Η εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία με τους Ρώσους να νικούν στο Ντόνμπας επισπεύδουν τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

 

Μήπως τελικά η κυβέρνηση έβαλε τη χώρα στη «λάθος πλευρά της Ιστορίας»;

Η ουκρανική σύγκρουση και η αρνητική για το Κίεβο, την Δύση και την ελληνική κυβέρνηση εξέλιξή της, δημιουργεί ασφυκτικές πολιτικές συνθήκες για την ελληνική κυβέρνηση.
Πλέον φαίνεται πως υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που φθείρει σοβαρά την κυβέρνηση και μάλιστα όχι μόνο την ελληνική αλλά και τις ευρωπαϊκές όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα των γαλλικών κοινοβουλευτικών εκλογών.
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ως ο νικητής της ουκρανικής σύγκρουσης αλλά και όπως όλα δείχνουν και στο ενεργειακό παιχνίδι.
Αυτό δημιουργεί την εντύπωση στην ελληνική κοινωνία πως ο Κ.Μητσοτάκης εν τέλει έθεσε την χώρα στην «λάθος πλευρά της Ιστορίας» και μάλιστα με απόλυτο τρόπο αδιαφορώντας για το πως νιώθουν οι Έλληνες με την στάση που επέλεξε.
Αντί να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι σε Ρωσία και Ουκρανία (που θα ήταν μία λογική επιλογή) επέλεξε να έρθει σε σύγκρουση με την Ρωσία!
Όπως όλοι γνωρίζουν η «σωστή» ή η «λάθος» πλευρά στην Ιστορία εξαρτάται μόνο από ένα πράγμα: Ποιος είναι ο νικητής. Οι εξελίξεις στο Ντόνμπας δείχνουν πως ο νικητής δεν είναι η Δύση και οι συνέπειες θα γίνουν ακόμα βαρύτερες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Όσο η Ρωσία κερδίζει στο πεδίο των μαχών και παρατείνει τον πόλεμο (κάτι που θα το επιδιώξει να το κάνει) τόσο οι οικονομικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χωρών θα κατρακυλούν στα τάρταρα και φυσικά σε μία τέτοια περίπτωση αυτός που δεν αντέχει είναι αυτός που δεν διαθέτει πρώτες ύλες και ενέργεια.
Ενεργειακή κρίση, οικονομική κρίση λόγω πληθωρισμού και ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να αποφύγει και σχεδιάζει να το κάνει μέσω πρόωρων εκλογών.
Η πολιτική φθορά είναι ραγδαία και αναπόφευκτη ενώ όλα δείχνουν ότι οι τρεις αυτοί παράγοντες θα επιδεινωθούν τον χειμώνα που σημαίνει πως η κυβέρνηση θα δεχτεί μεγαλύτερες ακόμα πιέσεις.
Ο πληθωρισμός θα φθάσει στο 15%, το χρέος στα 394,5 δισεκ. το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στα 635 δισεκ. το ΑΕΠ συρρικνώνεται χωρίς να αποκλείεται και ύφεση κι όλα αυτά η ουκρανική σύγκρουση θα τα κάνει ακόμα πιο δυσοίωνα.
Στο μεταξύ μην ξεχνάμε πως 44 δισεκ. ευρώ… ως παροχές λόγω πανδημίας έγιναν «αέρας» και ακόμα κανείς δεν ξέρει πως χρησιμοποιήθηκαν.
loading...