Σερβική-”ρουκέτα”: ”Η Ελλάδα δέχεται πιέσεις για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, θα «ενδώσει»-Η Αθήνα είναι ο πιο «αδύναμος» κρίκος”!

Σε μία αποκάλυψη-”βόμβα” προχώρησε το μεγαλύτερο σερβικό ΜΜΕ για το Κοσσυφοπέδιο.

Το δημοσίευμα, αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή, ”η Ελλάδα δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση-πίεση, η οποία στους πολιτικούς κύκλους της Δύσης εκτιμάται ότι είναι η πρώτη που θα «ενδώσει» και τελικά θα «ενθαρρύνει» τα άλλα μέλη της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο, να το πράξουν”!

Αναλυτικά:

”ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία – ενεργοποίησαν όλους τους επίσημους και ανεπίσημους διπλωματικούς τρόπους προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα πέντε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο, ούτως να αλλάξουν αυτή τη θέση.

Για χρόνια, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Κύπρος καλούνταν να αναγνωρίσουν το ψεύτικο κράτος του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο θα έδινε στους θαμώνες της Πρίστινα τεράστιο περιθώριο ελιγμών και ένα ισχυρό ατού στο λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο.

Η εν λόγω συζήτηση για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, «σπρώχτηκε» σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, αυτό θα αποδυνάμωνε περαιτέρω τις θέσεις της Σερβίας στην άμυνα της νότιας επαρχίας.

Από το ξέσπασμα της ουκρανορωσικής σύγκρουσης, οι πιέσεις στην ευρωπαϊκή πεντάδα έχουν κλιμακωθεί, καθώς τα κορυφαία δυτικά κέντρα ισχύος θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ως ισχυρό επιχείρημα στη σύγκρουσή τους με τη Ρωσία.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση-πίεση, η οποία στους πολιτικούς κύκλους της Δύσης εκτιμάται ότι είναι η πρώτη που θα «ενδώσει» και τελικά θα «ενθαρρύνει» τα άλλα μέλη της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο, να το πράξουν.

Το δημοσίευμα:

Ο εκβιασμός, στον οποίο μέχρι στιγμής αντιστέκονται επιτυχώς η Μαδρίτη, η Αθήνα, η Μπρατισλάβα, το Βουκουρέστι και η Λευκωσία, πυροδοτήθηκε αρχικά κατά την πρόσφατη προσπάθεια να ανοίξουν οι πόρτες του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Πρίστινα.

Είναι σαφές στους Αλβανούς ηγέτες από το Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στους μέντορές τους, ότι η ευρωπαϊκή πεντάδα αποτελεί σημαντικό βάρος στην ισορροπία κατά τη λήψη απόφασης για ένταξη σε σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς. Αυτό αποδείχθηκε και την περασμένη εβδομάδα όταν η Πρίστινα, έχοντας επίγνωση ότι δεν έχει την απαραίτητη υποστήριξη, απέσυρε την αίτησή της για είσοδο στην Ιντερπόλ.

Αφού ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή τον Ιούνιο, υπηρέτησε ανοιχτά τον όρο να αναγνωρίσει η Σερβία το Κοσσυφοπέδιο εάν επιθυμεί ένταξη στην ΕΕ, ακολούθησε μια αλυσίδα παρόμοιων πολιτικών ενεργειών εντός των θεσμών της ΕΕ.

Έτσι, στην ετήσια έκθεση για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την οποία ενέκρινε πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη της ΕΕ να αναγνωρίσουν το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρώην επικεφαλής της διπλωματίας, Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς, εξηγεί στη «Novosti» ότι στη Δύση αποφάσισαν σταθερά να ολοκληρώσουν το λεγόμενο σχέδιο του ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου, το οποίο δημιούργησαν με παράνομα μέσα. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα σε αυτή τη δράση και τώρα στοχεύουν χώρες της ΕΕ που δεν στέκονται στο πλευρό της Πρίστινα:

«Τώρα εκτιμούν ότι η Αθήνα είναι ο πιο «αδύναμος» κρίκος, γιατί εκτός από την οικονομική εξάρτηση από την ΕΕ, έχει και μόνιμο πρόβλημα ασφάλειας με την Τουρκία, για το οποίο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να λάβει κάποιες εγγυήσεις.Αν η Ελλάδα το έκανε αυτό, μπορεί να αναμένεται ότι θα τους ακολουθούσε η Κύπρος. Νομίζω ότι τρεις χώρες – η Ισπανία, η Ρουμανία και η Σλοβακία, που είναι γεμάτες με ανοιχτά και σιγοβράζοντα εθνικά προβλήματα, θα αντισταθούν μέχρι το τέλος».

Ο Jovanović επισημαίνει ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος της πίεσης που ασκείται στη Σερβία να αναγνωρίσει το ίδιο το Κοσσυφοπέδιο και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, και ότι οι τακτικές που χρησιμοποιούνται είναι ποικίλες, από ανοιχτές έως τις λεγόμενες επιπόλαιες τελικές απειλές.

Ο Dejan S. Miletić, από το Κέντρο Μελετών για την Παγκοσμιοποίηση (CGS), δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι ισχυρότερες πιέσεις στα πέντε μέλη της ΕΕ προέρχονται από τις χώρες του Quint (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία)”, αναφέρει το σερβικό δημοσίευμα!

loading...