Έρχεται άρση των κυρώσεων;

Οι δυτικοί δλδ ΗΠΑ και ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αποτέλεσμα το πλεόνασμα της Ρωσίας εκτινάχτηκε. Οι Ρώσοι πολίτες, λόγω των κυρώσεων, δεν έχουν πίτσα Ιταλική, χάμπουργκερ Αμερικάνικο και καφέ καπουτσίνο και εσπρέσο. Φυσικά όλα αυτά αντικαταστάθηκαν με αντίστοιχα που παρασκευάζονται από Ρώσους.

Αντίθετα οι κυρώσεις έχουν καταστρεπτικές συνέπειες σε αυτούς που τις επέβαλαν (ΗΠΑ, ΕΕ).

Σε επίπεδο εξουσίας.

Ο Τζόνσον καθαιρέθηκε από το ίδιο του το κόμμα. Ο Μπάιντεν έχει πολύ μικρή δημοτικότητα. Ο Μακρόν “κόντυνε” πολύ, από πρόεδρος έγινε προεδρεύων. Έρχεται η σειρά και των άλλων ηγετίσκων της ΕΕ.

Ανέβηκε ο πληθωρισμός σε ΗΠΑ και ΕΕ. Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν δραματικά.Όσον αφορά την ΕΕ, θα περάσουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα εξ αιτίας της πιθανής διακοπής της ροής φυσικού αερίου από την Γκάζπρομ. Μιλάνε, όσοι επέβαλαν κυρώσεις, για εκβιασμό του Πούτιν ενώ οι κυρώσεις τάχα δεν είναι εκβιασμός. “Που πάμε ρε, που πάμε” έλεγε ο αείμνηστος Αυλωνίτης.

Οι πολίτες των ΗΠΑ αντιδρούν ρίχνοντας την δημοτικότητα του Μπάιντεν στα “τάρταρα”. Έτσι αντιδρούν οι Αμερικάνοι. Θα περιμένουν τις επόμενες εκλογές για να ψηφίσουν τους ρεπουμπλικάνους.

Οι πολίτες όμως της ΕΕ οσονούπω θα αντιδράσουν δυναμικότερα. Ήδη ακούγονται φωνές για άρση των κυρώσεων. Τα ΜΜΕ φυσικά “πνίγουν” κάθε τέτοια πρόταση. Στην Ελλάδα όλα τα ΜΜΕ βομβαρδίζουν τους Έλληνες από το πρωί μέχρι το βράδυ με την προπαγάνδα των Ουκρανών. Από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους που δουλεύουν στα Ελληνικά ΜΜΕ, μόνο δύο μεταφέρουν την άποψη των Ρώσων. Ο Αυγερινός στο OPENκαι ο Λιάτσος στο MEGA, αν και τελευταία το MEGA έκοψε την ενημέρωση που είχαμε από τον Λιάτσο.

Που πάμε ρε, που πάμε.

Όσον αφορά το μέτωπο. Η Ρωσία καταλαμβάνει τις πόλεις την μία μετά την άλλη και τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν μόνο αν οι Ουκρανοί ανακαταλάβουν κάποιο χωριουδάκι απ όπου αποσύρθηκαν οι Ρώσοι. Διαφημίζουν την δήθεν μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών για ανακατάληψη της Χερσώνας. Δυστυχώς αυτά τους επιβάλουν να πουν, αυτά λένε, υπάλληλοι γαρ.Τα αφεντικά πληρώνουν και οι “δημοσιογράφοι” εκτελούν τις εντολές. Τι κι αν η δήθεν αντεπίθεση είναι ανύπαρκτη, θα δώσουν μήπως λογαριασμό σε κάποιον;

Τόσο μεροληπτική “ενημέρωση” δεν αντέχεται. Εδώ πρέπει τα τηλεκοντρόλ νά χουν γεμάτες μπαταρίες.

ideopigi.blogspot.com

loading...