Τραμπ: «Δεν θα έχουμε απλά ύφεση, αλλά κατάθλιψη! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για την οικονομία η νέα ΠΡΑΣΙΝΗ συμφωνία»

 O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump προειδοποίησε πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά καταστροφής και όχι απλώς ύφεσης,

μετά τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αρνητικό ΑΕΠ για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

«Βαδίζουμε προς ένα πολύ αρνητικό σημείο», είπε ο Trump σε συγκέντρωση στην Αριζόνα ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου 2022.

«Πρέπει να βάλουμε σε τάξη αυτή την κατάσταση, πρέπει να βάλουμε σε λειτουργία αυτή τη χώρα, διαφορετικά θα έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα».

Ο πρώην πρόεδρος ξεχώρισε την κατάρρευση των πραγματικών μισθών των Αμερικανών, ένα ιστορικά μειωμένο ποσοστό και την πίεση των Δημοκρατικών για τη νέα Πράσινη Συμφωνία που, όπως είπε, θα συντρίψει την οικονομική ανάπτυξη.

«Όχι ύφεση. Η ύφεση είναι ωραία λέξη. Θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την ύφεση. Θα έχουμε κατάθλιψη», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος.

Οι δηλώσεις του Trump έγιναν στον απόηχο των στοιχείων σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας τον τεχνικό ορισμό της ύφεσης (μείωση του ΑΕΠ για δύο διαδοχικά τρίμηνα).

Αλλά το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών, ο επίσημος κριτής των υφέσεων στις ΗΠΑ ορίζει την ύφεση ως «μια σημαντική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας που κατανέμεται σε όλη την οικονομία, που διαρκεί περισσότερο από μερικούς μήνες, κανονικά ορατή στην παραγωγή, την απασχόληση, το πραγματικό εισόδημα, και άλλους δείκτες».

O Trump στόχευσε τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden για την οικονομική του πολιτική, κατηγορώντας τον για την εκτίναξη του πληθωρισμού.

«Ο Biden δημιούργησε τον χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων 47 ετών. Είμαστε στο 9,1%, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερος από αυτόν».

loading...