Μετά τους Μακρόν και Τζόνσον ποιος έχει σειρά;

Προσωπικά δεν επικροτώ την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η εισβολή όμως δεν έγινε αναίτια.

Η δύση τρώει τα παιδιά της. Η ανεξήγητη αντίδραση της δύσης στην Ρωσο-Ουκρανική διένεξη έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους λαούς των δυτικών κρατών.

Αυτό μεταφράζεται σε αντίδραση των κοινωνιών που ακόμη δεν έχει σχηματοποιηθεί. Την καταλαβαίνουμε όμως από τα αποτελέσματά της.

Ο Μακρόν ήταν που ήταν “κοντός”, οι εκλογές τον κόντυναν περισσότερο. Μην ξεχνάμε ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αντίπαλός του ήταν η Ρωσόφιλη Λεπέν. Στις δε βουλευτικές, η Ρωσόφιλη Λεπέν πολλαπλασίασε τον αριθμό των βουλευτών που έλαβε.

Ο Μακρόν από παντοδύναμος πρόεδρος μετατράπηκε σε αδύναμο προεδρεύοντα.

Όσον αφορά τον Τζόνσον, τον παραίτησαν οι ίδιοι του οι βουλευτές.

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η καρατόμηση του Τζόνσον είχε ως αιτία τα “κορωνοπάρτυ” ή την στήριξή του σε ένα “γκέι” στέλεχος του κόμματός του;

Τα αίτια και για τις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις είναι βαθύτερα.

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν ενέκριναν την πολιτική Μακρόν στο Ουκρανικό. Η λογική των ψηφοφόρων ήταν: Γιατί εγώ πρέπει να φτωχοποιηθώ επειδή ένας αιθεροβάμων “τό’πεξε νταής” με ξένες “πλάτες” στους Ρώσους. Του Ζελένσκι του “φούσκωσαν τα μυαλά” οι Αμερικάνοι και αυτός αντί να σκεφτεί το καλό του λαού του και της Ουκρανίας, “καβάλησε το καλάμι”. Τώρα “ζήτουλας” παρακαλάει τους Αμερικάνους και τους δυτικούς να του δώσουν όπλα, να του δώσουν λεφτά, να του ανοικοδομήσουν την χώρα που αυτός θέλησε να καταστραφεί. (πρόβλεψη) Ο Ζελένσκι θα έχει πολύ άσχημο τέλος.

Το βαθύτερο αίτιο της υποβάθμισης Μακρόν και της καθαίρεσης Τζόνσον είναι η Ρωσο-Ουκρανική κρίση.

Μπορεί να μην ακούγεται δυνατά η φωνή των Γάλλων και Βρετανών πολιτών, να “σκεπάζεται” από την προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά στην κάλπη ο καθένας είναι μόνος του και ψηφίζει ανάλογα με τα όσα πιστεύει.

Αν ο αντικαταστάτης του Τζόνσον συνεχίσει την ίδια πολιτική στο Ουκρανικό, θά ‘χει κι αυτός την τύχη του Τζόνσον. Πάντα στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών και των προπαγανδιστών δημοσιογράφων, υπάρχουν “ντοκουμέντα” που μπορούν άνετα να “κάψουν” οποιονδήποτε.

Το ερώτημα είναι, μετά τους Μακρόν και Τζόνσον, ποιος έχει σειρά; Μάλλον ο Σολτς και έπεται συνέχεια.

Αντί να “γονατίσουν” την Ρωσία, αυτοκαταστρέφονται. Η φτώχεια και η πείνα είναι ισχυροί παράγοντες για την οργισμένη αντίδραση των πολιτών της Ε.Ε.

ideopigi.blogspot.com

loading...