ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΣΑΝΤΑΛΟ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ..

 Μιλούσε στην τραγικά άδεια αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου

Σε τόση υπόληψη τον έχουν.

Κατάλαβαν πως πρόκειται περί Μέγα πολιτικού ΑΛΗΤΗ.

Του Πάνου Καλουδά – Δημοσιογράφου

…ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 

…Χθές η ιστορία κατέγραψε, την πιο θλιβερή εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού. Με την περιφρόνηση, να τον στεφανώνει από όλη τη Ευρώπη. Τον θυμό και την δυσφορία τους έδειξαν, με την απουσία τους, οι εκπρόσωποι του ευρωκοινοβουλίου, στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καθώς του γύρισαν την πλάτη. Αφήνοντας τον χθές, να μιλάει μέσα σε μία τραγικά άδεια αίθουσα. Παρά τα σχέδια που υπήρξαν από την Αθήνα, για μια εμφάνιση με τα ηγετικά χαρακτηριστικά του…”λαοπρόβλητου”.

Θυμωμένοι οι λιγοστοί παρόντες, έδιναν έμφαση, στην μοναξιά του απολογούμενου. Έτσι, με τον πλέον καθοριστικό τρόπο, αποτυπώνεται, φωναχτά πιά, η απομόνωση του πρωθυπουργού. Και η οργή, όλου του πολιτικού φάσματος της Ευρώπης, για τον τρόπο που κυβερνάει τρία χρόνια τώρα, την Ελλάδα. Μια εικόνα που περνάει πολλαπλά μηνύματα, απέναντι στην άθλια πολιτική διαχείριση, του κυρίου αυτού. Ένα καθόλου φιλικό κλίμα, υποδέχτηκε την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Που χθες απολογείτο στο Στρασβούργο, για την φίμωση που έχει υποστεί ο Ελληνικός τύπος, στα χρόνια της διακυβέρνησης του. Με αστεία επιχειρήματα και στριμωγμένος στη γωνία, από τους λιγοστούς παρευρισκόμενους, προσπάθησε να αρνηθεί, την εμπλοκή του στην αθλιότητα που παρουσιάζει σήμερα ο τύπος στην χώρα μας. Ξέχασε την εξαγορά που έγινε, με την θλιβερή Λίστα Πέτσα. Κι όλες τις υπόλοιπες λίστες της ντροπής. Ξέχασε το πως λειτουργεί σήμερα ο τύπος, στη χώρα άλλοτε, της ελευθεροτυπίας. Ξέχασε και το επί 24ωρου βάσεως, λιβανιστήρι υπέρ της κυβέρνησης από το 98% των λαδωμένων Μέσων Ενημέρωσης. Για να αντιμετωπίσει τα επιχειρήματα και τις αλήθειες των ξένων και των Ελλήνων ευρωβουλευτών, που ήταν παρόντες, άνοιξε και έδειξε 2 (!!!) εφημερίδες που τον αντιπολιτεύονται. Η μια ήταν η “Αυγή” κομματικό φύλλο. Και η άλλη ήταν η “Δημοκρατία” Που πάσχιζε με νύχια και με δόντια, ο κύριος αυτός, να την κλείσει, για τη θέση που είχε στο θέμα της “Novartis” Μέσα σε δέκα ντουζίνες φιλοκυβερνητικών φύλλων, βρήκε την κομματική “Αυγή”, να εμφανίσει ως άλλοθι και την “Δημοκρατια” Ξεχνώντας το τηλεοπτικό σόου… Που μόνο τα κυβερνητικά δελτία τύπου πια διαβάζουν. Φυσικά ο κύριος  αυτός για μια φορά ακόμα γελοιοποιήθηκε. Δείχνοντας ακόμα πιο φωναχτά, την ελαχιστότητα του. Πέρα από το θέμα της Ελευθερίας του Τύπου που γι αυτό εγκαλείτο, οι λιγοστοί παρόντες χθες, του έθεσαν και σειρά ζητημάτων, για την φοβερή ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα. Για την κακή διαχείριση στο θέμα της ενέργειας Με την βιαστική κατάργηση των λινιτικών μέσων. Του έθεσαν θέμα, για το ξεπούλημα της χώρας. Και για πολλά ακόμα που άπτονται της κάκιστης, όπως έχει χαρακτηριστεί, κυβερνητικής διαχείρισης. Εκεί όμως που πραγματικά δόθηκε εκ μέρους του, η έννοια του απολογούμενου, του στριμωγμένου, ήταν στο θέμα της Ελευθερίας του Τύπου. Και στον στραγγαλισμό των ελευθεριών του λαού. Ενος λαού που γέννησε και μεταλαμπάδευσε, την ελευθερία, τη δημοκρατία,  τον αλληλοσεβασμό.

Σήμερα ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει στη βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Γύρω από τα θέματα που ταλανίζουν το λαϊκό νοικοκυριό. Και τους Έλληνες πολίτες Στην πρώτη φωτογραφία ή χθεσινή εικόνα του ευρωκοινοβουλιου, την ώρα που ο πρωθυπουργός απαντούσε στα ερωτήματα. Προσπαθώντας να σώσει τα ασυμμάζευτα.

loading...