Ο Πακιστανός-τέρας της Πάρου που αποπειράθηκε να δολοφονήσει την Μυρτώ ζητεί την απελευθέρωσή του!


 Ο Αχμέτ Βακάς έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους

Ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς που βίασε και αποπειράθηκε να δολοφονήσει την 15χρονη – τότε- Μυρτώ στην Πάρο και τελικά την άφησε σακατεμένη νομίζοντας ότι είναι νεκρή, έχει κινήσει γη και ουρανό μέσα από την φυλακή με την αρωγή κάποιων ΜΚΟ για να πετύχει την απελευθέρωσή του  υπό όρους 10 χρόνια μετά το φρικιαστικό έγκλημα του

Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν ο Πακιστανός βίασε και σάπισε στο ξύλο την άτυχη κοπέλα.

Η Μυρτώ βρέθηκε ημίγυμνη, χτυπημένη και σε κώμα, σε μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Πάρου. Το κεφάλι της είχε υποστεί σφοδρό χτύπημα με πέτρα, που ζύγιζε 5 κιλά.


Είναι κάτι που θα αποτελούσε όνειδος για τον ελληνικό νομικό πολιτισμό η απελευθέρωση ενός τέτοιου ατόμου ο οποίος θα αποτελούσε διαρκή κίνδυνο για όλα τα παιδιά των Ελλήνων.

Αντίθετά δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν δικαστές να εγκρίνουν την αποφυλάκιση αυτού του ανθρώπινου τέρατος και την επιστροφή του στην κοινωνία ακόμα κι αν απελαθεί στο Πακιστάν γιατί και εκεί υπάρχουν παιδιά που μπορεί να βασανίσει.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης ο νόμος προβλέπει ότι ο κρατούμενος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή τουλάχιστον 18 έτη.


Με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, όποιος προσφέρει εργασία εντός του σωφρονιστικού καταστήματος μπορεί να αποφυλακιστεί όταν εκτίσει τα 2/5 της ποινής του.

Η συμπεριφορά του 31χρονου τέρατος μέσα στη φυλακή είναι το εντελώς αντίθετο από το να χαρακτηριστεί «υποδειγματική».

Πριν από ενάμιση χρόνο είχε πρωταγωνιστήσει σε βίαια γεγονότα, καθώς φέρεται ότι είχε εισβάλει μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων και τους είχαν χτυπήσει βάναυσα με τηγάνια.

Αυτό το τέρας βρίσκεται στις φυλακές Γρεβενών όπου εκτίει την ποινή του και το αίτημά του θα κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την υφ’ όρων απόλυση του.


Η 15χρονη τότε Μυρτώ: Πριν και μετά την βάρβαρη επίθεση του Πακιστανού

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν η Μυρτώ έκανε τις διακοπές της με τη μητέρα της και την αδερφή της, στην Πάρο.

Εκεί που ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς εντόπισε τη 15χρονη τότε κοπέλα, την ακολούθησε και αφού την κακοποίησε σεξουαλικά, την άρπαξε από το κεφάλι χτυπώντας το στα βράχια.

Όταν τη βρήκε η μητέρα της λίγη ώρα αργότερα , δυστυχώς η κατάστασή της ήταν ήδη πάρα πολύ σοβαρή.

Ύστερα από έρευνες ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, ομολόγησε την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Ο 21χρονος τότε Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και έφυγε λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό την Αθήνα.

Όπως κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς, λίγη ώρα μετά την επίθεση είδε έναν νεαρό να περνά από το σημείο φορώντας λευκό παντελόνι.

Μετά από πέντε μήνες νοσηλείας σε μονάδα ειδικής φροντίδας στον Ευαγγελισμό η μικρή Μυρτώ μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ.

Μετά από 7 μήνες νοσηλείας στη Βοστώνη η 16χρονη Μυρτώ επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου υποβλήθηκε σε επεμβάσεις.


Έκτοτε ο αγώνας της Μυρτώς συνεχίστηκε στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :