ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ ΤΣΗ-ΣΟΥΝΓΚ, ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΑΓΙΑ ΤΑΤΙΑΝΗ ΤΣΗ-ΣΟΥΝΓΚ, ΑΓΙΟΣ ΗΣΑΪΑΣ ΤΣΗ – ΣΟΥΝΓΚ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΝ, ΑΓΙΑ ΊΓΙΑ ΒΕΝ, ΑΓΙΟΣ ΚΛΗΜΗΣ ΚΟΥΙ-ΚΙΝ, ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΑΙ-ΤΣΟΥΑΝ, ΑΓΙΟΣ ΒΙΤΟΣ ΧΑΙ-ΤΣΟΥΑΝ. ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΤΣΟΥΙ.

ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης 

Η Αγία Εκκλησία μας ονομάζει Νεομάρτυρες όσους μαρτύρησαν κατά την Τουρκοκρατία. Το φαινόμενο της διώξεως των Χριστιανών και των

Μαρτυρίων τους είναι διαχρονικό και οικουμενικό. Συνέβη και εις την μακρινή Κίνα Το παρόν κείμενο αφιερώνεται στους Νεομάρτυρες της Εκκλησίας μας που έζησαν και μαρτύρησαν στην μακρινή Κίνα.

Ο Κύριος έδωσε εντολή στους Αποστόλους Του να πορευτούν στα πέρατα της οικουμένης, να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και να βαπτίσουν όσους πιστεύσουν. 

Η εντολή του Χριστού δεν απευθύνεται μόνο εις τους μαθητάς Του, ισχύει για όλους τους Χριστιανούς . Ο καθένας μπορεί να γίνει ιεραπόστολος, κατά το χάρισμα που του έδωσε ο Θεός. 

Δεν μπορούμε όλοι να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας και τις υποχρεώσεις μας και να κάνουμε ιεραποστολή σε μακρινά μέρη. 

Μπορούμε, όμως, να προσφέρουμε σε άλλους τομείς του ιεραποστολικού έργου προσφέροντας Αγάπη εν Κυρίω, προσευχόμενοι για τους ιεραποστόλους και τους κατηχούμενους, καταθέτοντας ένα μικρό ποσό σε σχετικό έρανο, συμμετέχοντας σε μια δράση στήριξης της ιεραποστολής κλπ.

Μια ομάδα Ρώσων ιεραποστόλων μετέβη στη Κίνα και άρχισε την δράση της. Το έργο των Ορθόδοξων ιεραποστολών είναι κήρυγμα του Ευαγγελίου της Αλήθειας. 

Δεν αναμειγνύονται στα εσωτερικά του τόπου. Δεν επιβάλλουν την γλώσσα τους, δεν τους εκμεταλλεύονται. Κηρύττουν απλά τον Λόγο του Κυρίου. Κηρύττουν Χριστό και μάλιστα Εσταυρωμένο.

 Μακριά από κάθε τοπική σκοπιμότητα ή συμφέρον. Για αυτό τον λόγο οι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι γίνονται συμπαθείς στους ανθρώπους. 

Αυτό προκαλεί θλίψη στον διάβολο, διότι προχωρά ο εκχριστιανισμός του κόσμου και η επιρροή του συρρικνώνεται. Γι’ αυτό και προσπαθεί να διαβάλλει τους ιεραποστόλους και να στρέψει τον κόσμο εναντίον τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...