Απειλή για το πολίτευμα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σύμφωνα με την κυβέρνηση;;;

 Το σωματείο των υγειονομικών υπέρ δημοκρατίας και ελευθερίας (ΣΥΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για τα χθεσινά αδιανόητα γεγονότα έξω από την οικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όπου συνολικά προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ γύρω στους 40 υγειονομικούς!

Το ενδιαφέρον σε όλα αυτά είναι πως τους πήγαν στο τμήμα προστασίας κράτους και πολιτεύματος της ΓΑΔΑ, δηλαδή τους θεωρεί η κυβέρνηση απειλή για την… Δημοκρατία.

Ακολουθεί ανακοίνωση των υγειονομικών:

«Μία μισάωρη επίσκεψη έξω από την οικία του πρωθυπουργού το απόγευμα της Πέμπτης 7/7, στάθηκε ικανή αφορμή ώστε να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα προστασίας κράτους και δημοκρατικού πολιτεύματος, περί τους 40 συναδέλφους υγειονομικούς, μέλη του δικτύου των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας από 30 νοσοκομεία και ΕΚΑΒ Αθήνας και μέλη του σωματείου των υγειονομικών υπέρ δημοκρατίας και ελευθερίας (ΣΥΔΕ).

Οι συνάδελφοι για άλλη μια φορά, στο διάστημα των δέκα μηνών που τελούν σε αναστολή επειδή είχαν το σθένος να αντιταχθούν στον ολοκληρωτισμό που επιβάλλεται με εργαλείο την ιατρική, θέλησαν με αυτή την ακτιβιστική δράση, απολύτως ειρηνικά να επιστήσουν την προσοχή στους πολίτες, ότι το “επιτελείο” του κυρίου Μητσοτάκη εργάζεται μεθοδικά μεταξύ άλλων επάνω στο σχέδιο της πλήρους διάλυσης και της καθολικής ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων μας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε συλλήψεις για παρακώλυση κυκλοφορίας και για απείθεια κατά της αρχής.

Και οι δύο κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Οι υγειονομικοί που διαμαρτύρονται εδώ και δέκα μήνες έχοντας στο δυναμικό τους αμέτρητες πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας, δεν έχουν κλείσει ποτέ δρόμους χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές. Οι απειλές της αστυνομίας για συλλήψεις έξω από την οικία του πρωθυπουργού, απαντήθηκαν από τους υγειονομικούς με καθιστική διαμαρτυρία στις παρυφές του οδοστρώματος, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στα πολυάριθμα βίντεο που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο.

Για το θέμα της απείθειας περιμένουμε διευκρινίσεις από την αστυνομία, εφόσον οι υγειονομικοί μετά τη λήξη της ειρηνικής συγκέντρωσης, το μόνο που έκαναν ήταν να επιβιβαστούν σε πούλμαν για την επιστροφή τους, το οποίο πούλμαν όμως ποτέ δεν έφτασε στον προορισμό του, αλλά αφού συνοδεύτηκε για ένα τμήμα της πορείας του από αστυνομικές δυνάμεις, ακινητοποιήθηκε τελικά μπροστά από την αστυνομική διεύθυνση Αττικής… Στάση ΓΑΔΑ.

Εναντίον των συναδέλφων κινήθηκε η αυτόφορη διαδικασία και θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Η μαζική απαγωγή και οι αυθαίρετες συλλήψεις πολιτών που αντιστέκονται με όλα τα νόμιμα μέσα εναντίον της κρατικής ασυδοσίας και της ωμής καταστολής, πόσο μάλλον όταν αφορούν στην αφρόκρεμα του επαγγελματικού κόσμου- τους υγειονομικούς, σε μία προεκλογική περίοδο, καθόλου δεν ευνοούν την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τραγικό λάθος αν θεωρεί ότι με τέτοιες πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως σε κράτος μαφιόζων, μπορεί να κάμψει το ηθικό ανθρώπων που έχουν ταχθεί πλέον υπέρ της αέναης αντίστασης, όχι επειδή αυτή η κατάπτυστη κυβέρνηση τους τα έχει στερήσει ήδη όλα και δεν έχουν κάτι να χάσουν, αλλά επειδή διαχρονικά υπήρχαν και πάντοτε θα βρίσκονται άνθρωποι μιας κοπής που δεν την κατανοεί το σύστημα, οι οποίοι θα πολεμούν την αδικία μέχρις εσχάτων.»

Αναμένουμε άμεσα τη σαφή τοποθέτηση όλων των κομματικών ηγεσιών επί της ενέργειας του τρομο-κράτους Μητσοτάκη εναντίον των συναδέλφων υγειονομικών και την καταδίκη της ενέργειας αυτής χωρίς περιστροφές».

loading...