Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ και η φτώχεια το μέλλον σου

 

Η τέλεια παγίδα από τις ΗΠΑ στήθηκε… τώρα η Ευρώπη είναι απομονωμένη και αβοήθητη, αφού ακολουθεί το δρόμο της αυτοκαταστροφής που χάραξαν οι ηγετίσκοι της.

Ένας από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, το Freeport LNG, θα παραμείνει επ’ αόριστον κλειστό, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αυτό στις αρχές Ιουνίου.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η λειτουργία του εργοστασίου χωρίς πρόσθετα μέτρα, αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και το περιβάλλον.

Το σοβαρό της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο σταθμός είναι ένα από τα βασικά τερματικά για την εξαγωγή αμερικανικού LNG στην Ευρώπη!

Κατακαημένη Ευρώπη τι σε περιμένει!

Άφησες τις ΗΠΑ και σε έκαναν εχθρό με τον βασικό, έμπιστο και φθηνό ενεργειακό σου προμηθευτή, την Ρωσία. Σε απομόνωσαν, σε απογύμνωσαν από τον ενεργειακό σου πλούτο, στο όνομα μιας, δήθεν, κλιματικής αλλαγής και αφού σε “αρμέγουν”, χρεώνοντάς σε πανάκριβο δικό τους αέριο, τώρα σε αφήνουν με άδειες δεξαμενές και σου λένε ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τον βασικό σταθμό ανεφοδιασμού που έχουν!!! Όλα αυτά δε δείχνουν μόνο, ότι οι Ευρωπαίοι κυβερνώντες είναι απλά άσχετοι, αλλά το λιγότερο δείχνουν, ότι δρουν ενάντια στα συμφέροντα των ίδιων των λαών τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επανεκκίνηση του σταθμού μπορεί τώρα να αναβληθεί για έναν ακόμη μήνα και ο τερματικός σταθμός να ξαναρχίσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Η διακοπή παροχής του LNG από τις ΗΠΑ μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στον τερματικό σταθμό Freeport LNG, μαζί με την πρόσφατη πτώση των ροών φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τη Ρωσία, έχουν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση στις τιμές του φυσικού αερίου.

Μετά τη φωτιά που τους άναψε η πρόσφατη πυρκαγιά στον τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG Freeport στο Τέξας, που ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου, η Task Force ΕΕ/ΗΠΑ για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο, πραγματοποίησε συνάντηση στις 14 Ιουνίου, σχεδιάζοντας περαιτέρω εξαγωγές LNG των ΗΠΑ στην ΕΕ, εν μέσω αναταραχής της εμπορικής δραστηριότητας προμήθειας LNG από τις ΗΠΑ.

Μετά την είδηση ​​της παρατεταμένης διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου του Τέξας μέχρι τον Σεπτέμβριο και τη μερική μόνο λειτουργία του μέχρι το τέλος του έτους, οι τιμές του φυσικού αερίου μειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκτινάχθηκαν στα ύψη στην Ευρώπη.

Πάλι δηλαδή ο μεγάλος ζημιωμένος όλης αυτής της υπόθεσης του ενεργειακού παγκόσμιου αλαλούμ είναι η Ευρώπη.

Η σατανική “σύμπτωση” είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, με βασικές εγκαταστάσεις στη Νορβηγία να υπόκεινται σε ετήσια συντήρηση, με χαμηλές προμήθειες από τη Ρωσία, αφού αρκετοί Ευρωπαίοι αγοραστές διέκοψαν τις αγορές, επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια, με την παροχή μέσω του Nord Stream 1 να μειώνεται ακόμα περισσότερο μετά τις 16/6, εφόσον καθυστερούν οι επισκευές του αγωγού, αφού τα ανταλλακτικά δεν έρχονται από τον Καναδά, και τη Ρωσία να προειδοποιεί ότι περισσότερες καθυστερήσεις στις επισκευές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναστολή όλων των ροών προς την Ευρώπη.

Ο ενεργειακός στραγγαλισμός της Ευρώπης είναι δεδομένος και ο κίνδυνος πλέον να μην μπορέσει να γεμίσει τα αποθέματά της είναι εμφανής και η κρίση φαίνεται να μην έχει τελειωμό.

loading...