Μη αναστρέψιμη η κατάσταση – Σύσσωμη η τουρκική αντιπολίτευση καλεί τον Ερντογάν να δώσει εντολή απόβασης σε ελληνικά νησιά! Πορεία σύγκρουσης ακόμη και αν φύγει ο Ερντογάν

 Για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση παρότρυνε τον Ρ.Τ.Ερντογάν να μιμηθεί τον Ετσεβίτ και να δώσει εντολή για αποβατική ενέργεια σε ελληνικά νησιά.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική όπως αυτή δομήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια πάνω στις επικλήσεις περί διεθνούς δικαίου, μετριοπάθειας, κατευνασμού και “καλών” και “κακών” Τούρκων έχει γκρεμισθεί.

Ειρηνική λύση δεν θα μπορέσει να υπάρξει ακόμη και αν φύγει ο Ερντογάν από την εξουσία ενώ και ο “κατευνασμός” έχει τελειώσει. Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε τόσο ψηλά τον πήχη για τις επόμενες τουρκικές ηγεσίες  που κανείς δεν θα μπορέσει να τον κατεβάσει. Όποιος το κάνει, θα θεωρηθεί προδότης στην Τουρκία. Η μόνη λύση θα δοθεί από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 «Δες τι έκανε ο Ετσεβίτ»

Η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας, ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εμπρηστική ρητορική του Ερντογάν.

Μάλιστα ξεπερνώντας τα όρια, και επαναλαμβάνοντας τα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να προχωρήσει σε εισβολή, κατηγορώντας τον ότι «είναι μόνο λόγια» σε αντίθεση με τον Ετσεβίτ…

Μόλις μερικές ημέρες πριν ο Κιλιτσντάρογλου, σε άλλο ένα παραλήρημά του, είχε κατηγορήσει τον Ερντογάν για ελαστικότητα απέναντι στην Ελλάδα αποκαλώντας τον νταή και πως δεν κάνει τίποτα για τα νησιά »υπό κατοχή».

«Ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ είχε ανακοινώσει ότι «από αυτή την ώρα οι μονάδες μας είναι στα εδάφη της Κύπρου για να προστατέψουν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων». Είπε πως «έκαναν απόβαση στα εδάφη της Κύπρου. Τελείωσε!»

Έτσι το έμαθε όλος ο κόσμος. Εκείνη η συμπεριφορά ήταν σωστή ή η τωρινή τους συμπεριφορά είναι σωστή;», είπε αρχικά ο Κιλιτσντάρογλου.

Και συνέχισε:

«Όταν καταπατούσαν τα 18 νησιά, όταν στρατιωτικοποιούσαν τα νησιά που δεν πρέπει να στρατιωτικοποιούνται σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, όταν εγώ το 2017 στη συνάντηση του κόμματος δήλωνα «Φίλε! Γιατί δεν λες τίποτα;», κανείς δεν είπε τίποτα, ούτε έκανε κάτι και τώρα λέει «γιατί τα στρατιωτικοποιείτε;» Που ήσουν αδερφέ μου; Τώρα το έμαθες αυτό;».

Τούρκος αναλυτής για την Κω: «Στέκεται σαν το ψάρι απέναντι στο Μπόντρουμ»

Απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές στο Μπόντρουμ, απέναντι από τη Κω, και εμφανίζεται «ενοχλημένος» επειδή το νησί είναι «κάτω από τη μύτη της Τουρκίας» όπως υποστήριξε προκλητικά.

Ο λόγος για τον αναλυτή και δημοσιογράφο Χουλκί Τζεβίζογλου που μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, σε απευθείας σύνδεση με το Mπόντρουμ, αναφέρθηκε στο γειτονικό νησί της Κώ, το οποίο «στέκεται σαν το ψάρι» απέναντι στην Τουρκία.

«Βλέπω από εδώ ακριβώς απέναντι στην δεξιά μου πλευρά, υπάρχει ένα ελληνικό νησί. Βρίσκομαι απέναντι στο νησί Κω. Εμείς μιλάμε για το θέμα των νησιών που είναι στα 6 μίλια, αλλά αυτά τα νησιά που έχουν μπει στην μύτη μας, κάθε χρονιά καθόμαστε και τα κοιτάμε» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος αναλυτής, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο.

«Απέναντι μας υπάρχει το φωτεινό νησί της Κω, ένα μεγάλο νησί. Καθημερινά στις 20:00 το επιβατικό πλοίο πάει εκεί και έρχεται. Παρατηρώ τα πλοία μας και τις βάρκες, δεν μπορούν να πάνε ούτε ως την μέση της μεταξύ μας απόστασης, είμαστε δηλαδή στριμωγμένοι από το ελληνικό νησί που βρίσκεται απέναντι μας» δήλωσε.

Παρουσιάζοντας τη θέση της Κω στον χάρτη, ο Τζεβίζογλου μίλησε για ελληνικά νησιά «που έχουν μπει στη μύτη» της Τουρκίας.

«Τώρα βλέπουμε τον χάρτη. Υπάρχει το νησί της Κω που στέκεται απέναντι στην Αλικαρνασσό σαν το ψάρι. Μπορεί να λέμε πως η πατρίδα μας περιβάλλεται σε τρεις μεριές από θάλασσα αλλά στις δύο εξ αυτών τα ελληνικά νησιά έχουν μπει στην μύτη μας» κατέληξε (μετάφραση : tourkikanea.gr).

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, κάνοντας εκ νέου αναφορά στο θέμα της στρατικοποίησης των ελληνικών νησιών και το πάγιο αίτημα της Τουρκίας για την αποστρατικοποίησή τους.

https://warnews247.gr/

loading...