ΜΙΑ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ «ΝΑΙ»..

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ 




Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Σαν σήμερα στις 5 Ιουλίου του 2015 έγινε το  δημοψήφισμα, με το οποίο κλήθηκε το σώμα των Ελλήνων πολιτών να αποφασίσει ως κυρίαρχος 

φορέας της πολιτικής εξουσίας  στη χώρα, για κορυφαία και ζωτική γι΄ αυτήν, απόφαση.

 Στο χρονικό διάστημα των 41 χρόνων της λεγόμενης μεταπολίτευσης ο Ελληνικός Λαός δεν είχε  κληθεί ποτέ να εκφράσει άμεσα την θέλησή του για τα ζωτικά και καθοριστικά για την ιστορική του πορεία ζητήματα. 

Αυτά ήταν, η είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ, η είσοδό μας στην ΟΝΕ, η εκχώρηση της νομισματικής πολιτικής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η αλλαγή του εθνικού μας νομίσματος με το Ευρώ και η ταυτόχρονη μετατροπή του δημοσίου χρέους μας από δραχμικό σε συναλλαγματικό, η εκχώρηση μέσω των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων της λαϊκής κυριαρχίας μας στην τρόϊκα (  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ). 

 Παραβλέποντας το γεγονός ότι σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη (π.χ. Ελβετία, Γαλλία, Μ. Βρετανία ) ο λαός  σε ζητήματα και λιγότερο σημαντικά από τα παραπάνω  καλείται να κρίνει και να αποφασίσει με δημοψήφισμα το τι πρέπει να γίνει και γίνεται σεβαστή η κρίση του , το πολιτικό σύστημα της  δικής μας χώρας  έως τότε, θεωρούσε  “ανώριμο” το σώμα των Ελλήνων πολιτών να αποφασίζει σχετικά με όλα τα ανωτέρω  ζητήματα. 

 Το  δημοψήφισμα που έγινε στις 5 Ιουλίου του 2015, προκηρύχθηκε  στις 27 Ιουνίου 2015 και εγκρίθηκε  από τη Βουλή των Ελλήνων στις 28 Ιουνίου του 2015 (ΦΕΚ Α΄ 63). 

Το ερώτημα στο οποίο απάντησαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες και πολίτισσες ήταν αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας (τελεσίγραφο), που μας απεστάλη από την τρόικα  ,  στις 25 Ιουνίου του 2015. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...