Μεντβέντεφ: Η χώρα μου θα επικρατήσει στην Ουκρανία και θα θέσουμε τους όρους για ειρήνη

 ”Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της”

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα επικρατήσει στην Ουκρανία και θα ορίσει τους όρους για μια μελλοντική συμφωνία με το Κίεβο.

«Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της. Θα υπάρξει ειρήνη με τους όρους μας», είπε ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

Ο πρώην ηγέτης της Ρωσίας, που θεωρείτο κάποτε στη Δύση πιθανός εταίρος, γίνεται όλο και περισσότερο φιλοπόλεμος στις θέσεις του και σκληρός στις επικρίσεις του για τη Δύση αφότου η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα είχε επαναφέρει την απειλή για τα πυρηνικά όπλα. «Ακόμη και η ιδέα να τιμωρείται η χώρα που έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο παγκοσμίως είναι παράλογη. Και αυτό δημιουργεί ενδεχομένως μια απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας», είχε δηλώσει ο Μεντβέντεφ.

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε ότι θέλουν να σύρουν τη Ρωσία ενώπιον διεθνών δικαστηρίων, παρά το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον δεν τιμωρήθηκε ποτέ για τους πολέμους που διεξήγαγε σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, σκοτώθηκαν 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

loading...