Ο Ερντογάν ζητά συμπαραγωγή του α/α συστήματος SAMP-T από τον Μακρόν – Βάζει στο τραπέζι τα ουκρανικά σιτηρά

 Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να κάνει μία κίνηση “ματ” για να μπορέσει να ξαναμπεί στο γεωπολιτικό παιχνίδι πιο δυναμικά και αυτό θέλει να το κάνει μέσω Γαλλίας καθώς ανακοινώθηκε ότι ζήτησε από τον Ε.Μακρόν νέας γενιάς α/α συστήματα και βάζει στο τραπέζι τα σιτηρά!

Σύμφωνα με δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας, κατά τη συνομιλία Μακρόν-Ερντογάν συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας και περιφερειακά ζητήματα.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι προσδοκίες του σχετικά με το SAMP-T είναι να αναπτύξει ένα κοινό σύστημα με την γαλλο-ιταλική κοινοπραξία που θα περιλαμβάνει τη μέγιστη συνεργασία στο πλαίσιο της αρχής του «πλήρους ανοίγματος».

Επισημαίνοντας ότι αποφασίστηκε η διαχείριση της διαδικασίας εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών από Συντονιστικό Κέντρο που θα ιδρυθεί στην Κωνσταντινούπολη και θα αποτελείται από αξιωματούχους της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι θα προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση στο πλαίσιο της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας με την ταχεία εφαρμογή του σχεδίου.

loading...