Άρθρο-ΚΟΛΑΦΟΣ από τους ΝΥΤ για τον ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ Μπάιντεν: «Συχνά μπλέκει τα πόδια του και σκοντάφτει στον Λευκό Οίκο»

 Στα 79 του, ο Μπάιντεν δοκιμάζει τα όρια ηλικίας και προεδρίας – The New York Times

Παρά την ανακοίνωση του Μπάιντεν για την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για μια νέα θητεία, η ηλικία του γίνεται όλο και πιο άβολο θέμα για την ομάδα του και το Δημοκρατικό Κόμμα, γράφουν οι New York Times.

Σε μόλις ενάμιση χρόνο της προεδρίας του, ο Μπάιντεν είναι ήδη ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν στο τέλος της δεύτερης θητείας του.

Εάν ο Μπάιντεν επανεκλεγεί το 2024, τότε, στην ουσία, ο Μπάιντεν θα «δοκιμάσει τα όρια ηλικίας και προεδρίας» ζητώντας από τον λαό να εκλέξει έναν ηγέτη 86 ετών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήδη ότι οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος και ορισμένοι πολιτικοί μεταξύ των Δημοκρατικών έχουν ήδη αρχίσει να δηλώνουν ανοιχτά ότι ο Μπάιντεν δεν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν αναγνωρίσει ότι ο Μπάιντεν φαίνεται μεγαλύτερος από ό,τι πριν από μερικά χρόνια, είναι λιγότερο ενεργητικός από πριν και χρειάζεται να τον φροντίζουν κατά καιρούς.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης, ο Μπάιντεν συχνά μπερδεύει τα πόδια του στο πάτωμα, σκοντάφτει κατά τη διάρκεια δημόσων εμφανίσεών του και οι βοηθοί του περιμένουν με κομμένη την ανάσα για να δουν αν μπορεί να ολοκληρώσει την ομιλία του χωρίς λάθη.

loading...