Εάν οι ΗΠΑ αρνηθούν F-16 στην Τουρκία , θα πάρει τα Ρωσικά Su-35 Flanker-E ή τα Su-25 με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

 Όνειρο ήταν και πάει , ο Ευρωστρατός .

Ο Ερντογάν ΣΚΟΠΙΜΑ αποδείχθηκε πιο έξυπνος από τον Τζο Μπάιντεν στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε παγκόσμια θέα. Γιατί άραγε ;

Σκόπιμα επίσης , η Άγκυρα διαρρέει την πληροφορία περί πιθανότητας αγοράς από τη Μεγάλη Βρετανία μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα αγοράς F-16 Block-70 Viper από τις ΗΠΑ , αφού γνωρίζει ότι , δεν θα της δοθούν.

Με άλλα λόγια η Τουρκία είναι σε θέση, να ελέγχει απόλυτα την στρατηγική εξαναγκασμού αφού είναι βέβαιο , ότι ,όποτε θέλει, μπορεί να παραλάβει τα Ρωσικά  Su-35 Flanker-E αλλά , και τα Su-25 που  έχουν την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων και τα οποία , ήδη οδεύουν προς Λευκορωσία .

Ενώ η Ελλάδα ¨έκλεισε(;)¨ ΝΑ παραλάβει μοίρα μαχητικών F-35 το 2027-2028 από τις ΗΠΑ  , η Τουρκία διατηρεί ως όπλο της το ΒΕΤΟ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ  Σουηδίας – Φιλανδίας και έχει εξασφαλίσει ταυτόχρονα , χρονικό όριο απόκτησης των F-16 μέχρι , πριν της Τουρκικές Εκλογές . Παράλληλα , έχει ένα ακόμα σημείο πίεσης , αυτό , της αποστρατικοποίησης δεκάδων Ελληνικών Νησιών , στο οποίο αντιπαραθέτουμε λανθασμένα την λογική «Ναι αλλά είμαστε δικαιολογημένοι , είμαστε σε άμυνα»

Με άλλα λόγια . Η ΕΛΛΑΔΑ ¨στρώνει χαλί ¨ ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Η ΤΟΥΡΚΊΑ . Τι σημαίνει αυτό ; Ότι μας ωθούν στο δίλλημα Πόλεμο με μια ισχυρότερη Τουρκία ή Διχοτόμηση του Αιγαίου ;

Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να δει την πραγματική διάσταση σ όλο αυτό που λέγεται ¨ελληνοτουρκικά ¨ για να συνεισφέρει την σοφία του και να δώσει την ΣΩΣΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Μπορεί η κοινή γνώμη να πιστέψει εύκολα ό,τι θέλετε για να δώσει την ψήφο της , όμως , η πραγματικότητα θα επιφέρει τ αποτελέσματα που έχουν δρομολογηθεί ,σύμφωνα με τους νόμους της φύσης και την τελολογία .

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για την χώρα μας , η διπλωματία απέτυχε και όλες οι επιλογές που μας δίνουν οδηγούν στο ίδιο απευκταίο αποτέλεσμα .Το μόνο που κάνουν , είναι να δημιουργούν την  δικαιολογητική βάση .Γι αυτό προτείνουμε για μία ακόμη φορά την ΑΜΕΣΗ δημιουργία ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ το οποία στα πλαίσια του Ελληνισμού , θα αποτελέσει ένα πανίσχυρο θεσμό που θα μπορέσει ν αλλάξει το Αμυντικό Δόγμα της Πατρίδας μας , όπως πρέπει.

Ποιο πρέπει να είναι το ΝΕΟ μας αμυντικό Δόγμα με βάση τις νέες εξελίξεις ; Συνοψίζεται στα παρακάτω.

Δεδομένου του ότι :

– Η Τουρκία έχει πλέον όσες επιλογές χρειάζονται ( από τ Ανατολικά ) για να υπερέχει συνέχεια στην Κούρσα των εξοπλισμών με την Ελλάδα Το μόνο που χρειάζεται κάθε φορά  είναι , αιτιολογίες .

– Η Τουρκική αντιπολίτευση είναι πιο μακριά από τον Πούτιν και πιο κοντά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ η Κυβέρνηση Ερντογάν , το αντίθετο .

-Σκοπός της Τουρκίας είναι, να ισχυροποιεί στο έπακρο την πεποίθηση ότι θα επιτεθεί στην Ελλάδα με υπεροπλία . Ουσιαστικά κάνει ¨προβολή σημαίας ¨ στην Ανατολική Μεσόγειο για να υπερκεράσει τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Έτσι , θα πείσει ότι είναι ο κυρίαρχος της περιοχής που ταυτόχρονα αποτελεί και ζωτικό της χώρο κι αυτό , για να τον εξασφαλίσει .

Θα πρέπει συνεπώς  να υιοθετήσουμε τα εξής … γι αρχή :

-Η Άμυνα της Ελλάδας να ξεκινάει από την Κύπρο .Έχουμε ξαναπεί ότι η Κύπρος είναι το στρατηγείο της Τουρκίας σ αυτό που ονομάζει ¨Γαλάζια Πατρίδα ¨ . Χωρίς αυτό της το στρατηγείο, δεν θα υπάρχει . Η  δέσμευση της Ελλάδας να θεωρεί ως αιτία πολέμου (casus – belli) οποιαδήποτε τουρκική απόπειρα προέλασης στην ελεύθερη Κύπρο ,είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ

– ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ μια Τουρκία στην Δύση διότι θα είναι πιο χρήσιμη από εμάς .

–  Η «προληπτική αυτοάμυνα» είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη και θα πρέπει πλέον να περιλαμβάνει την ξεκάθαρη διατύπωση κόκκινων γραμμών απέναντι στην στρατηγική του εξαναγκασμού, των τετελεσμένων γεγονότων (fait-accompli) και της απειλής πολέμου της Τουρκίας

Για να γίνουν όμως αυτά , η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα ΝΑ ΕΛΕΥΕΡΩΘΕΙ .  

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ( Hellas ) 

loading...