«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΡΩΜΗ»! ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ…ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕ… ΚΟΒΙΝΤΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ. ΕΥΡΩΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΟΣ…

ΝΤΡΑΓΚΙ ΤΕΛΟΣ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

2 ΒΙΝΤΕΟ 

Αν ”το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στη Ρώμη” όπως προειδοποίησε το lesechos αναφορικά με το διακύβευμα της ψήφου εμπιστοσύνης για Ντράγκι

τότε η θεαματική πτώση του Ντράγκι που αποτελεί πλέον παρελθόν μετά τη χθεσινή ψηφοφορία και που σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του θα συμπαρασύρει όπως προβλέπει το οικονομικό έντυπο και όλη την ευρωζώνη.”

Εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης, η Ιταλία είναι πιθανό να παρασύρει ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ μαζί της. 

Η έλλειψη ευρωπαϊκής ηγεσίας κάνει την κατάσταση ακόμη πιο ανησυχητική.” Μετά το Τζόνσον στην Αγγλία τελείωσε κι ο Ντράγκι με συνοπτικές διαδικασίες. Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος έκανε δεκτή την παραίτηση του και διαλύει το Κοινοβούλιο.

Προηγουμένως…..

Ντράγκι Τέλος! ήρθε η ώρα του. Παραιτείται σήμερα αφού τον αποδοκίμασε το Κοινοβούλιο στην ψήφο εμπιστοσύνης! Tέλος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Mario Draghi.

Απέσπασε την ψήφο εμπιστοσύνης από Γερουσία αλλά με πολύ ισχνό αριθμό ψήφων αφού σχεδόν τα 3/4 των Γερουσιαστών απείχαν. 

Θα πάει σήμερα στο Palais du Quirinal δώσει σήμερα την αμετάκλητη παραίτηση του στον Sergio Mattarella Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα τρία κόμματα της πλειοψηφίας του La Ligue, Forza Italia και το Κίνημα 5 αστέρων, απείχαν και δεν συμμετείχαν στη ψήφο εμπιστοσύνης: 95 ΝΑΙ, 38 ΟΧΙ επί 133 παρόντων ενώ η Γερουσία έχει 315 εκλεγμένους και 5 sénateurs nommés à vie.

Σύμφωνα με τα μεγάλα ιταλικά μέσα La Repubblica και La Stampa,η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο και το πιθανότερο εντός Οκτώβρη.

loading...