Άρθρο του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης καθώς ενώ τόσο καιρό όλα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια διαφήμιζαν την επιστροφή του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ μέχρι & 600€

τωρα που οι καταναλωτές πήραν ΦΡΑΓΚΟΔΥΦΡΑΓΚΑ κατάλαβαν το μέγεθος της εξαπάτησης. Τα ελληνικά νοικοκυριά είναι στα κάγκελα για τις εξωφρενικές τιμές ρεύματος και την κοροϊδία της κυβέρνησης με το Power Pass της ξεφτίλας.

Η ΔΕΗ όχι μόνο τρέχει, απόλυτα εκτεθειμένη, πίσω στον «δαιμονοποιημένο» λιγνίτη, μάλιστα με ακατανόητη και προκλητική καθυστέρηση, αλλά επιπλέον , η ΔΕΗ και τα golden boys της , αντί να ασχολούνται με το πώς θα ανακουφιστεί ο κόσμος που υποφέρει και υπερχρεώνεται εδώ κι έναν χρόνο με τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, ενδιαφέρονται διαρκώς για τις μετοχές, τα μπόνους, τις αμοιβές τους, τους μετόχους και τα μερίσματα.

Πέραν πάσης φαντασίας , που επιμελώς έκρυψαν τα ΜΜΕ των ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ , είναι η νομοθετική διάταξη που ήρθε στη Βουλή , αυτήν την ίδια βδομάδα , με πρωτοβουλία Μητσοτάκη και την ψήφο των βουλευτών του κομματος του, με την οποια «αναστέλλονται όλες υποχρεώσεις πληρωμής εφοπλιστών» !

Αναστέλλονται όπως και για τις τράπεζες η καταβολή των φόρων, έτσι και τώρα ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ…παρά το τραγικό γεγονός του Ελλείμματος των 6,55 δισ. ευρώ που εμφανίζει το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε Να προσφέρει μια ευχάριστη καλοκαιρινή έκπληξη στους εφοπλιστές και ταυτόχρονα μια δυσάρεστη στους μικρομεσαίους επαγγελματίες που αποκαλεί ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης που τάχα ως φιλελευθερος πολιτικος προστατεύει.

Συγκεκριμένα την ημέρα που ανέστειλε όλες τις υποχρεώσεις των εφοπλιστών , έστελνε τα ραβασάκια που ζητούν να γυρίσουν πίσω – να καταβληθούν – οι επιστρεπτέες προκαταβολές του κορονοϊού πάρα το γεγονός ότι ότι κατά το διάστημα αυτό εισπράχθηκαν ποσά φόρων περισσότερα κατά 3,64 δισ. ευρώ από αυτά που είχαν προβλεφθεί.

O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος,έδωσε στην δημοσιότητα την 5η μελέτη καταγραφής των τάσεων των καταναλωτών στη λιανική μέσω της εξαμηνιαίας έρευνας καταναλωτικού κλίματος του λιανεμπορίου οπου παρατηρούμε πως αλλάζουν συνήθειες οι καταναλωτικές από την ακρίβεια

Πρακτικά αυτό που καταγράφεται είναι και χαμηλές προσδοκίες, αλλά και επιβάρυνσή των οικονομικών στοιχείων των καταναλωτών, γεγονός που σχετίζεται με το αυξημένο κόστος ενέργειας όπως φαίνεται και σε άλλους δείκτες, αλλά ταυτόχρονα με τις πληθωριστικές τάσεις και την αβεβαιότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Εξάλλου η σχέση εξάρτησης της Ελλάδας από το ρωσικό αέριο έχει συμπαρασύρει μαζί της και πολλούς τομείς της οικονομίας.

Τα δεδομένα για τον χειμώνα που έρχεται φαίνονται δυσμενή με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στα ύψη, την εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας να πέφτει κατακόρυφα και την παγκόσμια οικονομία να κινείται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η αυξανόμενη δυσαρέσκεια στις κυβερνητικες συμπεριφορές του ΑΚΡΑΙΟΥ ΚΕΝΤΡΩΟΥ Μητσοτάκη και των ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ που έχει μαζέψει , έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πολιτική και στην αποστροφή για συμμετοχή στις εκλογές και εν γένει στα κοινά .

Είναι τρομακτικό να ακούγεται απο τους Koylistas ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ , οι περισσότεροι εκ των οποίων πιστεύουν ότι είναι ΑΡΙΣΤΟΙ , κάτι δηλαδή σαν τους Χιτλερικούς φασιστες της ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ πως «ένα ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο του οικονομικού πλούτου θα παράγεται από ένα μικρότερο κομμάτι πολύ ταλαντούχων ή ευφυών ανθρώπων.»

Αυτός ο ξενόφερτος ΝΕΟΡΑΤΣΙΣΜΟΣ των υπηρετών της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ φαντασιώνεται ότι οι άλλοι, οι δεύτερης κατηγορίας ανθρωποι, θα διαβιούν στα κράσπεδα της φτώχειας , με εισοδήματα απο την μερική απασχόληση όπου οι απολαβές και τα ωράρια διέπονται από καθεστώς αβεβαιότητας, και τα κρατικά επιδόματα ».

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ Χριστιανοδημοκράτες αντιπαλεύουμε αυτό το μοντέλο της νέας τάξης πραγμάτων που υπηρετεί ο Μητσοτάκης και που θέλει ένα μέλλον στασιμότητας για τους πολλους και ολοένα αυξανόμενης ανισότητας –ένα μέλλον στο οποίο δεν έχουμε θέση ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αφού θα μας έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέο πλούτο μέσα από ίσες ευκαιρίες …

Ένα μέλλον όπου η εθνική , η δημοκρατική και η κοινωνική αντίληψη είναι αδύναμη ή ακόμη και ανύπαρκτη και στο οποίο η δημοκρατία δεν μπορεί να ριζώσει και να ανθίσει !

Και ο επίλογος της σημερινής μου δημόσιας παρέμβασης είναι σαν το κερασάκι στη τούρτα:

Ο Μητσοτάκης φερνει για ψήφιση στη βουλη νομοσχέδιο , που τις προηγούμενες ημέρες το πέρασε απο το Υπουργικο του συμβούλιο για τη σύσταση του Big Brother, ο οποίος θα καταγράφει όλα τα χρέη των πολιτών, προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, Δήμους, ΔΕΗ και άλλους παρόχους ρεύματος, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, εταιρείες ύδρευσης και σε ιδιώτες.

Έτσι ούτε κινητό τηλέφωνο δεν θα μπορείς να πάρεις ! Στον ΥΠΕΡ-ΤΕΙΡΕΣΙΑ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι φορείς, για να τσεκάρουν την πιστοληπτική ικανότητα των υποψηφίων πελατών τους.Στην πράξη, κάποιος που θα χρωστάει μεγάλα ποσά σε σχέση με το εισόδημά του, σε εφορία και τράπεζες, δύσκολα θα μπορεί να βρει συμβόλαιο σε ηλεκτρική εταιρεία ή σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.Με Μητσοτάκη ούτε παπάκι ούτε αριθμό κινητού δεν θα παίρνουν όσοι χρωστάνε!

Επί Μητσοτακη Β’ του μικρού , η Ελλάδα τρεκλίζει, ο κορονοϊός θερίζει, η ακρίβεια γονατίζει, η βενζίνη αγγίζει τα 3 ευρώ, ο πληθωρισμός υπόσχεται να πιάσει τριψήφιο νούμερο… αλλά για ΚΟΥΛΗ όλα καλά, όλα ανθηρά…

loading...