Η Ουκρανία απειλεί την Ελλάδα με… κυρώσεις (!) γιατί Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν νόμιμα πετρέλαιο & φ.α. της Ρωσίας!

H Ουκρανία προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα με την οποία «απαιτεί εξηγήσεις» επειδή επτά ελληνικές εταιρείες, βασικά εφοπλιστικές, δραστηριοποιούνται στην… Ρωσία!

Στο κείμενο του διαβήματος η Ουκρανία απείλησε την Ελλάδα ακόμα και με… επιβολή κυρώσεων!

Πού και να μην είχε καταστραφεί δηλαδή η Ελλάδα από τις κυρώσεις και τις αντικυρώσεις στη Ρωσία προς χάριν των νεοναζί του Ζελένσκι.

Αλλά αυτό είναι το θράσος των… μελλοθάνατων στιλ «Ζελένσκι». Να απειλούν τον ελληνικό λαό οι δολοφόνοι και οι έμποροι ναρκωτικών του ουκρανικού καθεστώτος!

Σε πλήρη σύμπνοια με το καθεστώς Ζελένσκι τα ουκρανικά ΜΜΕ επιτίθενται στην Ελλάδα και κατηγορούν τους Έλληνες που έχουν στενάξει από τις οικονομικές συνέπειες των κυρώσεων στην Ρωσία: Καύσιμα πανάκριβα, τρόφιμα πανάκριβα, πληθωρισμός στα ύψη και από τους, ως «αυτοί που εφοδιάζουν τον Β.Πούτιν».

Είναι γεγονός ότι συγκεκριμένοι Έλληνες εφοπλιστές (είναι μεταξύ άλλων και οι εταιρείες του Γιάννη Αλαφούζου, Ανδρέα Μαρτίνου, Νίκου Τσάκου, Παντελή Κολλάκη, Γιώργου Οικονόμου, Βαγγέλη Μαρινάκη, Αγγελικής Φράγκου, Νικόλα Ιγγλέση και άλλων.) εκτελούν συμβόλαια που δεν παραβαίνουν, όμως κανένα διεθνή νόμο ή κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Παρ’όλα αυτά οι Έλληνες εφοπλιστές χαρακτηρίζονται ως «οι κύριοι αιμοδότες της ρωσικής οικονομίας και συνεργάτες στις δολοφονίες παιδιών από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις»…

Προφανώς αυτά που βάζουν οι Ουκρανοί στις αποθήκες όπλων ως «ανθρώπινες ασπίδες»

Η συνέχεια ήταν άκρως αστεία: Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ο Ν.Δένδιας που έχουν βαρεθεί οι Έλληνες να τον ακούν να επιτίθεται στη Ρωσία και να στηρίζει τους νεοναζί του Κιένου, κάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτής στην Αθήνα, Σεργκέι Σουτένκο για να δώσει εξηγήσεις.

Και ο Ουκρανός πρεσβευτής απάντησε ότι «Εκτελεί εντολές της ουκρανικής κυβέρνησης»!

Δηλαδή του Ζελένσκι, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε καλέσει να μιλήσει στην Βουλή και εμφάνισες τους νεοναζί του Αζόφ από το Azovstal ως «Κider-έκπληξη»!

Στην ίδια κυβέρνηση που στέλνει στην Ουκρανία τα υπερπολύτιμα BMP-1 που αποσύρει από τα ελληνικά νησιά, ενώ ήδη τους έχει στείλει τις πολύτιμες ρουκέτες των 122 χλστ., τους FIM-92 Stinger, τα αντιαρματικά όπλα RPG-18 και ποιος ξέρει τι άλλο…

Από την απαγόρευση να πλέουν εκτός Ρωσίας τα πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ωφελημένοι είναι οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι έσπευσαν να κλείσουν συμφωνίες για να μεταφέρουν κυρίως πετρέλαιο από τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα προς τις ευρωπαϊκές χώρες και την Άπω Ανατολή.

Οι Έλληνες εφοπλιστές ασφάλισαν με αυξημένα ασφάλιστρα τα δεξαμενόπλοια έναντι των κινδύνων πολέμου και με εξαπλάσιο ναύλο προσφέρθηκαν να αποτελέσουν τον θαλάσσιο μεταφορέα και να τροφοδοτήσουν όλα τα λιμάνια του κόσμου με ρωσικό πετρέλαιο.

Εκτιμάται ότι περίπου 80 με 100 ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια εκτελούν μεταφορές καυσίμων από τη Ρωσία προς τα λιμάνια της Ευρώπης.

loading...