Δημοσίευμα προβλέπει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ στις ΗΠΑ

 Οι ΗΠΑ θα χάσουν στον νέο ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία λόγω της διάσπασης της κοινωνίας – Daily Shincho

Η ουκρανική κρίση έχει πάρει τη μορφή ενός πολέμου με αντιπροσώπους μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, αλλά η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Αμερική εγείρει φόβους ότι η χώρα μπορεί να μην βγει νικήτρια από τη μάχη, γράφει το ιαπωνικό περιοδικό, Daily Shincho.

Και συνεχίζει:

Από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι διεθνείς τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, οδηγώντας σε αύξηση του παγκόσμιου πληθωρισμού.

Το κόστος ενός κυβικού μέτρου φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 8 φορές λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον των προμηθειών από τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, η επανάσταση του σχιστολιθικού φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψε στη χώρα να ενισχύσει τη θέση της – οι τιμές του αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου έχουν φτάσει στο μέγιστο 10 ετών.

Ωστόσο, ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει την έκβαση του «νέου ψυχρού πολέμου» είναι η εσωτερική σταθερότητα. Επιπλέον, αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίσει να ελέγχει τις διαδικασίες στην κυβέρνησή του, το χάος στις εσωτερικές υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απλά εκπληκτικό.

Η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο – εντός 30%, και το δικαστικό σώμα των ΗΠΑ, το οποίο ιστορικά διατηρεί σταθερότητα ακόμη και ενόψει της δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, έχει αντιμετώπισε ισχυρές ανατροπές. Έτσι, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου κατά του δικαιώματος των γυναικών να κάνουν έκτρωση προκάλεσε κοινωνική ένταση. Πάνω από το 60% των Αμερικανών αντέδρασαν αρνητικά στην απόφαση και υπάρχει πιθανότητα η δυσπιστία προς την κυβέρνηση να φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο.

Η καθηγήτρια πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Μπάρμπαρα Γουόλτερ προειδοποίησε ότι η απειλή του εμφυλίου πολέμου αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο τον Ιούνιο επιβεβαίωσαν τους φόβους της. Η πλειοψηφία των Αμερικανών είπε ότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη και ακολουθεί αντιλαϊκή πολιτική και όταν ρωτήθηκε αν ο λαός θα σηκώσει τα όπλα εναντίον της κυβέρνησης στο εγγύς μέλλον, το 28% απάντησε θετικά».

loading...