Στη Ξάνθη ο αντιπρόεδρος των Κεμαλιστών – Μίλησε για ”Τούρκους” της Δ. Θράκης! – Δεν τον εμπόδισαν οι ελληνικές Αρχές!

 Νέα πρόκληση από την Άγκυρα, καθώς ο Αντιπρόεδρος του CHP Faik Öztrak, επισκέφτηκε την αυτοαποκαλούμενη ”Τουρκική Ένωση Ξάνθης.”

Η αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, που πήγε στην Ξάνθη για να παραστεί στην κηδεία του ΨευδοΜουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, επισκέφθηκε την ”Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του CHP Faik Öztrak, όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο λεγόμενος Πρόεδρος της ”Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”, Ozan Ahmetoğlu και άλλα στελέχη.

Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ:

”Υπενθυμίζοντας ότι οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ για τις μειονοτικές ενώσεις, ιδιαίτερα την ‘Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, που έχουν τη φράση «τουρκικά» στο όνομά τους, δεν εφαρμόστηκαν από την Ελλάδα, είπε: «Όπως βλέπετε στην είσοδο του συλλόγου μας, η πινακίδα του ”Τουρκική Ένωση Ξάνθης” είναι άδεια. Γιατί διαλύθηκε πριν από 39 χρόνια. Παρά τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ, αυτή η αδικία δεν έχει αρθεί. Η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν εφαρμόζεται εδώ και 14 χρόνια. Αυτή η αντίληψη είναι σίγουρα αντίθετη με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας όπως κάναμε μέχρι τώρα».

Ο αντιπρόεδρος του CHP Faik Öztrak δήλωσε επίσης στην ομιλία του ότι γνωρίζουν τη σημασία της ”Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την Τουρκική Κοινότητα Δυτικής Θράκης” και είπε ότι επισκέφτηκαν και το ITB με την ευκαιρία της κηδείας του μουφτή Αχμέτ Μετέ.

Τονίζοντας ότι παρακολουθούν στενά τον αγώνα για τα δικαιώματα, ο Faik Öztrak δήλωσε ότι ως Τουρκία στέκονται δίπλα στην ”Τουρκική Ένωση Ξάνθης” και στους ”Τούρκους της Δυτικής Θράκης” σε αυτόν τον αγώνα!”

https://directus.gr/

loading...