Η ΧΡΥΣΗ ΧΗΝΑ ΤΗΣ “ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ”

ΞΟΔΕΨΑΝ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΟΝ ΜΟΛΥΝΑΝ, ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ…ΣΩΣΟΥΝ!!!


Γράφει ο Norman Rogers
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η επιστήμη του κλίματος ήταν μια σκοτεινή και ασήμαντη γωνιά του ακαδημαϊκού χώρου μέχρι που οι καθηγητές στάθηκαν τυχεροί με την

υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Η ιδέα της υπερθέρμανσης του πλανήτη προφανώς βρήκε σπίθα στα κυβερνητικά και δημοσιογραφικά κατεστημένα και πήρε φωτιά. Τα χρήματα και η επιρροή πλημμύρισαν από την Ουάσινγκτον στον ακαδημαϊκό χώρο.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του το 1961, ο πρόεδρος Dwight D. Eisenhower προειδοποίησε ότι η επιστημονική-τεχνολογική ελίτ δεν εξαρτάται από τις κρατικές επιχορηγήσεις. 

Ο Αϊζενχάουερ φοβόταν ότι η ελίτ θα χρησιμοποιούσε την επιρροή και την τεχνογνωσία της για να διαστρεβλώσει τη δημόσια πολιτική προς όφελός της. 

Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μόνο μία από τις πολλές τρέχουσες επιστημονικές απάτες που ενισχύουν την ευημερία των επιστημόνων και των γραφειοκρατών που προωθούν τις απάτες.

Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, η αυξανόμενη ροή μεγάλου χρήματος από την Ουάσιγκτον συνέβαλε στη σταδιακή αλλαγή του χαρακτήρα των ερευνητικών πανεπιστημίων. Το χρήμα έγινε πιο σημαντικό από την επιστήμη. 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι που επικεντρώνονταν στο χρήμα και την εξουσία αυξήθηκαν σε αριθμό και έγιναν κυρίαρχοι. Αυτή η αλλαγή του χαρακτήρα καταγράφηκε σε ένα σημαντικό δοκίμιο του επιστήμονα του ΜΙΤ Richard Lindzen.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη παρείχε στους καθηγητές και τους ακαδημαϊκούς διαχειριστές μια χρυσή χήνα της επιστήμης της σαβούρας. Ήταν αποφασισμένοι να εμποδίσουν οποιονδήποτε να σκοτώσει τη χήνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...