Θα πάρει πολύ χρόνο;





Κώστα Δημ Χρονόπουλου 

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου) **  

Εξακολουθούν να τον παίρνουν στα σοβαρά και να του απαντούν! Απόλυτα καταδικαστέα πρακτική. Φαίνεται πως οι ημέτεροι νοήμονες, θέλουν πολύ χρόνο προκειμένου να αντιληφθούν ποιόν /ποιούς έχουν απέναντί τους!.

Πρόσφατα ο τούρκος  ηγέτης παρενέβη στα εσωτερικά πολιτικά μας πράγματα συνιστώντας στους Έλληνες πολίτες να αποδοκιμάσουν τον Πρωθυπουργό και το κόμμα του.

Ξεσηκώθηκε σάλος και ανέβηκαν οι …  «απαντητικοί» τόνοι. Κακώς βέβαια . Εξηγούμαι:

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει. Το έχει κάνει και στο παρελθόν με άλλες  χώρες.  Όπως και το να υβρίζει  και να απαξιώνει άλλους ηγέτες (Μακρόν κ.ο.κ). Επειδή λοιπόν «έξεστι Ερντογάν ασχημονείν» θα έπρεπε να ισχύσει αυτό που ήδη συνέστησα /υπέδειξα. «Περιφρόνηση /Αγνόηση». Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Έγινε όμως κάτι χειρότερο , ιδίως από μέρους των Κυβερνώντων. Ενοχλήθηκαν και έσπευσαν να το δείξουν απαντώντας (;).

     Είναι δεδομένη διαπίστωση πως απουσιάζει –και από τους διπλωματούχους – η κοινή λογική. Μα καλά, ήταν τόσο δύσκολο  αφού αισθάνθηκαν την ανάγκη να απαντήσουν να καταλάβουν το δώρο του κου μεμέτη; Αν πάρουμε ως δεδομένο την εχθρότητα των Τούρκων ηγετών εναντίον των Ελλήνων καθώς και την αφόρητη δυσφορία τους από το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και  κυρίως τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, τότε είναι να απορεί κανείς με την αχαριστία , αλλά και την αδυναμία αντιλήψεως  των δικών μας.  Ο κος Ερντογάν τους προσέφερε ένα μεγάλο προεκλογικό δώρο και εκείνοι διαμαρτύρονται (!). 

Αν ο Τούρκος ηγέτης προτρέπει τους Έλληνες σε καταψήφιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη τον οποίο δικαιολογημένα αντιπαθεί γιατί το πράττει; Επειδή παραφρόνησε και μας αγάπησε; Όχι βέβαια. Άρα ….

    Γιατί να μη τον πάρουν –οι κρατούντες , τα ΜΜΕ, όλοι μας – στο ψιλό , αντί να αγανακτούμε και να ακούγονται κάτι βαρύγδουπα ανόητα κλισέ /τσιτάτα όπως: 

     «Είναι ανεπίτρεπτο, ωμή  παρέμβαση…».

    Πρέπει να συνέλθουν οι δικοί μας.  Να αντιληφθούν με τι προβληματικό (sic) άτομο έχουν να κάνουν. 

Είναι δυνατόν να τον αντιμετωπίζουν ωσάν φυσιολογικό , πολιτισμένο, ειρηνόφιλο, «φίλο και εταίρο» ; Ιατρούς ειδικούς και ψυχολόγους δεν διαθέτουν τα κόμματα; 

ΥΓ Θα μπορούσε –αφού ρέπουν σε απαντήσεις – να πουν στον Τούρκο ηγέτη ότι θα μπορούσαν  και εκείνοι  (οι δικοί μας) να προτείνουν το ίδιο στον τουρκικό λαό , αλλά δεν χρειάζεται επειδή έχει καταλάβει ποιος τον διοικεί και γι αυτό φρόντισε (όπως δημοσκοπικά πιστοποιείται) να τον τοποθετήσει 5ο σε δημοφιλία. Ελλείψει 6ου !!!….

      Άσχετο , πλην σχετικότατο: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου τις προσεχείς εκλογές στην Τουρκία , θα κερδίσει αυτός που θα έχει στην λίστα (αρπαγής) τα περισσότερα ελληνικά νησιά (!). 

loading...