ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ;

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ



Γράφει ο Larry Malerba
Μετάφραση: Απολλόδωρος

(NaturalNews) Η σύγχρονη ιατρική προβάλλει την εικόνα της επιστημονικής αυστηρότητας, αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός συστήματος

θρησκευτικής πίστης. 

Η πρακτική συνέπεια της απομονωμένης προοπτικής της είναι το αδιέξοδο σύστημα του δυτικού ιατρικού υλισμού που έχουμε σήμερα. 

Η επιδιόρθωση του φυσικού σώματος εξισώνεται λανθασμένα με τη θεραπεία. Δεν έχει σημασία αν είναι ικανό για αληθινή θεραπεία- δεν κατανοεί καν την έννοια της έννοιας.

 Η “εκκλησία” της σύγχρονης ιατρικής είναι ένα δυσλειτουργικό τέρας του Φρανκενστάιν, αποτέλεσμα του ότι έχει αναγάγει τις αναλυτικές αφαιρέσεις του ορθολογικού νου σε θεϊκή υπόσταση πάνω από όλες τις άλλες ικανότητες της ανθρώπινης εμπειρίας. Είναι μια απλή καρικατούρα αυτού που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι η ιατρική επιστήμη.

Στην προσπάθειά της για αντικειμενικότητα η ιατρική έχει απορρίψει τις πνευματικές της ρίζες και έχει χάσει από τα μάτια της την ανθρωπιά της. Δεν μπορεί παρά να είναι μια αντανάκλαση του πολιτισμού από τον οποίο αναδύθηκε. 

Απορρίπτει αλαζονικά τη σοφία χιλιάδων χρόνων ανθρώπινης ιστορίας, είναι κατακερματισμένη σε σημείο αποστασιοποίησης, στερείται κοινής λογικής, ασχολείται με βραχυπρόθεσμους υλικούς στόχους, είναι έρμαιο των οικονομικών της επικυρίαρχων και στερείται παντελώς της απαιτούμενης πνευματικής γνώσης που θα της επέτρεπε να βρει το δρόμο προς την έξοδο από την αυτοεπιβαλλόμενη ανοησία της.

Όπως και ορισμένες θρησκευτικές θρησκείες, η ιατρική εμμένει άγρια στην κοσμοθεωρία της όταν αμφισβητείται από τους πιστούς (ασθενείς) των οποίων οι εμπειρίες από πρώτο χέρι τους οδηγούν μερικές φορές να πιστεύουν το αντίθετο. 

Υπερασπίζεται το δόγμα της με μια ισχυρή μορφή ομαδικής σκέψης και βιάζεται να ξεσπάσει σε αιρετικές ιδέες που απειλούν το δόγμα της και τα εδαφικά της συμφέροντα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...