Ντ.Μεντέντεβ: «Εάν κτυπηθεί η γέφυρα της Κριμαίας αυτό θα σημάνει την ημέρα της κρίσεως»

 Θα το τολμήσουν οι Ουκρανοί και το ΝΑΤΟ;

Η «ημέρα της κρίσεως» θα πέσει επάνω τους εάν κτυπηθεί η γέφυρα της Κριμαίας, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο πρώην Ρώσος πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
«Εάν η γέφυρα της Κριμαίας κτυπηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις τότε η ημέρα της κρίσεως θα έρθει για όλους τους», δήλωσε μιλώντας σε  εκδήλωση  βετεράνων του ρωσικού Στρατού, για να συμπληρώσει:
«Αν κάποιο άλλο κράτος, όπως η Ουκρανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι ρωσική, τότε, αυτό το κράτος είναι μία συστημική απειλή για εμάς» δήλωσε ο Μεντβέντεφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Σημειώνεται πως στις 8 Ιουλίου ο Αμερικανός στρατηγός  Philip Breedlove, πρώην ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είχε δηλώσει πως η προσβολή της γέφυρας της Κριμαίας είναι ένας νόμιμος στόχος και μπορεί να καταστραφεί με ένα και μόνο Harpoon, πιθανότατα με αυτούς που μπορούν να πλήξουν και λιμενικές και παράκτιες εγκαταστάσεις όπως οι AGM-84L που πρόσφατα παράγγειλε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.
«Η Ουκρανία θα μπορούσε να καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στη Μόσχα επιτιθέμενη στην περίφημη γέφυρα του Στενού του Κερτς χρησιμοποιώντας τους πυραύλους Harpoon που παρέλαβε πρόσφατα», είχε πει ο Φίλιπ Μπρίντλαβ.
Πρόκειται για την μήκους 17 χλμ. γέφυρα κόστους $3,5 δισ. που συνδέει το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ρωσίας με την Κριμαία, η οποία ενσωματώθηκε στον ρωσικό εθνικό κορμό  το 2014
Η κατασκευή της διήρκεσε τρία χρόνια. Όταν το έργο ολοκληρώθηκε, το 2018, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε στη γέφυρα για τα εγκαίνια, σε μία κίνηση η οποία υπογράμμισε τη συμβολική αξία της κολοσσιαίας κατασκευής, πέρα από την ουσιαστική.
Μιλώντας στους Times, ο στρατηγός Μπρίντλαβ είχε πει ότι μια επίθεση στην γέφυρα δικαιολογείται λόγω της ρωσικής επιθετικότητας.
«Η γέφυρα του Κερτς είναι ένας νόμιμος στόχος», ανέφερε.
Τώρα ο Μεντβέντεβ προειδοποίησε: Αν την πειράξετε θα έρθει η ημέρα της κρίσεως. Θα το τολμήσουν; 

loading...