ΗΠΑ-Δημοσκόπηση: Ένας στους τέσσερις είναι «ικανός» να εξεγερθεί με όπλα κατά της κυβέρνησης


 

ΗΠΑ-Δημοσκόπηση: Ένας στους τέσσερις είναι «ικανός» να εξεγερθεί με όπλα κατά της κυβέρνησηςΠερίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών -ήτοι 28%- δήλωσαν ότι «θα μπορούσαν σύντομα να εξεγερθούν κατά της κυβέρνησης με τα όπλα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian». 


Από τους ερωτηθέντες που έχουν τάσεις... ανταρσίας, το 37% είναι κάτοχοι όπλων. Ένα άλλο σημαντικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης είναι ότι, η πλειοψηφία των Αμερικανών -Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών- πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη. 


Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων των Ηνωμένων Πολιτειών από το Ινστιτούτο Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο.


Τα αποτελέσματά της υποδηλώνουν ότι η ακραία πόλωση στην πολιτική των ΗΠΑ – και ο αντίκτυπός της στις διαπροσωπικές σχέσεις των Αμερικανών παραμένει ισχυρή, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές. Επιπλέον, το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, θεωρούν ότι η ένοπλη εξέγερση κατά της κυβέρνησης μπορεί σύντομα να είναι απαραίτητη, ενώ το ίδιο πιστεύει το 35% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων όπως και το 20% των Δημοκρατικών. 


Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες παραδέχθηκαν επίσης ότι αποφεύγουν να μιλούν για πολιτική και το ένα τέταρτο ανέφερε ότι έχει χάσει φίλους ή αποφεύγει φίλους και συγγενείς λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. 


«Ενώ έχουμε καταγράψει εδώ και χρόνια την κομματική πόλωση στη χώρα, αυτά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη των βαθύτατων διαιρέσεων στις κομματικές συμπεριφορές που διατρέχουν τη χώρα», επισημαίνει ο δημοσκόπος, Νιλ Νιούχαουζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :