Η Χαρούμενη Είδηση της Εβδομάδας!

 

Στη λίστα με τα καλύτερα τυριά του πλανήτη βρέθηκαν τα ελληνικά τυριά

Το Taste Atlas είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός για παραδοσιακά φαγητά και τρόφιμα από όλο τον κόσμο. Εκτός από παραδοσιακά προϊόντα, ο συγκεκριμένος οδηγός περιλαμβάνει και συνταγές από διαφορετικές χώρες και τις αξιολογήσεις τους. Τα ελληνικά τυριά πρωταγωνίστησαν στη λίστα, που συνολικά αποτελούνταν από 1.350 τυριά από όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα κατέλαβε τρεις θέλεις μέσα στην κορυφαία πεντάδα, ενώ συνολικά στη λίστα υπήρχαν 35 ελληνικά τυριά. Η χώρα μας βρέθηκε να ανταγωνίζεται χώρες με μεγάλη παράδοση και διεθνή φήμη στη γαστρονομία, όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Η λίστα αυτή εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2022 και, στην κορυφή της, βρίσκεται το τυρί Canastra, το οποίο παρασκευάζεται σε νοτιοδυτικές περιοχές της Βραζιλίας. Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από το Καλαθάκι Λήμνου και τη Γραβιέρα Νάξου – δύο τυριά δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Εντύπωση προκάλεσε στους περισσότερους ανθρώπους, το γεγονός ότι η ελληνική φέτα δεν βρίσκεται στις 50 πρώτες θέσεις των καλύτερων τυριών του πλανήτη, αλλά αρκετές θέσεις πιο χαμηλά.

Αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tasteatlas.com θα δείτε, πως μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές χώρες ή περιοχές στον χάρτη και να διαβάσετε ποια είναι τα παραδοσιακά τους προιόντα, πριν ταξιδέψετε σε αυτές.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα παρακάτω.

loading...