Δύο ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα των funds κατατέθηκαν στη Βουλή. Μια ερώτηση προς τους υπόλοιπους 298.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Όπως αναφέραμε στο σχετικό Δελτίο Τύπου στις 12/7/2022, ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας, απέστειλε κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες βουλευτές για να κινητοποιηθούν, ως εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού, ενάντια στα φαινόμενα αισχροκέρδειας των διαφόρων “επενδυτικών ιδρυμάτων” και “εταιρειών διαχείρισης” (funds), τα οποία άδικα και καταχρηστικά οδηγούν καθημερινά στην απόγνωση τους Έλληνες δανειολήπτες.

Δύο Έλληνες βουλευτές (από το σύνολο των 300), ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Αμανατίδης και η ανεξάρτητη βουλεύτρια Α’ Αθηνών κα Αγγελική Αδαμοπούλου, κινητοποιήθηκαν και κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο αναφορά και ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας απαντήσεις για το θέμα.

Ευχαριστούμε τους δύο βουλευτές για την άμεση κινητοποίησή τους. Ελπίζουμε η παρέμβασή τους να αποτελέσει ένα βήμα προς την επαναφορά της νομιμότητας στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι με την ευσυνειδησία τους τιμούν τη θέση και την αποστολή με την οποία τους εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας.

Οφείλουμε όμως να αναρωτηθούμε: Οι υπόλοιποι 298 βουλευτές, δηλαδή το 99,3% του συνόλου των βουλευτών μας, νιώθουν άραγε καλά με την κατάσταση όπως εξελίσσεται, με την άδικη οικονομική και κοινωνική συντριβή των συμπολιτών τους, με την επικράτηση πρακτικών αμφίβολης νομιμότητας και με τους δεκάδες ανθρώπους που βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους;

Είναι άραγε ικανοποιημένοι, μη κάνοντας οτιδήποτε, με τους συνανθρώπους μας που σέρνονται άστεγοι; Με τους εργαζόμενους που ο μισθός τους με το ζόρι φτάνει για το ενοίκιο ή για το λογαριασμό του ρεύματος τους; Με τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζονται ως πρόβατα προς εκμετάλλευση και σφαγή;

Μήπως έχουν κάποια δικαιολογία;

Μήπως βρίσκονται στη βουλή εκτελώντας σημαντικό νομοθετικό έργο; Εδώ γελάμε, βλέποντας τα άδεια έδρανα της βουλής.

Μήπως άραγε φταίει ο πυκνός καπνός από τις φωτιές των δασών μας που τους τυφλώνει; Δύσκολο, δεν νομίζουμε ότι ούτε καν τις πλησιάζουν.

Μήπως το ενδιαφέρον τους απορροφάται στις συζητήσεις με τους επιχειρηματίες φίλους τους, για τα επενδυτικά σχέδια και την ανάπτυξη της χώρας μας; Μα οι μόνες “επενδύσεις” και ουσιαστικές “επιχειρήσεις” που βλέπουμε να γίνονται πραγματικότητα είναι οι κλοπές με το “έτσι θέλω” του εισοδήματος των πολιτών.

Μήπως παλεύουν ενάντια στα επεκτατικά σχέδια των γειτόνων μας; Αμφιβάλλουμε, βλέποντας το “Turk-Αιγαίο” να κατοχυρώνεται σε δεκάδες χώρες του κόσμου και τη συμφωνία των Πρεσπών να γίνεται ακκορντεόν.

Μήπως οι παχυλοί μισθοί που ρέουν στα ταμεία τους βρέξει-χιονίσει, κάνουν τα προβλήματα των πολιτών να “κείνται μακράν”;

Μήπως, και αυτή είναι η πιο σοβαρή εικασία μας, βρίσκονται σε τριήμερες διακοπές …ετήσιας διαρκείας, για να ξεσκάσουν, μαζί με τον εργατικό και σωτήρα Πρωθυπουργό μας και τους εξίσου αεικίνητους και δυναμικούς προέδρους των κομμάτων τους;

Αφού δεν μπορούν να καταθέσουν μια ερώτηση για τα καίρια προβλήματα των συμπολιτών τους, ας απαντήσουν τουλάχιστον σ’ αυτές τις εύλογες, νομίζουμε, απορίες. Εμείς θα είμαστε εδώ, γεμάτοι ανεκτικότητα και υπομονή, για να τους ακούσουμε. Χωρίς σπίτια, χωρίς δουλειές, χωρίς τρόπους επιβίωσης, αλλά θα είμαστε εδώ.

Όπως εξάλλου λέει ο ποιητής, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι θα τελειώσει και η θητεία τους, μαζί με την ανοχή του κόσμου που κάποτε τους πίστεψε.

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

loading...