Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ…


Tου Αντώνη Μοσχοβάκη*

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είχε τους λίγους, σαφείς άξονες προέλασης ή την αριθμητική υπεροχή (3:1) υπέρ του επιτιθέμενου

που περιμένει κανείς από πολεμικές επιχειρήσεις. 

Ο μικρός σχετικά αριθμός των εισβολέων και τα πολλά σημεία επίθεσης θύμιζαν περισσότερο αστυνομική επιχείρηση με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Κιέβου με το μικρότερο δυνατό κόστος για όλους τους εμπλεκόμενους. 

Ωστόσο, οι Δυτικές κυβερνήσεις δεν συνεργάστηκαν με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να αναδιπλωθούν σε μια μορφή σύγκρουσης που αξιοποιεί το σημαντικότερο όπλο που διαθέτουν, το πυροβολικό τους. 

Το Κίεβο παραδέχεται τώρα ότι η σύγκρουση κοστίζει στην Ουκρανία 100-200 νεκρούς την ημέρα, ρυθμός που σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές είναι 60 φορές ταχύτερος από εκείνον των Η.Π.Α. στο Βιετνάμ.

Ωστόσο, οι Η.Π.Α. δεν επιθυμούν διπλωματική λύση του πολέμου στην Ουκρανία και συνεπώς η σύγκρουσή τους δια αντιπροσώπου με την Ρωσία μπορεί να κρατήσει πολλούς μήνες ή χρόνια. 

Και μας φέρνει κοντύτερα σε έναν τρίτο, αυτή τη φορά πυρηνικό, παγκόσμιο πόλεμο. Ο φόβος μου αυτός πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίο Η.Π.Α. και Ρωσία σκέφτονται τα πυρηνικά όπλα που κατέχουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...