ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΙΣΡΑΗΛ;





Δρ Ευριπίδης Μπίλλης*   

Για 48 χρόνια η Ελληνική πολιτική στο Κυπριακό (Ελλάδα και Κύπρος), υπό και τον μετέπειτα «τουρκικό» σφικταγκαλιασμό της γερμανικής ΕΕ και υπό την πειθήνια βλακώδη σύμφωνη γνώμη των ημετέρων

 

Απάλλασσε κάθε έλεγχο της Τουρκίας από ανειλημμένες υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας (συνημμένο)

 

Ελληνική πολιτική δεν ήταν η απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκία.

Ήταν η προσπάθεια να μην καταλάβει η Τουρκία και την υπόλοιπη Κύπρο.

 

Που όμως στα πλαίσια της ΕΕ  η Κύπρος οδηγείται με μαθηματική παγκοσμιοποιημένη ακρίβεια σε βραδύ αλλά σίγουρο εκτουρκισμό.  

 

Με  προσπάθειες Κύπρου και Ελλάδας να εκλιπαρούν με αυταπάτες ότι ο σουλτάνος θα συναινούσε σε μια λύση  ενοποιημένης Κύπρου όχι απόλυτα στα μέτρα του.  Χωρίς τουρκικά στρατεύματα και σε όχι ρατσιστική τουρκική λύση.

Με όμως τον Σουλτάνο (και όλο το βαθύ κράτος της τουρκίας)   με διαφόρους και ευρωπαϊκούς τρόπους και τρόπους μπαξίς, να προχωρεί συστηματικά στον  εκτουρκισμό όλης της Κύπρου.

 

Έτσι μετά ηλίθια πολιτική 48 χρόνων και κούφιων βαρύγδουπων λόγων (άκουγα σήμερα την ομιλία της εκπροσώπου της Ελληνικής κυβέρνησης στο συνέδριο των αποδήμων στην Κύπρο να διαβάζει με «πάθος» τα πομπώδη κούφια λόγια που της έγραψαν) φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση που δεν είναι ανάγκη να περιγραφεί.

 

Πριν λίγες μέρες ένας συμπατριώτης μου εκδότης στην Ελλάδα που δεν έχω την άδεια του να πω το όνομα του, είχε διερωτηθεί δημοσίως σε facebook: Γιατί η Κύπρος να μην γίνει Ισραήλ;

 

Παρόμοιο ερώτημα  είχε διατυπώσει παλαιότερα και ένας εξαιρετικός φίλος συμπατριώτης μου διεθνολόγος Καθηγητής,  που επίσης δεν έχω την άδεια του να  αναφέρω το όνομα του.

 

Λοιπόν, γιατί έστω και αργά γιατί η Κύπρος να μην γίνει Ισραήλ;

Με μοντέρνα αντιαεροπορικά, με αεροπλάνα πχ F35, με υποβρύχια κτλ;

Δεν μας δίδαξε τίποτε ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ;

 

Θυμίζω σχετικά το γνωστό του Ευριπίδη: Απλούς επ ̛ εχθροίς μύθος οπλίζειν χέρα (εναντίον των εχθρών ένας λόγος υπάρχει, να οπλίζει δηλαδή κανείς το χέρι του).

 

Λοιπόν γιατί η Κύπρος να μην γίνει Ισραήλ;   Για  να μπορέσει  υπό κατάλληλες συνθήκες να πετάξει τους Τούρκους, όχι προφανώς τους τουρκοκυπρίους αλλά  τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα στη θάλασσα;

 

Θα ερωτήσει κάποιος αν αυτό είναι δυνατόν.

Χωρίς να είναι κανείς στρατιωτικός η απάντηση είναι ναι.  Αν υπό  συνθήκες  η Τουρκιά βρισκόταν σε αδυναμία να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην Κύπρο..

 

Τα περαιτέρω και πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό και με κατάλληλες συμμαχίες κτλ αποτελούν εξειδικευμένο στρατιωτικό θέμα.

 

Όμως ναι. Η Κύπρος έστω και αργά πρέπει να γίνει Ισραήλ αν θέλει να επιβιώσει και να απελευθερωθεί από την τουρκική φασιστική κατοχή.

Έστω και αργά θα υπάρχει σίγουρη ελπίδα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

 

Άλλη λύση είναι οι συμπατριώτες μού Έλληνες της Κύπρου  να αποφασίσουν να κάούν σουννέττι και να αποτελούν στο μέλλον μία μικρή φθίνουσα μειονότητα νέων λινοπαμπάκων στην Κύπρο.

Δρ Ευριπίδης Μπίλλης

loading...