ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΙΣΛΑΜ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 25η Ιουλίου 2022

Το Γραφείο μας έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες του, σχετικά με το Ισλάμ. Εκ καθήκοντος αναγκαστήκαμε να μελετήσουμε σε βάθος τις αρχές και τις διδασκαλίες του Κορανίου και της Χαντίθ (ισλαμικής παράδοσης) και γενικά την ιστορία του Ισλάμ, διαπιστώνοντας την αληθινή του φύση και γνωρίζοντας την πραγματική ιστορική του πορεία. Βεβαίως αντιμετωπίζουμε συχνά σκληρή και εν πολλοίς άδικη κριτική, ότι δήθεν προσεγγίζουμε και παρουσιάζουμε με παρωπίδες γενικά τις διαφορετικές πίστεις, και εν προκειμένου το Ισλάμ, με έλλειψη αντικειμενικότητας. Αντιπαρερχόμαστε αυτές τις κατηγορίες, προβάλλοντας ως τεκμήριο, την παντελή απουσία ως τώρα σοβαρού και επιστημονικού αντιλόγου και παράθεση αξιόπιστων στοιχείων.

Με την παρούσα ανακοίνωση μας θα αποδείξουμε πως οι πηγές μας είναι ποικίλες, ακόμη και αντίθετες με την πίστη μας, φθάνει να είναι αξιόπιστες. Θα προβάλλουμε την γνώση και την εμπειρία ενός σημαντικού ανθρώπου για την αληθινή φύση του Ισλάμ, ο οποίος προέρχεται από μουσουλμανική οικογένεια και δηλώνει άθεος. Μιλά εκ πείρας για τον ισλαμισμό και τις τρομερές επιπτώσεις στις χώρες και τους λαούς που έχει επικρατήσει. Πρόκειται για τον γνωστό τούρκο διανοούμενο και ποιητή Serkan Engin, ο οποίος αφού κατανόησε την φρίκη του Ισλάμ, αποστάτησε και αποφάσισε να εκθέσει σε άρθρο του με θάρρος τα βιώματα τα δικά του και της οικογένειάς του. Το άρθρο του ανέβασε το ιστολόγιο http://www.jihadwatch.org/2014/08/turkish-poet-islam-is-worse-than-nazism, και αναδημοσιεύτηκε στο ελληνικό ιστολόγιο: http://www.kivotoshelp.gr/index.php/aireseis-menu/918-serkan-engin-katastrepste-to-islam-gia-na-sothei-i-anthropotita.

Αφού μελετήσαμε το άρθρο του, θεωρήσαμε καθήκον μας να το παρουσιάσουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, με τα απαιτούμενα δικά μας σχόλια.

Κατ’ αρχήν ο αρθρογράφος Serkan Engin συντείνεται στους αναγνώστες του, ως εξής: «Είμαι ένας άθεος συγγραφέας και ποιητής, έζησα για 23 χρόνια από τη γέννησή μου ως Σουνίτης και σήμερα εξακολουθώ να ζω σε μια μουσουλμανική χώρα, την Τουρκία. Οι γονείς μου και όλοι οι συγγενείς μου είναι ακόμα Μουσουλμάνοι. Επομένως, η κριτική μου για το Ισλάμ προέρχεται από ιδία γνώση». Θεωρούμε σημαντικό το ότι η μαρτυρία του προέρχεται από πρώην μουσουλμάνο και νυν αρνητή του. Από έναν άνθρωπο ο οποίος, δεν μελέτησε απλά το Ισλάμ, αλλά το βίωσε, στην καθημερινότητά του, στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του. Μόνον όποιος βιώνει κάτι το ορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αρχίζει το πόνημά του, καταγράφοντας την εμπειρία του, για το πως βλέπουν οι μουσουλμάνοι τους μη μουσουλμάνους. Έγραψε: «Πρώτα απ “όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για το Ισλάμ εάν είστε “αμύητος”, μη-μουσουλμάνος, για παράδειγμα Χριστιανός, άθεος, βουδιστής, Εβραίος ή οτιδήποτε άλλο, όλοι οι μουσουλμάνοι έχουν το “δικαίωμα” να σας σκοτώσουν και να σας βιάσουν, να αρπάξουν την περιουσία σας, τη χώρα σας, τη γη, τα χρήματα και οτιδήποτε άλλο. Παίρνουν αυτό το “δικαίωμα” από το βιβλίο της πίστης τους, το Κοράνι. Με άλλα λόγια, παίρνουν αυτό το “δικαίωμα” από τον πυρήνα της πίστης τους, από τη θεολογία του Ισλάμ. Ενδεικτικά, μερικά παραδείγματα με στίχους από το Κοράνιο: -Αυτός ο στίχος του Κορανίου αναφέρεται σε “όλους τους μη μουσουλμάνους”, σε όλους τους “αιρετικούς” – Χριστιανούς, Βουδιστές, άθεους, Εβραίους κλπ., οι οποίοι θεωρείται ότι “διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Αλλάχ και του Αγγελιαφόρου του Μωάμεθ” Surat Al-Ma’idah (5.33). “Και πράγματι, η τιμωρία εκείνων που πολεμούν τον Αλλάχ και τον Αγγελιαφόρο του και διαβιούν στη γη άσχημα είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια τους αντίπλευρα, ή να εξορίζονται από αυτή τη γη. Αυτοί έχουν την ατίμωση στον κόσμο αυτό και τους περιμένει στον άλλο κόσμο μεγάλη τιμωρία”. -Αυτός ο στίχος του Κορανίου αναφέρεται στην εντολή θανάτωσης όλων των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το Ισλάμ, των αποστατών: Surat An-Nisa (4,89) “Θα επιθυμούσαν να μην πιστέψετε όπως κι εκείνοι, ώστε να είστε ίδιοι με αυτούς. Μην τους θεωρείτε φίλους ώσπου να εγκαταλειφθεί η απιστία τους. Αν όμως επιστρέψουν στην απιστία, τότε συλλάβετέ τους και σκοτώστε τους, όπου κι αν τους βρείτε. Και μην παίρνετε από αυτούς ούτε φίλους ούτε βοηθούς”». Αυτή η φρίκη πραγματοποιείται με τα συχνά φοβερά εγκλήματα κατά αθώων, τόσο σε μη μουσουλμανικές χώρες, όσο και σε μουσουλμανικές, ως ύψιστη «υπηρεσία» στον Αλλάχ! Οι ισλαμιστές εγκληματίες θεωρούνται «μάρτυρες», «εκλεκτοί» του και «άξιοι» του ισλαμικού υλικού και ηδονιστικού «παραδείσου»! Με άλλα λόγια το ίδιο το Ισλάμ με τις δελεαστικές «υποσχέσεις» του, εξωθεί τους πιστούς του σε εγκληματικές ενέργειες!

Στη συνέχεια δίνει παραδείγματα του εγκληματικού Ισλάμ: «Παρατηρήστε την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία. Πώς μπορούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες να σφάζουν Αλεβίτες ή να βιάζουν Χριστιανές τόσο εύκολα; Μπορούν επειδή παίρνουν αυτό το “δικαίωμα” από την πίστη τους και πιστεύουν ότι θα πάνε στο παράδεισο με αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες εναντίον των “αμύητων”, εναντίον όσων βρίσκονται εκτός του Ισλάμ, όσων δεν πιστεύουν στα ίδια θρησκευτικά δόγματα – με άλλα λόγια, όσων, σύμφωνα με την πίστη τους, είναι “αιρετικοί”. Μερικοί μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι “αυτοί δεν είναι οι πραγματικοί μουσουλμάνοι”. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα! Αυτό είναι το αληθινό Ισλάμ, επειδή όλες αυτές οι φρικτές ενέργειες είναι σύμφωνες με τις εντολές του Κορανίου». Απλή μελέτη της ιστορίας του Ισλάμ αποδεικνύει περίτρανα τον εγκληματικό του χαρακτήρα. Ειδικά εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες, όπως και οι άλλοι Ορθόδοξοι λαοί, υπεστήκαμε την ισλαμική φρικαλεότητα στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας. Αψευδείς μάρτυρες οι ποταμοί των χιλιάδων Νεομαρτύρων, οι βασανίστηκαν απάνθρωπα και θανατώθηκαν, κατ’ επιταγή του Κορανίου, επειδή δεν θέλησαν να ασπασθούν το Ισλάμ!

Ακολούθως καταρρίπτει το μύθο του «ανεκτικού» και «φιλειρηνικού» Ισλάμ: «Έχετε ακούσει πολλές φορές ότι “το Ισλάμ είναι μια ανεκτική θρησκεία”. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που μπορείτε να ακούσετε σε όλο τον κόσμο και αυτό το ψέμα χρησιμοποιείται ως μάσκα για να κρύψει το φοβερό πρόσωπο του Ισλάμ. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφορά μεταξύ του Ισλάμ και του ισλαμισμού. Αυτό είναι το βασικό λάθος που κάνει ο σύγχρονος κόσμος για το Ισλάμ. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Ισλάμ και του ισλαμισμού, είναι το ίδιο πράγμα και έχουν το ίδιο περιεχόμενο. Αυτός ο διαχωρισμός είναι μονάχα μια απλή ψευδαίσθηση, και χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους για να κρύψουν το ωμό, απεχθές, καταπιεστικό, δολοφονικό, γενοκτονικό πρόσωπο του Ισλάμ. Η ισλαμική θεολογία βασίζεται στους στίχους του Κορανίου και στα Χαντίθ. Χαντίθ είναι τα λόγια και οι πράξεις του προφήτη Μωάμεθ και όλοι οι Μουσουλμάνοι οφείλουν να ακολουθούν τα λόγια και τις πράξεις παράλληλα με τις εντολές του Κορανίου. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αφοδεύουν όπως αφόδευε ο Μωάμεθ, θα πρέπει να καθαρίζονται όπως έκανε εκείνος ή σε περίοδο πολέμου θα πρέπει να βιάζουν και να υποδουλώνουν μία “αιρετική” γυναίκα όπως έκανε και ο Μωάμεθ ή να βασανίζουν τον εχθρό για να μάθουν που είναι κρυμμένοι οι θησαυροί του, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. ΠΡΕΠΕΙ να κόβουν το χέρι του κλέφτη, όπως έκανε ο Μωάμεθ, και όχι να τον τιμωρούν με ποινή φυλάκισης, όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες νομοθεσίες. Θα πρέπει να λιθοβολήσουν μια γυναίκα μέχρι θανάτου, όπως έκανε ο Μωάμεθ, επειδή συνήψε σεξουαλικές σχέσεις, παραβιάζοντας τους κανόνες του Ισλάμ, ενώ ο σύντροφός της θα πρέπει μόνο να μαστιγωθεί εκατό φορές». Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές φορές: το ανεκτικό Ισλάμ είναι το μη αυθεντικό Ισλάμ! Οι μόνοι φιλειρηνικοί και ανεκτικοί μουσουλμάνοι είναι οι μη γνήσιοι μουσουλμάνοι! Τα ελάχιστα αποσπασματικά εδάφια του Κορανίου για «ανοχή» και «ειρήνη», τα οποία επικαλούνται κάποιοι, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αποτελούν τραγική αντίφαση στο όλο εκδικητικό και θηριώδες πνεύμα του.

Δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην τραγική θέση των γυναικών στο Ισλάμ: «Εάν είστε μουσουλμάνος δεν μπορείτε ποτέ να “απελευθερώσετε” τις γυναίκες, σκεπτόμενος ότι η σεξουαλική τους δράση αφορά εκείνες προσωπικά και την ελευθερία τους να επιλέγουν το σύντροφό τους, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονοι νόμοι. Θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσετε τις τιμωρίες του Μωάμεθ, όπως το λιθοβολισμό της γυναίκας μέχρι θανάτου και το μαστίγωμα του συντρόφου της, αν θέλετε να είστε ένας καλός μουσουλμάνος». Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως υπάρχουν γυναίκες (και μάλιστα σύγχρονες) μουσουλμάνες, οι οποίες έχουν βιώσει τον βάρβαρο, φρικώδη και απίστευτα επώδυνο ευνουχισμό της κλειτοριδοκτομής, ως αθώα κορίτσια, στερώντας τους το δικαίωμα να είναι φυσιολογικές γυναίκες στην υπόλοιπη ζωή τους και τον απάνθρωπο αποκλεισμό τους, ως κατώτερες του άνδρα και αντικείμενο ηδονής του, όπως αναφέρεται ρητά στο Κοράνιο!

Ακολούθως αναφέρθηκε στον φόνο και γενικότερα στις πράξεις φρικαλεότητας που διαπράττουν φανατικοί μουσουλμάνοι: «Θα πρέπει να σκοτώσετε αυτόν που αποστάτησε από το Ισλάμ, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. Δεν μπορείτε να πείτε ότι “αυτό είναι δική του επιλογή και έχει την ελευθερία της σκέψης και της πίστης”, επειδή είναι εντολή του Κορανίου το να πρέπει να σκοτώσετε τους αποστάτες. Θα πρέπει να σκοτώσετε όλους τους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με τις διαταγές του Ισλάμ. Κανένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός είναι δικό του δικαίωμα. Έχετε το “δικαίωμα” να παντρευτείτε ένα μικρό κορίτσι 9 ετών, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. Με άλλα λόγια, στο Ισλάμ μπορείτε νόμιμα να βιάσετε ένα μικρό παιδί, να την κάνετε σκλάβα του σεξ, καθώς και σκλάβα μέχρι το τέλος της ζωής της. Μπορείτε να μείνετε δίπλα στο σώμα της νεκρής γυναίκας σας για 6 ώρες, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. Με άλλα λόγια, μπορείτε να βιάσετε το νεκρό σώμα της γυναίκας σας για 6 ώρες μετά το θάνατό της». Είναι σύνηθες το φαινόμενο του γάμου ενηλίκων, ακόμη και γερόντων, μουσουλμάνων με ανήλικα κορίτσια στις μουσουλμανικές χώρες. Αυτή η απαίσια και απάνθρωπη πρακτική θεωρείται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο ως παιδεραστία και τιμωρείται ως ειδεχθές έγκλημα. Αντίθετα στο Ισλάμ θεωρείται θεσπισμένο «δικαίωμα» από τον Αλλάχ, δια του Κορανίου και του παραδείγματος του «Προφήτη»!

Με διάθεση σκεπτικότητας σκιαγραφεί και τον «πολιτισμό» του Ισλάμ: «Αυτό είναι το Ισλάμ … Αυτή είναι η “ανεκτική θρησκεία” … Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για τον Παράδεισο … Αυτές είναι οι εντολές του Αλλάχ … Αυτές είναι οι ενέργειες του Μωάμεθ … Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε πόσο πολιτισμένες είναι οι μουσουλμανικές χώρες του κόσμου, λόγω του Ισλάμ, όπως το Αφγανιστάν, η Νιγηρία, η Τουρκία, το Ιράν, το Σουδάν κ.α. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο έχουν συμβάλει (οι μουσουλμανικές χώρες) στην ιστορία της φιλοσοφίας, της τέχνης, της επιστήμης. Μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο σεβασμό τρέφουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των παιδιών, την ελευθερία της έκφρασης και της σκέψης, την ελευθερία του τύπου, την ελευθερία της πίστης, κ.λπ. Το πρώτο κύμα γενοκτονιών του 20ου αιώνα, -οι Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου-, διαπράχθηκε από τον τουρκικό και τον κουρδικό λαό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της νέας Τουρκικής Δημοκρατίας, ελέω των “δικαιωμάτων” που απορρέουν από το Ισλάμ: των “δικαιωμάτων” για τη θανάτωση και το βιασμό των μη μουσουλμάνων, την υποδούλωση των γυναικών τους και των μικρών κοριτσιών ως σκλάβων του σεξ, αλλά και οικιακών σκλάβων, την αρπαγή των χρημάτων, των σπιτιών και των περιουσιών τους. Η “Επιτροπή για την Ένωση και την Πρόοδο” (ΕΕΠ – CUP) (Τουρκικά: Ittihat ve Terakki Cemiyeti) βασίστηκε στον τουρκικό εθνικισμό και χρησιμοποίησε εύκολα τον τουρκικό και τον κουρδικό λαό για αυτές τις γενοκτονίες, λόγω του περιεχομένου της ισλαμικής θρησκείας για τους μη μουσουλμάνους. Όλοι οι Τούρκοι και οι Κούρδοι μουσουλμάνοι πίστευαν ότι θα πάνε στο παράδεισο, αν σκότωναν περισσότερους “άπιστους”, όπως ακριβώς και οι σημερινοί ισλαμιστές τρομοκράτες»! Το Ισλάμ διδάσκει πως μόνο οι πιστοί του έχουν δικαίωμα ζωής, διότι είναι οι μόνοι «ευλογημένοι» του Αλλάχ, σε αντίθεση με τους αρνητές του, οι οποίοι είναι «καταραμένοι» του και «άξιοι» προς εξόντωση ή στην καλλίτερη περίπτωση ανεκτοί υπό δυσμενείς όρους (π.χ. λαοί της Βίβλου). Αυτό αποδεικνύει η δεκατριών αιώνων ιστορία του! Αυτή την απάνθρωπη πίστη εκμεταλλεύονται οι ηγέτες μουσουλμανικών κρατών (βλέπε Τουρκία), πραγματοποιώντας τις «θεϊκές» τους επιθέσεις και γενοκτονίες κατά αλλοθρήσκων μειονοτήτων και γειτονικών λαών.

Κλείνει το άρθρο του με την γνώμη του, να κηρυχτεί το Ισλάμ ως εγκληματική οργάνωση: «Οι υπεύθυνοι του δεύτερου κύματος γενοκτονιών του 20ου αιώνα ήταν οι Ναζί, όπως γνωρίζετε. Χρησιμοποίησαν τις γενοκτονίες των Τούρκων ως παράδειγμα. Ως γνωστόν, ο Αδόλφος Χίτλερ ενώ συζητούσε με τους στρατιωτικούς διοικητές του για την αντίδραση του κόσμου στις γενοκτονίες που σχεδίαζαν να διαπράξουν, τους είπε: “Εξάλλου ποιος μιλάει σήμερα για την εξόντωση των Αρμενίων;”. Στις αρχές του ’30 ο Ναζισμός θεωρούνταν μια νόμιμη και αξιοσέβαστη ιδεολογία, αργότερα κατάλαβαν όλοι πόσο επικίνδυνος ήταν. Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ναζισμού και σήμερα η υποστήριξή του είναι παράνομη σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Η προπαγάνδα για το ναζισμό είναι παράνομη. Σήμερα, ο ναζισμός δεν θεωρείται εναλλακτικός τρόπος σκέψης και δεν υπάγεται στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Όπως εξήγησα λεπτομερώς παραπάνω, το Ισλάμ παραβιάζει τους σύγχρονους νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ το περιεχόμενό του είναι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό του Ναζισμού. Το Ισλάμ δεν είναι μια εναλλακτική στο θέμα της πίστης, είναι απλά ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οποιοδήποτε έγκλημα δεν μπορεί να μένει “ατιμώρητο” στον σύγχρονο κόσμο μας. Επομένως, το Ισλάμ πρέπει να κηρυχθεί παράνομο σε όλο τον κόσμο, όπως ο ναζισμός, λόγω του περιεχομένου και των εντολών του που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλες οι δράσεις του Ισλάμ πρέπει να απαγορευθούν και οι προπαγανδιστές του να κριθούν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, βιασμούς, αρπαγές και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν οι ισλαμιστές αποκτήσουν περισσότερη δύναμη, ο κόσμος θα βιώσει μια απίστευτη τραγωδία, ανάλογη με εκείνη που έζησε εξαιτίας του ναζισμού».

Δεν συμμεριζόμαστε την ακραία αυτή άποψη του τούρκου αρθογράφου, διότι η χριστιανική μας πίστη μας υπαγορεύει να σεβόμαστε την πίστη του οιαδήποτε. Αυτή δυνητικά θα μπορούσε να είναι μια πολιτική πράξη, η οποία δεν μπορεί να υπαγορευτεί από την Εκκλησία μας. Δική μας ευχή και προτροπή είναι, οι συνάνθρωποί μας μουσουλμάνοι να πάψουν να είναι συνεπείς μουσουλμάνοι, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα μισάνθρωπα κορανικά παραγγέλματα και τις εγκληματικές, για την ανθρωπότητα, επιταγές της «Χαντίθ», για να μπορούν να είναι όντως ανεκτικοί και φιλειρηνικοί, όπως επιτάσσει ο σύγχρονος πολιτισμός μας. Υπ’ αυτή την προϋπόθεση μπορούν ελεύθερα να είναι ό, τι θέλουν και να λατρεύουν ακώλυτα το «θεό» τους, τουλάχιστον στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

Περαίνουμε την ανακοίνωσή μας με την επισήμανση ότι οι μουσουλμάνοι, όπως και όλοι όσοι έχουν αντίθετη πίστη με μας, δεν είναι εχθροί μας, αλλά πλανεμένοι συνάνθρωποί μας, στους οποίους χρωστάμε την ανεκτικότητά μας και την αγάπη που μας δίδαξε ο Χριστός προς όλους, ακόμα και προς τους εχθρούς μας (Ματθ.5,44). Οφείλουμε να τους δείξουμε την πλάνη τους, η οποία τους οδηγεί στην απώλεια και το δρόμο της σωτηρίας, δια της πίστεως στο Λυτρωτή του κόσμου Χριστό και της αγίας Του Εκκλησίας, όπως έκαναν οι μυριάδες Νεομάρτυρες, με το ομολογητικό και ηρωικό τους φρόνημα. Ο Σωτήρας και Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο σαρκωμένος Θεός μας, ήρθε στον κόσμο να απολυτρώσει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος από την αιχμαλωσία του Σατανά, την δουλεία της αμαρτίας, τη φθορά και το θάνατο, κάτι που δεν μπορεί να κατορθώσει καμιά θρησκεία, καμιά φιλοσοφία, κανένας εγκόσμιος σημαντικός άνθρωπος, κανένας αυτόκλητος «προφήτης»!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

loading...