Β.Ζελένσκι: «Είμαστε οι νόμιμοι κληρονόμοι της Ρωσίας του Κιέβου»! – Μ.Ζαχάροβα: «Άρα πρίγκιπα Βολόντιμιρ είστε Ρώσοι»

 «Μπράβο που το κατάλαβες» – «Πληρωμένη» απάντηση από την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ

Σε μία παραχάραξη της Ιστορίας προχώρησε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδος Β.Ζελένσκι αποκαλώντας την Ουκρανία «νόμιμο κληρονόμο της Ρωσίας του Κιέβου» κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου μηνύματος με αφορμή την Ημέρα του Ουκρανικού Κράτους.
Άμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα: “Πρίγκιπα Βολοντίμιρ, τότε μην θίγεσαι που το τμήμα της Ουκρανίας θα ονομάζεται Ρωσία. Το είπες μόνος σου. Μπράβο”.
«Δεν είμαστε αποικία, ούτε αυτόνομη περιοχή, ούτε επαρχία, αλλά μια αδιαίρετη και ανεξάρτητη χώρα, η οποία είναι τουλάχιστον 1500 ετών, αφότου ο Kyi, ο Shchek, ο Khoriv και ο Lybid ίδρυσαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Αυτή είναι η μόνη νόμιμη κληρονόμος της Ρωσίας του Κιέβου, των επιτευγμάτων των ηγεμόνων μας», είπε ο Ζελένσκι με αφορμή την ημέρα που ο ίδιος καθιέρωσε πέρυσι.
Πρόκειται για κολοσσιαίων διαστάσεων παραχάραξη της Ιστορίας και προφανώς γίνεται με δυτικές εντολές καθώς στην Δύση έχουν σοβαρό πρόβλημα να πείσουν τις κοινωνίες ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ξεχωριστοί ιστορικά λαοί.
Η διεκδίκηση της Ιστορίας των Ρως από τους Ουκρανούς είναι μεγάλο ατόπημα αλλά προφανώς στην Δύση θεωρούν ότι οι κοινωνίες τους είναι ιστορικά αμαθείς και θα μπορέσουν να περάσουν αυτό το αφήγημα.
Η Ρωσία του Κιέβου ήταν η αρχή του ρωσικού έθνους. Ήταν δηλαδή η κοιτίδα των Σλάβων που κατέβηκαν νότια από τη Σκανδιναβία και εγκαταστάθηκαν στις στέπες της σημερινής Ουκρανίας.
Θυμίζουμε ότι οι πρόγονοι των Ρως ήταν οι Βάραγγες, συγγενείς των Βίκινγκς, οι οποίοι υπηρετούσαν και ως σωματοφύλακες των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων. Ήταν η περίφημα Βαράγγειος Φρουρά και θεωρούνταν ότι καλύτερο υπήρχε εκείνη την εποχή ενώ η πίστη της στον Αυτοκράτορα ήταν παροιμιώδης.
Οι Βάραγγες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ρωσίας αφού μεταξύ 9ου και 12ου αιώνα δημιούργησαν και εξουσίαζαν το πρώτο μεσαιωνικό κράτος των Ρως.
Η πληθυσμιακή του σύνθεση ήταν κυρίως σλαβική και δευτερευόντως στο βορρά φιννική, όμως την εξουσία (διοικητική και στρατιωτική) κρατούσαν οι Βάραγγοι Ρως, από τους οποίους η Ρωσία πήρε τη σημερινή της ονομασία.
Οι Ρως ήταν οι πρώτοι Ρώσοι, αυτοί τους οποίους εκχριστιάνισε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Έκτοτε ξεκίνησε η μακροχρόνια ομόθρησκη σχέση των Ελλήνων με τους Ρώσους. Σχέση που δεν διακόπηκε ούτε επί Σοβιετικής Ενώσεως και επλήγη τώρα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.
Το κράτος του Κιέβου ήταν το πρώτο ρωσικό κράτος και οι Ρώσοι θεωρούν το Κίεβο ως το λίκνο τους.
loading...