Τι είσαι τελικά , Εθνικιστής ή Πατριώτης ; Ποιος είναι πιο επικίνδυνος ο Γιαλαντζί Πατριώτης ή ο πατριδοκάπηλος

 Εάν δεχτούμε ότι ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ αγαπάει το δικό τους έθνος περισσότερο από τ άλλα σε τέτοιον βαθμό που να περιφρονεί ή να μισεί τους άλλους λαούς τότε , ΑΥΤΟΣ που ¨γούσταρε¨ το προπολεμικό bullying του ΝΑΤΟ σε βάρος της Ρωσίας ( ή  το αντίθετο ) λέγεται ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ και δεν παύει κι αυτός υπό την έννοια αυτή να είναι Εθνικιστής και μάλιστα ,με Ιμπεριαλιστικές τάσεις .

Εάν δεχτούμε ότι πατριωτισμός είναι το αίσθημα αγάπης και αφοσίωσης του ατόμου σε μια πατρίδα, η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, η περηφάνια για ό,τι πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος γι αυτόν , τότε ο πατριωτισμός εν περιέχει ένα προαπαιτούμενο που χωρίς αυτό ο φορέας του , δεν θα λέγονταν πατριώτης . Ποιο είναι αυτό ; Η  υποχρέωση να κάνει με ειλικρίνεια  ό,τι μπορεί για να αλλάξει προς το καλύτερο ό,τι πρέπει να αλλάξει υπέρ αυτού που στο μυαλό του ονομάζει πατρίδα.

Εδώ όμως έχει παρεισφρήσει ένα μεγάλο λάθος που πρέπει ν αναγνωριστεί.  Θεωρούμε ότι ο Εθνικισμός είναι επιθετική στάση και ο Πατριωτισμός αμυντική. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ !!

Εάν το αίσθημα αγάπης και αφοσίωσης του ατόμου σε μια πατρίδα, η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, η περηφάνια για ό,τι πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος γι αυτόν , είναι μέσο , προσχηματικό ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες που δεν προάγουν το συμφέρον της πατρίδας , τότε έχουμε να κάνουμε με Γιαλαντζί πατριώτες .

Όταν επιπλέον προάγουν την ιδιοτέλεια του φορέα του πατριωτισμού , τότε έχουμε πατριδοκαπηλία, ενώ , όταν προάγουν τα συμφέροντα εκείνων που έστω και δυνητικά θα μπορούσαν έτσι να στραφούν κατά της πατρίδας , τότε έχουμε ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

Η διαβάθμιση είναι ξεκάθαρη !

Βασική προϋπόθεση όμως όλων των ανωτέρων , είναι να υπάρχει πατρίδα . Χωρίς πατρίδα δεν έχουμε συμμαχίες αλλά έχουμε ενσωματωθεί , δεν μπορούμε να συνάψουμε διεθνής συμβάσεις αφού δεν θα υπάρχουμε ως συμβαλλόμενα μέρη , δεν θα έχουμε ταυτότητα αφού δεν θα έχουμε όνομα , δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε αφού δεν θα έχουμε μέλλον . 

Τόσο απλά !!

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση οι Έλληνες  βρίσκονται στην 8η θέση με 54% των πολιτών να απαντούν θετικά στο ερώτημα ¨ στο κατά πόσο θα πολεμούσαν για την πατρίδα τους ¨

Τόσο καλά !

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΚΗΣ (Hellas) 

loading...