ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καταστρέφουν τους Ελληνες ! – -Η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη του κόσμου! Δείτε τους πίνακες

Το ότι η χώρα μας έχει από τις πιο εξωφρενικές τιμές στη βενζίνη και στην ενέργεια στην ΕΕ είναι γνωστό, το ότι όμως ξεπεράσαμε όλο τον κόσμο είναι κάτι πρωτοφανές!

Ο Δυτικός κόσμος δηλαδή, ο οποίος έχει βάλει απέναντί του τη Ρωσία πλήττεται στο σύνολό του από τις ίδιες του τις πράξεις.

Όπως θα δείτε, για τον μήνα Ιούλιο, στην χώρα μας η μέση τιμή της βενζίνης ανήλθε στα 2,2ευρώ/λίτρο, με τον λογαριασμό να εκτοξεύεται σε πολλές περιοχές της επαρχίας και ιδίως στα νησιά, όπου τις προηγούμενες εβδομάδες είδαμε και εξωφρενικές τιμές κοντά στα 3 ευρώ/λίτρο!

Ξεπερνάμε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες με πολύ μεγαλύτερα ειδοσήματα (βλ. Γερμανία).

Όσον αφορά στην ενέργεια, οι Έλληνες πληρώνουν την τρίτη ακριβότερη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα επίσης με το χαμηλό τους εισόδημα.

Το ότι ο δυτικός κόσμος θα πλήρωνε βαρύ τίμημα λόγω της καταστροφικής πολιτικής του στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ήταν αναμενόμενο. Το ότι η χώρα μας λόγω της πολιτικής του Κ.Μητσοτάκη θα το πλήρωνε ακριβότερα όμως σίγουρα δεν το λες και τύχη.

Η υψηλή τιμή των καυσίμων οφείλεται στο ότι η Ελλάδα διαθέτει τον τέταρτο υψηλότερο φόρο κατανάλωσης βενζίνης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Tax Foundation.

Συν τοις άλλοις υπάρχει και το υψηλότατο ΦΠΑ της τάξης του 24%!

Το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα οφείλεται στην επιλογή της κυβέρνησης να θέσει την χώρα στην «σωστή πλευρά της Ιστορίας» απέναντι στην Ρωσία βοηθώντας με την επιβολή αντι-ρωσικών κυρώσεων στην αύξηση της τιμής του ρωσικού αερίου, ενώ η χώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς αποθέματα μέχρι την έλευση του χειμώνα.

loading...