Πυρκαγιές, ο κομματικός χορός των εκατομμυρίων

Αγαπητοί Φίλοι ας ξεκινήσουμε με δύο ερωτήσεις:

1 Ποιος μετέτρεψε τον εμπρησμό από κακούργημα σε πλημμέλημα;

2 Ποιος μετέβαλε την πολιτική από πρόληψης σε καταστολής ;

Στην πρώτη ερώτηση η απάντηση είναι: ο συριζα, και στην δεύτερη ερώτηση η απάντηση είναι; Όλοι. νδ, πασοκ, συριζα, καμμένος κλπ.

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Προφανώς το ένα εκατομμύριο της πρόληψης δεν φτουράει μπροστά στα 250 εκατομμύρια της καταστολής. Και επειδή οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση όποιος έχει στοιχεία παρακαλώ να με ενημερώσει και διορθώσει.

Μετά και τις περισινές πυρκαγιές (2021) στην Ηλεία, την Αρχαία Ολυμπία και ολόκληρη την Ελλάδα και βομβαρδισμένος από άφθονες πληροφορίες από κάθε πλευρά, διεύθυνση και κατεύθυνση αποφάσισα να μιλήσω με έναν καλό μου φίλο πτυχιούχο Δασολογίας και κάτοχο Διδακτορικού. Ο φίλος έβαλε τα πράγματα σε σειρά και μου εξήγησε γιατί έχουμε πυρκαγιές, γιατί δεν είχαμε πριν μερικές δεκαετίες και πίσω και τι πρέπει να γίνει ώστε να μην έχουμε τουλάχιστον σε αυτή την έκταση. Εγώ με ένα τηλεφώνημα διάρκειας 55 λεπτών έμαθα, οι κυβερνώντες;;;

Αφορμή για το πάρων κειμενάκι στάθηκε ένα ημαιηλ από διαδικτυακό φίλο με τίτλο: Για να μειωθούν οι πυρκαγιές πρέπει να αποτραπούν οι αιτίες τους. Και συνεχίζει: Κάθε Καλοκαίρι τα ίδια, αν δεν αλλάξουμε τακτική στην πρόληψη των πυρκαγιών. Να μελετηθούν οι αιτίες τους και γίνει κάτι να αποτρέπονται.

Του απαντώ ότι: Γνωρίζουμε και τις βασικές αιτίες και τις αφορμές άλλα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και μάλλον τα γνωρίζουν και αυτοί. Βεβαίως αυτό δεν είναι και πολύ σίγουρο γιατί για να γνωρίζεις πρέπει να ενδιαφέρεσαι.

Πως όμως αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές το Πολιτικό Σύστημα;

Το πολιτικό σύστημα παίζει μπάλα όχι στον κυρίως χώρο του γηπέδου άλλα στο περιθώριο. Να το πω αλλιώς. Κάνουν παιχνίδι στο σύμπτωμα και όχι στην αιτία. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα κάνει παιχνίδι στα συμπτώματα και όχι στις πρωτογενείς αιτίες και ο λόγος είναι απλός. Αν λύσεις το πρόβλημα μετά τέλειωσε, δεν τους χρειαζόμαστε. Όπως είπε και ο αείμνηστος Σουρής εργασία των πολιτικων είναι η σωτηρία της Ελλάδος αλλά δεν την σώζουν γιατί μετά δεν θα έχουν εργασία.

Έτσι και με τις φωτιές. Κάνουν παιχνίδι με την πυρόσβεση, με τα εναέρια μέσα, με τους δασοκομάντος, με τις συσκέψεις, με τις ενημερώσεις, με τους επιτόπιους ελέγχους, με τις συσκέψεις, με τις συσκέψεις με τις συσκέψεις …. και ποτέ με την ΠΡΟΛΗΨΗ.

Και μετά έρχονται οι φωτιές και έχουμε ολημερίς και ολονυχτίς κάλυψη από τα τηλεοπτικά κανάλια και καθόμαστε όλοι σαν χάνοι και κοιτάμε και κοιτάμε και κοιτάμε να καίγονται θάμνοι, δένδρα και σπίτια. Και μετά αρχίζει η παραφιλολογία.

Είναι καταπληκτικό το ότι ένας τηλεπαρουσιαστής μπορεί να μιλάει με τις ώρες για το ίδιο θέμα. Και να η φωτιά προχώρησε ένα μέτρο δεξιά αλλά μόλις τώρα άλλαξε ο άνεμος και το πήρε λίγο αριστερά και κάηκε το φυτάκι στο πέμπτο τεταρτημόριο του τριγώνου που σχηματίζεται ανάμεσα στο Λαύριο το Σούνιο και την Μύκονο. Και μπορεί να αναμασήσει τις ίδιες πληροφορίες για ώρες και μετά από τρεις ώρες να ακουστεί κάτι καινούργιο.

Μας μαγεύει η φωτιά, μας καθηλώνει. Και το εκμεταλλεύονται. Ένα ακόμα χαπάκι εξηλιθίωσης σε έναν ήδη πνευματικά αποκαθηλωμένο λαό.

Γιατί δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα;

Για να μην στεναχωρήσουν την κομματική πελατεία, θα είχαμε λιγότερες αναθέσεις και πολλές φυλακίσεις και θα στεναχωρούνταν πολλοί, τώρα οι απώλειες σε ψήφους είναι λιγότερες.

Και επίσης γιατί ο χορός των εκατομμυρίων είναι μεγαλύτερος απ ότι για πρόληψη.

Η δικαιολογία είναι μια: η κλιματική αλλαγή

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση και η κυβέρνηση αφού ευλογήσει τα γένια της και μοιράσει συγχαρητήρια σε πυροσβέστες, πιλότους και όλους τους εμπλεκόμενους θα δείξει το άρτιο της προετοιμασίας και της οργάνωσης, το πανανθρώπινο της προσπάθειας, τους θυελλώδεις ανέμους και το αδύνατο της αντιμετώπισης και στο τέλος θα αναφερθεί στον ΜΕΓΑ ΦΤΑΙΧΤΗ, την κλιματική αλλαγή.

Όταν η αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση τα λόγια μένουν ίδια απλώς αλλάζουν θέση οι σπικερς και το έργο συνεχίζεται ίδιο. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση και η κυβέρνηση μοιράζει εύσημα και κατηγορεί την κλιματική αλλαγή.

Ανταποκρίσεις με δημάρχους

Το δουλειά έχει ένα δήμαρχος να γίνεται ανταποκριτής καναλιού και να μεταδίδει μισές και πιθανόν μη επαληθευμένες πληροφορίες; Το ίδιο ερώτημα ισχύει φυσικά και για τους Περιφερειάρχες. Αν κάποιος είναι αρμόδιος να απαντήσει είναι κάποιος που έχει συνολική εικόνα της κατάστασης και αυτός θα πρέπει να αναζητηθεί στο οικείο κέντρο επιχειρήσεων. Βεβαίως ο Δήμαρχος πρέπει να βγει στο γυαλί και να δείξει ότι ενδιαφέρεται, όπως και ο Περιφερειάρχης. Κουτόχορτο δηλαδή πληρωμένο ακριβά με περιουσίες και ζωές.

Αντιδήμαρχοι κ Αντιπεριφερειάρχες κ προϊστάμενοι πολιτικής προστασίας

Με ποια ειδικότητα, γνώση και εμπειρία χρήζεται κάποιος αντιδήμαρχος ή αντιπεριφερειάρχης ή προϊστάμενος πολιτικής προστασίας; Για να γίνεις χειρούργος ή γεωπόνος ή πυρηνικός φυσικός ή μαθηματικός ή οτιδήποτε, πρέπει να ψήσεις αυγά με τα οπίσθια σου στην καρέκλα. Αν θες να το πάρεις μαχητικά. Πως λοιπόν κάποιος άσχετος χρίζεται προϊστάμενος πολιτικής προστασίας; Έχει κάνει κάποιες ειδικές σπουδές; Μπορούν εμένα να με πάρουν και να με βάλουν μηχανοδηγό ή πιλότο έτσι στα καλά καθούμενα; Μπορούν να με κάνουν πιλότο μετά από ψηφοφορία; Η Δημοκρατία μας δεν είναι δημοκρατία, είναι κάτι άλλο, άρρωστο και επικίνδυνο.

Έκτακτη Σύσκεψη

Διαβάζω στο σαιτ τοπικής εφημερίδας:

Έκτακτη Σύσκεψη με Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, στη ΔΙ.Π.Υ.Ν Ηλείας

https://www.patrisnews.com/ektakti-syskepsi-me-antiperifereiarchi-p-e-ileias-v-giannopoylo-sti-di-p-y-n-ileias/

18 Ιουλίου 2022

Τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη λόγω της πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε περιοχές της Ηλείας.

Τι σημαίνει πρακτικά μια επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών; Σημαίνει ερωτήσεις του στυλ: είστε έτοιμοι; Τα οχήματα είναι οκ και γεμάτα; Είστε επαρκώς επανδρωμένοι; Και όλα τα υπόλοιπα εθιμοτυπικά που λέγονται σε αυτές τις περιπτώσεις όπως η σύζυγος, τα παιδιά, όλοι καλά στο σπίτι; Φυσικά δεν γνωρίζουμε ούτε θα λάβουμε γνώση των απαντήσεων.

Η επίσκεψη ενός αντιπεριφερειάρχη και μάλλον (πιθανότατα) δικηγόρου δεν καταλαβαίνω τι αξία έχει περάν των φωτογραφιών και της γέμισης των σελίδων των μμε που τον στηρίζουν. Είναι σαν να λέμε ότι εγώ γεωπόνος-μυκητολόγος θα επισκεφτώ τα χειρουργεία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο θα συνομιλήσω με τους χειρούργους και θα ρωτήσω αν είναι έτοιμοι για όλα; Θα μου πουν για εξοπλισμό και μηχανήματα που θα ακούω για πρώτη φορά και θα μου πουν για αναλώσιμα και αντιδραστήρια που επίσης θα ακούω για πρώτη φορά. Θα βγάλουμε και φωτογραφίες θα τις στείλουμε με ένα κείμενο στις τοπικές εφημερίδες και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Όλοι έκτος από τους ασθενείς που θα πρέπει να πληρώσουν φακελάκι, έκτος από τους ασθενείς που δεν έχουν κανένα να τους φροντίσει και χέζονται επάνω τους και μένουν ώρες με τις ακαθαρσίες.

Η αντιμετώπιση μιας κρίσης και ειδικά μιας πυρκαγιάς ή ενός σεισμού είναι θέμα ειδικού. Θα έπρεπε να υπάρχει ένας ειδικός στην αντιμετώπιση πυρκαγιών ανά περιφέρεια με ένα βοηθό και ένα ειδικά διαμορφωμένο κέντρο γεμάτο οθόνες που θα υπάρχει εικόνα από παντού και ειδικά από αεροχήματα σε πραγματικό χρόνο και αυτός και μόνο αυτός θα συντονίζει και θα καθοδηγεί.

Οι επισκέψεις αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων και βουλευτών και οι συσκέψεις και οι συγκεντρώσεις και οι μαζωξεις είναι το χάπι της εξηλιθίωσης σε ήδη χαμηλά πνευματικώς ανθρώπους. Αλλά και οι ανταποκρίσεις από το μέτωπο της φωτιάς από Δημάρχους και Αντιδημάρχους και Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχης.

Και φυσικά η διαβεβαίωση ότι όλα βαίνουν καλώς

Είδαμε και ακούσαμε τον πρωθυπουργό:

Μητσοτάκης για φωτιά στην Πεντέλη: “Φαίνεται ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες”

https://www.news247.gr/politiki/mitsotakis-gia-fotia-stin-penteli-fainetai-oti-oi-zimies-einai-periorismenes.9702587.html

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έξοδό του από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων GLOMEX news24720 Ιουλίου 2022

Αναφορικά με τους πληγέντες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Κοιτάξτε, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί, ότι η πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Δεν σας κρύβω ότι η χθεσινή εικόνα της πυρκαγιάς το βράδυ, μας έκανε πιο απαισιόδοξους για την έκταση των ζημιών. Φαίνεται ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες και φυσικά ο κρατικός μηχανισμός θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα για να αποκαταστήσει τους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους ή αυτούς οι οποίοι υπέστησαν ζημιές. Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω μέχρι που να υπάρξει μία πλήρης καταγραφή των ζημιών, η οποία θα γίνει με μεγάλη ταχύτητα.

Όποιος και να ήταν πρωθυπουργός, είτε τον λένε Κυριάκο, είτε τον λένε Αλέξη, είτε τον λένε Νικόλα, τα ίδια θα ακούγαμε.

Αγαπητοί Φίλοι,

Όλο αυτό το τσίρκο το στηρίζουμε εμείς με την ψήφο μας.

Αυτό θέλουμε;;;

ΥΓ

Τραγωδία στην Παλλήνη – Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε επειδή κάηκε για τρίτη φορά το σπίτι του

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1335065/tragodia-stin-pallini-hlikiomenos-aytoktonise-epeidi-kaike-gia-triti-fora-to-spiti-toy

20/07/2022

Μια αδιανόητη τραγωδία συνέβη στην Παλλήνη, η οποία δοκιμάζεται από την πυρκαγιά καθώς ένας ηλικιωμένος έβαλε τέλος στη ζωή όταν είδε το σπίτι του να καίγεται. Όπως μετέδωσε το Open, ο ηλικιωμένος – κατά πληροφορίες επρόκειτο για έναν 84χρονο συνταξιούχο ναυτικό – δεν άντεξε το γεγονός οτι είδε για τρίτη φορά το σπίτι του να καίγεται και προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε περίστροφο στην κατοχή του, το οποίο έστρεψε προς τον εαυτό του όταν οι φλόγες πλησίασαν το σπίτι του.

Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/07) από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Ίδρυμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

loading...