Η Κυβέρνηση δίνει ”γη & ύδωρ” στους Πακιστανούς & το Ισλαμαμπάντ μας ”ευχαριστεί”: ”Αδέλφια μας οι Τούρκοι, έρχεται στενότερη στρατιωτική συνεργασία”!

 Την στιγμή που εμείς εδώ στο Directus.gr προειδοποιούμε για τον ρόλο των Πακιστανών στην Ελλάδα, με την Κυβέρνηση να τους δίνει ”γη και ύδωρ”, οι ίδιοι, για ακόμη μία φορά, ”αποθεώνουν” την Τουρκία!

Αναλυτικά

Ο Αρχηγός του Πακιστανικού Επιτελείου Στρατού (COAS) στρατηγός Qamar Javed Bajwa δήλωσε ότι το ”Πακιστάν εκτιμά ιδιαίτερα τους αδελφικούς δεσμούς με την Τουρκία, οι οποίοι είναι βαθιά ριζωμένοι στην ιστορία.”

Σύμφωνα με τις Διυπηρεσιακές Δημόσιες Σχέσεις (ISPR), ο αρχηγός του στρατού εξέφρασε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Τούρκο πρέσβη στο Πακιστάν Μεχμέτ Πατσατζί στο Γενικό Αρχηγείο στο Ραβαλπίντι.

Κατά τη συνάντηση, πρόσθεσε, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας, αμοιβαίου και επαγγελματικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των δύο αδελφών χωρών.

“Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις αδελφικές μας σχέσεις με την Τουρκία, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στην ιστορία και εδραιωμένες στις πολιτιστικές και θρησκευτικές μας συνάφειες”.

Ο επισκέπτης αξιωματούχος εκτίμησε τον ρόλο του Πακιστάν στην περιφερειακή σταθερότητα και δεσμεύτηκε να παίξει τον ρόλο του για περαιτέρω βελτίωση της διπλωματικής συνεργασίας με το Πακιστάν σε όλα τα επίπεδα, ανέφερε περαιτέρω η δήλωση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διοικητής των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Musa Avesever κάλεσε τον στρατηγό Bajwa στην Άγκυρα, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από το ISPR.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω τους στρατιωτικούς δεσμούς, ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο επισκέπτης αξιωματούχος αναγνώρισε τον επαγγελματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν και δεσμεύθηκε να ενισχύσει τη συνεργασία σε διάφορους τομείς.

https://directus.gr

loading...