Ανεπιθύμητος ο Αμερικής Ελπιδοφόρος σε Μητροπόλεις

 Αντιστάσεις της Ελλάδος στον Φαναριώτικο αυταρχισμό και στην ασυδοσία

Άρχισαν επιτέλους να αντιδρούν μετά από δεκαετίες ραγιαδισμού και υποταγής οι Ιερἀρχες 

Το πρόβλημα του αυταρχισμού και της ασυδοσίας του Φαναρίου ἐναντι της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεκίνησε με τον Χριστόδουλο ο οποίος ταπεινώθηκε και εξευτελίσθηκε από το Φανάρι και μαζί του και η Εκκλησία της Ελλάδος η οποία υποδουλώθηκε πλήρως. Στην υποδούλωση συνἐπραξε και η Πολιτεία η οποία για τους δικούς της λόγους ήθελε την Εκκλησία στην Ελλάδα αδύναμη και περιθωριοποιημένη

Tο όλο ζήτημα όμως παρατράβηξε. Συνέβησαν όμως πολλά έκτοτε, πολλές και αδικαιολόγητες προκλήσεις που κορυφώθηκαν με το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο και οδήγησε την Ελλάδα επιτέλους να θέσει όρια

Η Εκκλησία στην Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί την αυτοτέλεια και την αξιοπρέπεια της και να πάψει να αποτελεί παράρτημα του Φαναρίου. Αυτό θα βοηθήσει το Φανάρι να ξαναβρεί τον σωστό βηματισμό του 

Ανεπιθύμητος ο Αμερικής Ελπιδοφόρος σε Μητροπόλεις 

ΒΑΠΤΙΣΗ GAY: Για μια ασυνήθιστη ενέργεια η οποία γίνεται για πρώτη φορά εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή, της  αποστολής επίσημης διαμαρτυρίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για ιεράρχη εκκλησιαστικής του δικαιοδοσίας και μάλιστα Αρχιεπισκόπου Αμερικής, πράγμα το οποίο δηλώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης αναφέρει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολήθηκε κατά την συνεδρίαση της, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, με το θέμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και τα διαμειφθέντα με την βάπτιση των δύο τέκνων του ομοφυλόφιλου ζεύγους των Ελληνοαμερικανών, Ευαγγέλου Μπούση και Πίτερ Ντούντα, στην Αθήνα – όπως έγραψε ενδελεχώς ο «Ε.Κ.» – και στέλνει επίσημη διαμαρτυρία τόσο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και στον ίδιο.

Τονίζεται ότι πρόκειται:

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Ιουλίου 2022 ο «Ε.Κ.» σε δημοσίευμά του, με τίτλο «Κρίση στην Εκκλησία της Ελλάδος προκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος», είχε αναφέρει και τα ακόλουθα: «Κρίση στην Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται να έχει προκαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με αφορμή τον τρόπο που έγινε η βάπτιση των δύο τέκνων του ομοφυλόφιλου ζεύγους των Ελληνοαμερικανών, Ευαγγέλου Μπούση και Πίτερ Ντούντα και τις διαστάσεις που έλαβε στα Μέσα Ενημέρωσης.

Αποκαλύπτουμε πως το θέμα συζητήθηκε εκτενώς επί μία και πλέον ώρα ανάμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στα Ιωάννινα όπου βρίσκονταν αμφότεροι, το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουλίου. Πληροφορίες του ‘Ε.Κ.’, αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συγκαλεί εκτάκτως τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ενδεχομένως να φέρει το θέμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων. Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες να μην διαταραχθούν οι εκατέρωθεν διεκκλησιαστικές σχέσεις Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ιεράρχης του οποίου τυγχάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Επισημαίνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος διατηρεί στενή φιλία και εγγύτητα τόσο με το ομόφυλο ζεύγος Ευαγγέλου Μπούση και Πίτερ Ντούντα, όσο και με τους οικείους του κ. Μπούση. Έχει διορίσει, μάλιστα, την μητέρα του, την Ελένη Μπούση, από την πόλη Northbrook του Ιλινόις, στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα στις νευραλγικές επιτροπές Διοίκησης της Αρχιεπισκοπής και Νεολαίας».

Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι μάλιστα τυγχάνουν φίλα προσκείμενοι στο Φανάρι και προσωπικά στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είπαν στον «Ε.Κ.» ότι «ο Ελπιδοφόρος δεν είναι ευπρόσδεκτος στις Μητροπόλεις τους κι αν ποτέ ζητήσει άδεια να ιεροπράξει δεν θα την παραχωρήσουν», ενώ προτίθενται να το διαμηνύσουν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επικρατεί έντονη δυσφορία και προβληματισμός τόσο για τις δράσεις του Ελπιδοφόρου για τη βάπτιση στη Γλυφάδα, τον τρόπο παραπλάνησης του οικείου Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου, όσο και για τα ευτράπελα της Κληρικολαϊκής με τις βραβεύσεις και τη μεταποίηση του επίσημου δείπνου της σε νυχτερινό κέντρο με τη γνωστή τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:

«Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως, εξέτασε τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν εκτενούς συζητήσεως, αποφάσισε ομοφώνως τα εξής:

Εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες Της προς την έντιμο Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι είχαν την πολιτική και νομοθετική πρωτοβουλία για την προσθήκη συγκεκριμένων άρθρων στον πρόσφατο νόμο περί των ΑΕΙ για την τακτοποίηση εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας της σοβαρής εκκρεμότητος εις βάρος των Κληρικών – Εφημερίων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευχαριστεί επίσης τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και τα κοινοβουλευτικά Κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση) και μεμονωμένους Βουλευτές, οι οποίοι υπερψήφισαν τα συγκεκριμένα άρθρα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τακτοποίηση του ζητήματος, δίχως καμία απολύτως επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να αποστείλει και σχετικές ευχαριστήριες επιστολές προς όλους τους προαναφερθέντες, ενώ υπενθυμίζει και πάλι ότι οι πιστώσεις για την μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελούν αδικαιολόγητο προνόμιο υπέρ των λειτουργών της ‘επικρατούσας θρησκείας’ (άρθρο 3 παρ. 1 Συντάγματος) ή μία ‘χαριστική’ ρύθμιση υπέρ των Ιερών Μητροπόλεων επειδή είναι Ν.Π.Δ.Δ., αλλά είναι περιοδικό αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία, που το Κράτος απέκτησε από τον 19ο αιώνα χωρίς πλήρη ή και καθόλου αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και αναγνώριση της προσφοράς του Ιερού Κλήρου στην ελληνική κοινωνία.

Να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για όσα εγγράφως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, σε σχέση με την τέλεση Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος δύο βρεφών στην Βουλιαγμένη, καθώς και σχετική επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Ιερά Σύνοδος συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στην ποιμαντική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, παραμένουσα σταθερή στα υπό του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων ορισθέντα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

ekirikas.com

https://www.vimaorthodoxias.gr/

loading...