανε, ζήτω το “Truth”», έγραψε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει ιδρύσει ο ίδιος μέσω του οποίου εκφράζεται μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter.
Είναι μια «καλοδεχούμενη εξέλιξη για τις γυναίκες, τους έγχρωμους και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+», αντέδρασε η φεμινιστική οργάνωση UltraViolet, η οποία φοβόταν ότι ένα Twitter υπό τον έλεγχο του Μασκ «θα απελευθέρωνε ένα κύμα μίσους».
Μαζί «κατέδειξαν ότι ο Έλον Μασκ, εξαγοράζοντας το Twitter, ήθελε απλώς να υπερασπιστεί τη δεξιά του ιδεολογία», πρόσθεσε η UltraViolet.
Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, γιος του πρώην προέδρου, εκτίμησε ότι «είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η λογοκρισία που ασκούν (σ.σ. το Twitter και το Facebook), όποια κι αν είναι, θα δεκαπλασιαστεί», όπως έγραψε στο Truth.
«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρξει εκεί πλέον ελευθερία σκέψης ή έκφρασης», πρόσθεσε.
«Η γιορτή τελείωσε. Οι διώξεις έρχονται», εκτίμησε από την πλευρά του ο συντηρητικός πολιτικός αναλυτής Ντέιβ Ρούμπιν, σχολιάζοντας ότι το ενδεχόμενο εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ ήταν «η τελευταία ευκαιρία να σώσουμε κάτι από τον εφιάλτη» των GAFΑ, των τεσσάρων μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου: Google, Apple, Facebook, Amazon.
loading...