ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ




Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Στις 20 Ιουνίου 2022 η αυτοδιοικητική παράταξη του Γιάννη Σγουρού “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” ανακοινώνει ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στις εκλογές του Οκτωβρίου 2022 ως ανεξάρτητη παράταξη, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομα της παράταξης! Ειδικότερα η ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης του Γιάννη Σγουρού λέγει:

«Λάβαμε την απόφασή μας προσβλέποντας στην δημοκρατική ενότητα, την κινητοποίηση των ενεργών πολιτών και την αφύπνιση ζωντανών δυνάμεων για να υποστηριχθεί η πολιτική μας πρόταση που βάζει την κοινωνία πάνω από τα κόμματα, χωρίς προϋποθέσεις.

Τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανόμενης και της προηγούμενης διοίκησης, δεν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες των πολιτών για αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματά τους. Ακόμη, εκτός από την κακοδιοίκηση και τη σπατάλη πόρων, φυσικά φαινόμενα όπως – πλημμύρες, χιονοπτώσεις, πυρκαγιές – στερεά και υγρά απόβλητα και μαζί η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η απουσία της διοίκησης ταλανίζουν την Αττική.

Η Παράταξή μας διαθέτει την εμπειρία, την ικανότητα, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διάθεση να καταστήσει την Αττική ηγέτιδα με βάση τον νόμο του Καλλικράτη και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες που μπορεί να υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής με χρηστή και προοδευτική διοίκηση με συστηματική εργασία, σχέδιο και κυρίως με όραμα.»!

Μια μεστή, αλλά τόσο ουσιαστική ανακοίνωση, όπου σε 15 σειρές λέγονται τα κακώς πεπραγμένα της Διοίκησης Δούρου και της Διοίκησης Πατούλη! Αλλά υπενθυμίζει στους πολίτες πως ψηφίζοντας κομματικά – το 2014 τη Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 2019 τον Πατούλη της ΝΔ – το μόνο που επετεύχθη ήταν “κακοδιοίκηση, σπατάλη πόρων, μη αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων, όπως, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, πυρκαγιές! Ταυτόχρονα με την απουσία των δυο διοικήσεων, όλα αυτά τα χρόνια που δημιούργησαν ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους πολίτες!

Είναι λοιπόν η ώρα, οι πολίτες της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Ελλάδος, να αποτινάξουν από πάνω τους τις κομματικές ταμπέλες, να πούνε όχι στον εκλεκτό της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσουν τον άνθρωπο εκείνο που νοιάστηκε και εργάστηκε για το καλό των πολιτών και όχι για να ικανοποιήσει τους κομματανθρώπους που πάνω από το συμφέρον των πολιτών βάζουν πάντα το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον!

Γιάννης Σγουρός: Δούλεψε και δουλεύει για το καλό του λαού, και όχι “δουλεύοντάς τον”…

Ο Γιάννης Σγουρός πορεύθηκε στα 20 χρόνια της αυτοδιοικητικής του δράσης χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς επιχειρηματικούς χορηγούς, οι οποίοι χειραγωγούν τους υποψηφίους (αγοράζοντας τις εκλογές) Περιφερειάρχες και στη συνέχεια ζητούν τον έλεγχό τους με τα ανταποδοτικά προς αυτούς οφέλη!

Ο Γιάννης Σγουρός δυο φορές Νομάρχης (2002-2010) και μια φορά Περιφερειάρχης (2010-2014), παρουσίασε τεράστιο έργο, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα!

Στις εκλογές του 2014 έχασε από τη Ρένα Δούρου, αφήνοντας στο περιφερειακό ταμείο πλεόνασμα 350+ εκ. ευρώ, χωρίς να επιβαρυνθεί έστω και ένα ευρώ ο φορολογούμενος πολίτης, σε Μνημονιακά σκληρά χρόνια!

Ο Γιάννης Σγουρός έχασε και στις εκλογές του 2019, ωστόσο παρέμεινε μαχητής στο ταμπούρι του! Δεν εγκατέλειψε την Περιφέρεια της Αττικής! Αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται από τη θέση της αντιπολίτευσης, με ουσιαστική και εποικοδομητική προσφορά!

Δεν άκουσε τις σειρήνες των κομμάτων Εξουσίας προκειμένου να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή! Παρέμεινε “εραστής” της Περιφέρειας Αττικής!

Ο Γιάννης Σγουρός 20 χρόνια δουλεύει για το καλό των πολιτών της Αττικής, δεν δέχτηκε να “δουλέψει” τον κόσμο προς χάρη των κομματαρχών και των επιχειρηματιών φίλων τους!

Γι΄ αυτό πρέπει να στηριχτεί η νέα προσπάθεια στην Περιφέρεια Αττικής του Γιάννη Σγουρού το 2023, μπας και γλυτώσουμε από τα πολιτικά πιράνχα, που “κατατρώγουν τις σάρκες του λαού τις Αττικής”!

Θορύβησε τα κόμματα η ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού…

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί, στα κομματικά Επιτελεία Εξουσίας, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο, που αποσκοπούν σε μεγάλα οφέλη από έργα της Περιφέρειας Αττικής, και οι οποίοι έχουν χάσει τον ύπνο τους με την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της ανεξάρτητης καθόδου διεκδίκησης της Περιφέρειας Αττικής από το Γιάννη Σγουρό!

Αφού ο Γιάννης Σγουρός αφουγκράζεται την οργή του λαού από την ελλειμματική διακυβέρνηση της Περιφέρειας στη διοίκηση, τόσο της Ρένας Δούρου, όσο και αυτής του Γιώργου Πατούλη!

Είναι σίγουρο ότι ο Γιάννης Σγουρός εμπνέει ήδη πολίτες που στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ!

Όσον αφορά το κόμμα καταγωγής του Γιάννη Σγουρού, το ΠΑΣΟΚ, εκεί ήδη υπάρχει μάχη χαρακωμάτων! Αφού πολλοί είναι εκείνοι που προτείνουν και προτρέπουν τον Πρόεδρο του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη, να στηρίξει την υποψηφιότητα του μπαρουτοκαπνισμένου, τίμιου και ηθικού Γιάννη Σγουρού, διαφορετικά το Κίνημα θα διασπαστεί, εάν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023!

Άρχισαν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση…

Έτσι, εδώ και πολύ καιρό έχουν ξεκινήσει τα όργανα από Συστημικά Μέσα, αποδόμησης της αντρίκιας ανακοίνωσης του Γιάννη Σγουρού!

Τελευταίο “χτύπημα” από την εφημερίδα “Παραπολιτικά” στις 9 Ιουλίου 2022!

Η εν λόγω εφημερίδα – γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων – μας λέγει, πως:

«“Άκυρο” σε Σγουρό από την Χαριλάου Τρικούπη – Νέο πρόσωπο για την Περιφέρεια Αττικής θα βγάλει μπροστά το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ!
Δεν φαίνεται να του βγαίνει του Γιάννη Σγουρού η κίνησή του να ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, η οποία από πολλούς εκλήφθηκε ως απεγνωσμένη προσπάθεια άσκησης πίεσης στην Χαριλάου Τρικούπη!
Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, έχει λάβει εδώ και καιρό την απόφαση να βγάλει μπροστά ένα νέο πρόσωπο για το Λεκανοπέδιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Πάντως, για τον Γιάννη Σγουρό υπάρχει πάντα και το αποκούμπι του ΣΥΡΙΖΑ!
Όμως αυτό το προβοκατόρικο κείμενο απλά πεισμώνει – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – τον Γιάννη Σγουρό, αφού “όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια”!

Υπάρχει και άλλη ενημέρωση…

Όμως υπάρχει και άλλη ανάγνωση! Όπως το άρθρο του κ. Κρικόρ Τσακιτζιάν στο ειδησεογραφικό πόρταλ “politispress”, ο οποίος μας καταθέτει τα παρακάτω:

«Φιλικοί κύκλοι προς την κυβέρνηση, προσπαθούν να διαψεύσουν με κάθε τρόπο τη στήριξη του κ. Γιάννη Σγουρού από το ΠΑΣΟΚ. Διαρρέουν φήμες σε φιλικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο κ. Γιάννης Σγουρός εκβιάζει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη του, για να είναι ξανά υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα διαρρέουν ότι το παίζει σε διπλό ταμπλό και φλερτάρει και με το ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς κάτι φοβούνται με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και προσπαθούν να προκαλέσουν ρωγμές στη σχέση του κ. Σγουρού με το κόμμα του, αλλά αυτό όπως φαίνεται είναι κομματάκι δύσκολο.

Όπως μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές, ο κ. Γιάννης Σγουρός θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με δόξα και τιμή και κάθε επισημότητα. Όλα όμως θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια και να παραπληροφορήσουν, το σίγουρο είναι ότι ο κ. Σγουρός θα είναι υποψήφιος για Περιφερειάρχης Αττικής, ο κόσμος να χαλάσει.»!

Ποιος φοβάται τον Γιάννη Σγουρό;

Με αυτόν τον τίτλο αναφέρεται το ειδησεογραφικό πόρταλ “anoixtoparathyro” στον Γιάννη Σγουρό, πριν από δυο-τρεις ημέρες:

«Λίγες μέρες αφότου ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, κάποιοι φαίνεται ότι θορυβήθηκαν στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο.

Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα εμφανίζουν την υποψηφιότητά του κομμένη ήδη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλα εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει βρει ήδη άλλο υποψήφιο, ο οποίος όμως φαίνεται ότι δεν το γνωρίζει και κάνει like στην… υποψηφιότητά του Γιάννη Σγουρού.

Γιατί όμως επείγονται τα φιλοκυβερνητικά μέσα να αποδυναμώσουν μια υποψηφιότητα μόλις ανακοινώθηκε και μπορεί να έχει την υποστήριξη και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία;

Είναι φανερό πως ο Γιάννης Σγουρός με 17,5% στις προηγούμενες εκλογές – έναντι 19% της Ρένας Δούρου θα είχε κερδίσει τον Πατούλη στον δεύτερο γύρο.

Όπως θα κερδίσει όποιον υποψήφιο επιλέξει η Νέα Δημοκρατία αν περάσει στον δεύτερο γύρο ως η πρόταση που μπορεί να ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις και να αποσπάσει ψήφους και από στρατόπεδο του Πατούλη.

Για το ΠΑΣΟΚ άλλη υποψηφιότητα, απέναντι στον Γιάννη Σγουρό, θα πατώσει. Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι μια ευκαιρία να μην επαναλάβει τα λάθη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Να αποδείξει δηλαδή, πως πιστεύει στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων όχι μόνο σε μια “κυβέρνηση” ευθύνης, αλλά εκεί που θάπρεπε να είναι αυτονόητη – στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα.

Τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα από την πλευρά του φιλοκυβερνητικού τύπου δείχνουν πόσο φοβάται η Νέα Δημοκρατία την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού, ώστε να θέλει να τον βγάλει από τη μέση.

Μια δημοσκόπηση πρόσφατη, έδειξε πως δεν συγκεντρώνει πλέον το 17,%, αλλά το 22% με τον Πατούλη… τρίτο.

Που σημαίνει πως ο πιστός στην αυτοδιοίκηση Γιάννης Σγουρός – που δεν εγκατέλειψε ακόμα κι όταν πέρασε στην αντιπολίτευση – είναι ο μόνος που μπορεί να υλοποιήσει την υπόσχεση “να ξαναπάρουν οι πολίτες την Περιφέρεια Αττικής πίσω”.»!

Έργα Σγουρού και καμαρώνουν που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη…

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το Κορωπί για να ελέγξει το έργο Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων, που προβλέπεται να ακυρώσει 20/25 χιλιάδες βόθρους!

Ο Πρωθυπουργός μεταξύ των άλλων, συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως είναι ικανοποιημένος από την πρόοδό αυτού του αναπτυξιακού έργου!

Γνωρίζει ωστόσο, πως αυτό το τεράστιο ομολογουμένως έργο, είναι έργο του Γιάννη Σγουρού; Όπως βεβαίως και πολλών άλλων έργων της Περιφέρειας Αττικής!

Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πως η σύμβαση προέβλεπε προϋπολογισμό 110 εκ. ευρώ και σήμερα έχει εκτιναχτεί;

Γνωρίζει πως η διοίκηση Γιάννη Σγουρού ξεπέρασε 42 νομικές εμπλοκές;

Γνωρίζει πως το έργο προβλεπόταν να ολοκληρωθεί το 2016 και ακόμη ολοκληρώνεται; Και νιώθει ικανοποιημένος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;

Αλλά είπαμε, ο Γιάννης Σγουρός έχει έρωτα με την Περιφέρεια Αττικής!

Έτσι δεν ακούει όλες εκείνες τις φωνές, που του λένε να κατέλθει επικεφαλής κινήματος στην κεντρική πολιτική σκηνή για να σαρώσει!

Τότε να δεις τα κομματικά επιτελεία τι πανικό θα επιδείξουν! Τότε να δείτε τους Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη να ξεπερνούν σε τρέξιμο τον αείμνηστο και αγαπημένο μας Θανάση Βέγγο!!

loading...