Επίθεση του Δ.Κουτσούμπα στην κυβέρνηση: «Έχετε συναίσθηση της κατάστασης;»

 «Μπορώ να σας πω πολλά, όχι μόνο εγώ, ολόκληρος ο ελληνικός λαός!»

Κάνοντας λόγο για ψίχουλα μιας δήθεν κοινωνικής πολιτικής ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. 
«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Τι άλλο να πει κανείς, όταν ακούει τον κ. Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση να κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου για την κοινωνική πολιτική. Προκαλεί η κοροϊδία σας, να ονομάζετε “κοινωνική πολιτική”, τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού».
Και σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως «το ίδιο ισχύει και για ότι μπορεί να βαφτίσατε φιλεργατικό, όμως στην πραγματικότητα επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων. Αναφέρομαι και στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, και στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού και σε άλλα, δήθεν “κοινωνικά”».
«Έχετε συναίσθηση της κατάστασης;» ήταν το ερώτημα που έθεσε στην «γαλάζια» κυβερνητική πλευρά.
«Το πραγματικό κόστος ζωής για την εργατική, τη λαϊκή οικογένεια, έχει φτάσει σε σημεία, όπου οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά σφίγγουν το ζωνάρι, όπως έλεγαν και οι πιο παλιοί.
Τα ενοίκια, μέρα με τη μέρα σκαρφαλώνουν. Το 60% των εργαζομένων, κάνει περικοπές σε στοιχειώδεις ανάγκες για να πληρώνει το ενοίκιο, ενώ σχεδόν το 50% δεν μπορεί να το καλύψει!»
Τα υψηλά ενοίκια είναι μεταξύ άλλων αποτέλεσμα και της επέκτασης του τουρισμού στα κέντρα των πόλεων και της κυριαρχίας των airbnb που εξωθούν όλες τις υπόλοιπες χρήσεις, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Περιγράφοντας την ακρίβεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «πάνω από 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά δε μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που έχετε επιβάλει. Κι έρχεστε εδώ σήμερα να πείτε στον ελληνικό λαό ότι μεριμνάτε για το εισόδημα του; Το σουβλάκι με πίτα, το γνωστό πιτόγυρο, έχει πάει 3 και 3,5 ευρώ! Η βενζίνη 2,5 ευρώ το λίτρο. Το σούπερ μάρκετ έχει εκτιναχθεί. Καταλαβαίνουμε ότι εσείς δεν τρώτε σουβλάκια συνήθως αλλά ούτε βενζίνη βάζετε;».
Απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως «μη μας πείτε πάλι για την προοδευτική σας διακυβέρνηση, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Την είδαμε κι αυτή. Έλιωσε πια αυτή η καραμέλα» και πρόσθεσε:
«Ούτε τα μνημόνια – και τα παλιά και τα νέα – είναι προοδευτικά. Ούτε η λεγόμενη πράσινη, στην ουσία κατάμαυρη, μετάβαση, την οποία υπερασπίζεστε κι εσείς, είναι προοδευτική. Ούτε η απαξίωση των διαφόρων εγχώριων μορφών ενέργειας είναι προοδευτική. Ούτε οι δεσμεύσεις όλων σας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι πρόοδος».
Και συνεχίζοντας τόνισε πως «μπορώ να σας πω πολλά, όχι μόνο εγώ, ολόκληρος ο ελληνικός λαός μπορεί, για τα αντιλαϊκά έργα και τις ημέρες τις διακυβέρνησής σας. Και μη μας ξεφουρνήσετε εδώ πάλι, πως ό,τι εφαρμόσατε, ήταν από υποχρέωση για να βγάλετε τη χώρα από τα μνημόνια. Όλα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο που φέρατε, ήταν όλη η επιλογή δική σας, καταδική σας;».
loading...