«ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» για την Ουκρανία στο Ερεβάν! Ρώσοι και Αμερικανοί στην αρμενική πρωτεύουσα

 Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αρμενίας ο διευθυντής της CIA βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ερεβάν, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν Αμερικανοί και Ρώσοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας.

Τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για απροσδόκητη επίσκεψη του Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Γουίλιαμ Μπερνς στο Ερεβάν, χθες Παρασκευή!

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δέχθηκε στις 15 Ιουλίου τον Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Ουίλιαμ Μπερνς, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Πασινιάν.

Οι δυο τους «συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Έγινε αναφορά σε διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου», αναφέρεται στην σύντομη δήλωση.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSS) της Αρμενίας και η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ερεβάν ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες, σημειώνει η ρωσική Eurasia Daily.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρμένιο πολιτικό επιστήμονα Τιγκράν Γριγκοριάν, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης το κύριο θέμα συζήτησης είναι η Ουκρανία, καθώς αμερικανοί και ρώσοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.

 «Με βάση εξαιρετικά περιορισμένες πληροφορίες, μπορεί να υποτεθεί ότι το Ερεβάν επιλέχθηκε ως μέρος για κάποιου είδους μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, Ρώσοι και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες έφτασαν στο Ερεβάν για τον σκοπό αυτό. Επομένως, μπορώ να υποθέσω ότι η επίσκεψη του Μπερνς θα μπορούσε επίσης να εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο», σημείωσε ο Γκριγκοριάν.

Τι μέλλει γενέσθαι;;;

loading...