Τούρκος αναλυτής: «Τα Δωδεκάνησα δεν ανήκουν στους Έλληνες – Η Ελλάδα έχει καταληφθεί από τις ΗΠΑ»

 «Η Ελλάδα δεν έχει ακτές στην Μεσόγειο»!

O Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής και σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν Εράι Γκιουτσλουέρ μιλώντας στο TGRT είπε πως «τα Δωδεκάνησα δεν ανήκουν στην Ελλάδα και έπρεπε να δοθούν σε εμάς» και το προχώρησε ακόμα παραπέρα λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι κράτος και έχει καταληφθεί από τις ΗΠΑ».
Είπε μάλιστα πως στην Ανατολική Μεσόγειο «η Ελλάδα δεν διαθέτει καν ακτές»!
Όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα, είπε:
«( Για την συσσώρευση αμερικανικών όπλων στην Ελλάδα)
Κανεις δεν μπορεί να ισχυριστεί πως στην σκιά αυτής της συσσώρευσης οπλισμού, η Τουρκία δεν αποτελεί στόχο.
Άλλωστε αυτό είναι κάτι που το τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας και ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που το έχει δει η Τουρκία, πως αντιλήφθηκε το τι επιδιώκεται και τόνισε πως το τουρκικό κράτος πρέπει να είναι έτοιμο  για αυτά
………
Πλέον δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κράτος της Ελλάδας, διότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα κράτος- εκπρόσωπο χωρίς κρατικό μυαλό, που έχει καταληφθεί από την Αμερική. Είτε το δέχονται είτε δεν το δέχονται
Εντέλει ο στόχος της Ελλάδας από την ημέρα της σύστασης της, δεν ήταν ποτέ να είναι φιλική προς την Τουρκία. Αλλά διευρυνόμενη σε βάρος της Τουρκίας, έχει ως στόχο να καταστήσει ως πεδίο κυριαρχίας το Αιγαίο και ακόμη και την Αν. Μεσόγειο στην οποία δεν διαθέτει καν ακτές.
Αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί στόχοι της Ελλάδας, αυτοί οι ηγεμονικοί και μαξιμαλιστικοί στόχοι στις περισσότερες περιπτώσεις  συμπίπτουν με αυτούς των ΗΠΑ
……………
Η Ελλάδα πάντοτε ή για να το πω καλύτερα καλύτερα, ποτέ δεν υπήρξε φίλη της Τουρκίας
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως όταν ήταν σε αδυναμία έδειχνε φιλία αλλά από πίσω έσκαβε τον λάκκο
…………
Υπάρχουν τρεις ομάδες νησιών
Αυτά τα νησιά που εξοπλίζουν ενώ θα έπρεπε να είναι αφοπλισμένα
Δεύτερη ομάδα νησιών είναι τα νησιά Μεντεσέ (Δωδεκάνησα). Αυτά ποτέ δεν είχαν σχέση με την Ελλάδα. Αλλά το 1947 με μία συμφωνία στην οποία δεν μετείχαμε, αυτά που έπρεπε να δοθούν σε εμάς δόθηκαν στην Ελλάδα.
Και τρίτη ομάδα τα νησιά που δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα η σε άλλη χώρα με συνθήκες και μάλιστα αυτά η Ελλάδα  τα θεωρεί δικά της¨

Σε άλλα τουρκικά κανάλια άλλοι αναλυτές έθιξαν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Το καθεστώς κυριαρχίας των νησιών και την αμερικανική παρουσία (κατάληψη την θεωρούν) στην Ελλάδα.
Αναλυτές που φιλοξενούνται σε τουρκικά ΜΜΕ, όπως ο αρθρογράφος της Hurryiet Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφέρουν ότι οι αμερικανικές βάσεις στοχεύουν κατά της Τουρκίας.
«Κάτω από το μύτη μας χτίστηκαν 9 βάσεις των ΗΠΑ και δεν ξέρουμε πως θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο πρόεδρος μας δήλωσε πως ‘’κάποιοι λένε πως αυτές οι βάσεις είναι εναντίον της Ρωσίας αλλά εμείς δεν το πιστεύουμε’’. Διότι αυτές οι βάσεις βρίσκονται δίπλα στην Τουρκία και τα όπλα τους δεν έχουν στραφεί εναντίον της Ελλάδας , αλλά αντιθέτως στοχεύουν την Τουρκίας» δήλωσε στο CNN Turk.
Οι δύο βάσεις που ενοχλούν περισσότερο την Άγκυρα είναι της Αλεξανδρούπολης και της Σούδας. Ειδικά για τη Σούδα υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την επέκτασή της.
Την ίδια ώρα, καθημερινή είναι πλέον η παρουσίαση χαρτών με ελληνικά νησιά που η Άγκυρα ζητεί να αποστρατιωτικοποιηθούν.
«Εδώ μιλάμε για επεκτατική πολιτική της Ελλάδας, κατοχή. Εχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά τα οποία βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και μπορούν να πλήξουν την Τουρκία καθώς είναι σε απόσταση βολής του πυροβολικού. Με όπλα μπορεί να πλήξει στην Τουρκία όποτε θέλει. Αυτή είναι επιθετική πολιτική» δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ στην τηλεόραση Haber Global.
Ο ίδιος δηλώνει ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα.
«Υπάρχει μια πραγματικότητα. Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που με τις Συνθήκες δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα. Η Ελλάδα κάποια από αυτά τα κατέλαβε και τα άνοιξε προς οικοδόμηση. Επίσης έχει στρατιωτικοποίησει νησιά τα οποία σύμφωνα με τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Επίσης τα παραχωρεί για να τα χρησιμοποιούν κι άλλες χώρες» ανέφερε.
loading...