Αμερικανός αναλυτής: Κίνα και Ρωσία πιο ισχυρές από ΗΠΑ- Ας μάθει να συμβιώνει με αυτά τα κράτη!

 Είναι απίθανο η Κίνα και η Ρωσία να αποτύχουν στον ανταγωνισμό με την Αμερική – παρά τα πολλά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και τους στρατηγικούς περιορισμούς που έχουν αυτές οι χώρες. Ως εκ τούτου, καθήκον των ΗΠΑ θα είναι να μάθει να συμβιώνει με αυτά τα κράτη”, αναφέρει ο Ali Vine, ανώτερος αναλυτής του Eurasia Group, σε συνέντευξή του στην Washington Post

Ο ειδικός επικρίνει την Ουάσιγκτον ότι άρχισε να χτίζει την πολιτική της στην αντιπαράθεση του μπλοκ με άλλες χώρες.

‘Όταν αφήνεις τις αντικινεζικές ή αντιρωσικές ατζέντες να κυβερνούν τη δική σου, δίνει σε αυτούς τους υποτιθέμενους αντιπάλους μια τεράστια επιρροή στις δικές σου αποφάσεις”, πρόσθεσε ο Vine. 

Πεκίνο- Ουάσινγκτον

Κατά τη γνώμη του, ούτε η Ουάσιγκτον ούτε το Πεκίνο θα μπορέσουν να επιτύχουν μια αποφασιστική νίκη ο ένας έναντι του άλλου,  θα πρέπει να «ζήσουν μαζί για πάντα».

Η Μόσχα, πιστεύει ο Βάιν, είναι λιγότερο ενσωματωμένη στη γενική παγκόσμια τάξη πραγμάτων από την Κίνα, και ως εκ τούτου «πιο ανεκτική στον κίνδυνο» σε αντιπαράθεση με τη Δύση.

”Το τρέχον γεωπολιτικό περιβάλλον σαφώς δεν είναι τόσο ευνοϊκό όσο αυτό που αντιμετώπισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τρεις δεκαετίες (την εποχή της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ ). Ωστόσο, η Ουάσιγκτον μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια ένα αναζωπυρωμένο Πεκίνο και μια ρεβανσιστική Μόσχα εάν εστιάζει στην ενημέρωση των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”, πιστεύει ο ειδικός.

loading...