Άγιο Όρος: Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι οικογένεια

 Ανακοίνωση της Ιεράς κοινότητας

Με ανακοίνωση της η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους παίρνει ξεκάθαρη θέση στα όσα γίνονται και ακούγονται στο δημόσιο βίο περί υιοθεσιών παιδιών, βαφτίσεων και γάμων από ομόφυλα ζευγάρια.
«Είναι σαφώς ξένο προς την διδασκαλία του Ευαγγελίου και το Ορθόδοξο ήθος να αφήνεται να εννοηθεί ότι ένα «ομόφυλο ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρείται ως οικογένεια και να αναγνωρίζεται σε αυτό δικαίωμα υιοθεσίας τέκνων, καθώς κάθε τέτοιου είδους μορφή τεκνοθεσίας η αναδοχής αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία.
Δεν θα μπορούσαμε παρά να εκφράσουμε την λύπη μας για τις παραπάνω δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις προσώπων της Εκκλησίας, οι οποίες παρέχουν αφορμές σκανδαλισμού του πιστού λαού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σιγή ιχθύος επί του θέματος τηρεί και το πολιτικό σύστημα, προφανώς προς άγραν… ψηφοφόρων. Η μόνη που αντέδρασε με το θάρρος της γνώμης της είναι η πρώην πολιτεύτρια της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου η οποία με αιχμηρή ανάρτησή της στα social media έγραψε προ ημερών «Το παιδί θέλει μητέρα και πατέρα, όχι να μπερδεύεται με 52 φύλα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγίου Όρους αναφέρει τα ακόλουθα:
«Εξ αφορμής προσφάτων δημοσίων εμφανίσεων και τοποθετήσων κληρικών της Εκκλησίας, ακόμη και ιεραρχών, οι οποίες αφήνουν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι δυνατόν η Εκκλησία να δέχεται οποιαδήποτε άλλη μορφή οικογένειας, εκτός από αυτήν που θεσπίζει το Ιερόν Ευαγγέλιον, η Ιερά Κοινότης επιθυμεί να τοποθετηθεί και δημοσίως.
Το Άγιον Όρος, ως χώρος προσευχής και ασκήσεως, με αδιάσπαστη συνέχεια λειτουργική και πνευματική, εύχεται ταπεινά υπέρ του σύμπαντος κόσμου, για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως διακρίσεων.
Το μυστήριο του βαπτίσματος, με το οποίο ο άνθρωπος γίνεται μέλος της Εκκλησίας και λαμβάνει την χάρη του Αγίου Πνεύματος, αναμφισβήτητα αποτελεί την ορατή έκφραση της άπειρης αγάπης του Θεού. Η προσπάθεια να ζήσουμε σύμφωνα με το άγιο Ευαγγέλιο και τον νόμο του Θεού εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω δεν θα μπορούσαμε παρά να εκφράσουμε την λύπη μας για τις παραπάνω δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις προσώπων της Εκκλησίας, οι οποίες παρέχουν αφορμές σκανδαλισμού του πιστού λαού. Είναι σαφώς ξένο προς την διδασκαλία του Ευαγγελίου και το Ορθόδοξο ήθος να αφήνεται να εννοηθεί ότι ένα «ομόφυλο ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρείται ως οικογένεια και να αναγνωρίζεται σε αυτό δικαίωμα υιοθεσίας τέκνων, καθώς κάθε τέτοιου είδους μορφή τεκνοθεσίας η αναδοχής αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία, την ανθρώπινη φύση αλλά και στο ήθος και στις παραδόσεις του λαού μας, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει και τα στοιχειώδη δικαιώματα αθώων αντυπεράσπιστων ανθρώπων, που δεν έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον.
Τα ανωτέρω εκφράζομε ως φωνή ειλικρινούς ενδιαφέροντος για την πορεία της πατρίδος μας, και μάλιστα σε περίοδο τόσο κρίσιμη γι᾽ αυτήν.
Είθε η Προστάτις της πατρίδος μας και Έφορος του Αγίου Όρους Υπεραγία Θεοτόκος να μεσιτεύει προς τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν για να οδηγήσει όλους σε μετάνοια και ζωή σύμφωνα προς το φως του Ευαγγελίου και την διδασκαλία Του
Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προιστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω».
Ακολουθεί και η ανακοίνωση της κυρίας Λατινοπούλου:
«Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η πίεση από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης προς την κυβέρνηση προκειμένου να νομοθετήσει τον πολιτικό γάμο και την υιοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Για να το κλείνουμε το θέμα μια και καλή, τόσο εγώ όσο και η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δεν θέλει να ακούσει για γάμους μεταξύ ανδρών ή γυναικών, πόσω μάλλον για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Είναι κάτι το παράλογο το αφύσικο και κόντρα στη θρησκεία μας.
Κάποιοι θα πουν πως αρκετές χώρες στην Ευρώπη τα έχουν υιοθετήσει όλα αυτά. Ξεχνούν βέβαια πως πολλές χώρες δεν έχουν κάνει αυτό το μοιραίο λάθος. Στην τελική αν θέλουμε να συγκριθούμε με την Ευρώπη θα ήταν προτιμότερο να συγκριθούμε με τα επίπεδα των μισθών που λαμβάνουν στην αγοραστική τους δύναμη, στο εκπαιδευτικό τους σύστημα, στο οδικό τους δίκτυο και τα μέσα μεταφορά που έχουν ή ακόμη και τις προσβάσεις που διαθέτουν για τους πολίτες τους που έχουν κάποια αναπηρία.
Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει να συγκριθούμε είναι το εάν δέχονται του γάμους των ΛΟΑΤΚΙ και αν τους κρίνουν κατάλληλους για θετούς γονείς. Τόσο η βιολογία όσο και η θρησκεία είναι ξεκάθαρες σε αυτά τα θέματα. Δεν είναι φυσιολογικό ένα παιδί να μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες ή με δύο μαμάδες. Το παιδί θέλει τη μητέρα του και τον πατέρα του και αυτό έχει διευκρινιστεί χρόνια τώρα μέσα από αμέτρητες έρευνες.
Όχι 52 φύλα να το μπερδεύουν σκοπίμως για να προωθούν κάποιοι τη δική τους ατζέντα με το έτσι θέλω. Θέλω να πιστεύω πως η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στη συντονισμένη πίεση τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των λόμπι που τη στηρίζουν παγκοσμίως και ούτε θα διανοηθεί να επιτρέψει να υιοθετηθούν παιδιά από ΛΟΑΤΚΙ άτομα λες και τα παιδιά είναι προϊόντα που πρέπει να ξεστοκάρει για να αδειάσουν τα ιδρύματα. Ο θεσμός της οικογένειας στη χώρα μας είναι ιερός διότι μέσα από αυτόν γίνεται η ζύμωση των αυριανών πολιτών.
Ο πατέρας και η μητέρα παίζουν ξεχωριστό αλλά εξίσου καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή, την εξέλιξη και τη διαμόρφωσή του χαρακτήρα τους. Δεν πρέπει να τον προσβάλουν μερικοί με ανόητες μόδες για να το παίζουν προοδευτικοί. Όποιοι δεν τα σέβονται αυτά και επιδιώκουν συστηματικά την αποδόμηση της κοινωνίας μας θα μας βρουν απέναντί τους».
loading...