ΧΑΜΟΣ! Ρωσία προς ΗΠΑ: Να μας επιστρέψετε την Αλάσκα


 Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει πάντα να θυμούνται ότι στη Ρωσία «έχουν κάτι να δώσουν πίσω, για παράδειγμα, την Αλάσκα». Αυτό το σκεπτικό έκανε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, αναφέρει το RIA Novosti .

Κατά τη γνώμη του, είναι σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες να θυμούνται αυτό το κάλεσμα πριν προσπαθήσουν να διαθέσουν ρωσικούς πόρους στο εξωτερικό.


Σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Κρατικής Δούμας την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Κολομέιτσεφ , είπε ότι είχε ξεκινήσει μια οδηγία πρωτοκόλλου σχετικά με το θέμα της καταγγελίας της συμφωνίας με τη Νορβηγία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων χώρων και συνεργασίας στη Θάλασσα του Μπάρεντς.


Σε απάντηση, ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου θυμήθηκε την Αλάσκα.


«Η ακεραιότητα δεν είναι αδυναμία, έχουμε πάντα κάτι να απαντήσουμε. Ας θυμάται πάντα η Αμερική ότι υπάρχει ένα μέρος της επικράτειας εκεί – η Αλάσκα. <…> Πριν το κάνουν αυτό, να σκεφτούν ότι έχουμε κι εμείς κάτι να μας επιστραφεί», είπε ο Βολοντίν.


Η Αλάσκα ανήκε στη Ρωσία μέχρι το 1867, χρονιά κατά την οποία πωλήθηκε στις ΗΠΑ, από τον τσάρο Αλέξανδρο Β΄ έναντι του ποσού των 7.200.000 δολαρίων και το 1959 ανακηρύχθηκε ομόσπονδη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών.


Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια :