«Αλλάζει η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ! Στο βάθος ΠΟΛΕΜΟΣ»: Ο Raymond Dalio εξηγεί τι έρχεται, – ΒΙΝΤΕΟ

 

Ο Raymond Thomas Dalio είναι ένας Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διαχειριστής κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως co-chief Investment Officer του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, της Bridgewater Associates, από το 1985. 

Μεταξύ άλλων δήλωσε για όλα αυτά που συμβαίνουν:

«Αλλάζουμε την Παγκόσμια Τάξη. Το 1945 αρχίσαμε την Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Αυτό που εννοώ είναι ότι στο διάβα της ιστορίας υπάρχει μια μάχη για έλεγχο επειδή δεν υπάρχει κανένα παγκόσμιο δικαστήριο που να πας και να επικαλεστείς την υπόθεσή σου.

Κι έτσι υπάρχει μια μάχη για εξουσία. Επομένως, υπάρχει ένας πόλεμος και οι νικητέςπροκύπτουν απ’ αυτόν τον πόλεμο κι οι νικητές ορίζουν τους κανόνες. Κι έτσι, το 1945 οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεταν το 80% των παγκόσμιων χρημάτων, ο χρυσός ήταν χρήμα εκείνη την εποχή, διέθεταν το μισό απ’ το παγκόσμιο ΑΕΠ, είχαν ένα μονοπώλιο στη στρατιωτική ισχύ, έτσι οι ΗΠΑ εγκαθίδρυσαν την Παγκόσμια Τάξη… (σ.σ. εκ μέρους των διεθνιστών).

Γι’ αυτόν τον λόγο ο ΟΗΕ βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον έχει το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Και το νόμισμά τους έγινε το αποθεματικό νόμισμα… (σ.σ. η Ρωσία θέλει τώρα το αλλάξει αυτό – να καταργήσει το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα δημιουργώντας άλλες συνθήκες στην παγκόσμια τάξη).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κυρίαρχες το 1945. Τώρα δεν είναι εξίσου κυρίαρχες. Δεν είναι κυρίαρχες. Με άλλα λόγια, η Κίνα και οι αντίπαλοι είναι εξίσου ισχυροί όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους. Και έτσι έχουμε μια σύγκρουση.

Και υπάρχουν 5 είδη πολέμου και αρχίζουν μ’ αυτή την σειρά απλώς διαδοχικά τυπικά: ένας εμπορικός πόλεμος, ένας τεχνολογικός πόλεμος, ένας πόλεμος γεωπολιτικής επιρροής, έπειτα εισέρχεστε σε μια κεφαλαιακή και οικονομική διαμάχη στην οποία βρισκόμαστε τώρα με τις κυρώσεις. Πάντοτε συνέβαιναν στην ιστορία. Και έπειτα υπάρχει ένας στρατιωτικός πόλεμος….».

Δείτε:

loading...