ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ


 

Υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν από πόνο στις αρθρώσεις, ανεξαρτήτως αν η αιτία είναι η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, κάποιος τραυματισμός, η ποδάγρα, η φυσιολογική φθορά του χρόνου και άλλες αιτίες.


Υπάρχουν γνωστά φυσικά αντιφλεγμονώδη συστατικά όπως η κουρκουμίνη, το μέλι και το αρπαγόφυτο που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, αλλά υπάρχει ένα ακόμα, λιγότερο δημοφιλές τρόφιμο, που μπορεί να κάνει θαύματα.... είναι η ζωική ζελατίνη!


Η ζωική ζελατίνη γίνεται από το καθαρό δέρμα μοσχαριών - χοίρων. Η ζελατίνη ανήκει στα πηκτικά μέσα. Μπορούμε να τη χρησιμοπιήσουμε στην μαγειρική καθώς και στην ζαχαροπλαστική για να πήξει υγρά μείγματα όπως κρέμες και σάλτσες, ενώ, ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορεί να μας δώσει και πιο ”σταθερά” μείγματα, όπως ζελέ φρούτων.


Η ζωική ζελατίνη αναφέρεται στο κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη, η οποία αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου της πρωτεϊνών του σώματος και πάνω από το το 75% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα.


Έχει σημαντικό ρόλο στη δόμηση του σώματος διότι είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων των αρθρώσεων, αλλά και των οστών.


Η συνταγή έχει ως εξής (πόσιμο κολλαγόνο):


Για ένα μήνα απαιτούνται 150 γρ. βρώσιμης βοδινής οι χοίρων ζελατίνης. Το βράδυ ρίξτε 5 γρ. ζελατίνης (σε δύο επίπεδα κουταλάκια του γλυκού) και ένα τέταρτο φλιτζάνι κρύο (από το ψυγείο) νερό. Ανακινείστε καλά και αφήστε το να σταθεί μέχρι το πρωί (εκτός ψυγείου). Η ζελατίνη θα φουσκώσει και θα μετατραπεί σε ζελέ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι.


Όσοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για πόνο στις αρθρώσεις, την πλάτη, τα πόδια, τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό κλπ μετά από μια εβδομάδα παύουν να υπάρχουν.

Η διάρκεια της “θεραπείας” είναι ένας μήνας. Επαναλάβετε ξανά σε 6 μήνες. Αυτός είναι ένας τρόπος για την αποκατάσταση της “λίπανσης” των αρθρώσεων.

https://www.votanotherapeia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :